banner bhosted

Argeweb Review

argeweb hosting
€ 0,99 € 9,99 Bekijk de actie
Bij Argeweb kun je nu 3 maanden gebruik maken van een flinke korting op je hostingpakket. Deze geldt voor zowel, 'compleet', 'plus', als 'standaard'.
Het bedrijf Argeweb, gevestigd in Maassluis, is reeds sinds 1999 actief. Het bedrijf richt zich op klantenservice en tevredenheid. Dit bereiken ze onder andere door veel support te leveren en een 100% tevredenheidsgarantie te geven. Argeweb werd in 2014 overgenomen door KPN maar tegenwoordig valt Argeweb onder Total Webhosting Solutions.
7.8/10 (Expert Score)
Webhoster is de #12 in de categorie Hostingproviders
7.8Expert Score
Argeweb review in het kort

Als je nieuw bent met websites en hosting, dan is Argeweb zeker een goede keuze. Deze hostingprovider heeft alles er namelijk op ingericht om goede hulp te kunnen bieden. Eén van hun speerpunten is bijvoorbeeld om alles in Jip-en-Janneketaal helder te maken. Dat kan eenvoudig telefonisch, want als een van de weinige providers heeft Argeweb een telefonische helpdesk. Ook als je het even niet begrijpt, kun je ze gewoon bellen. Als extra service kun je jouw website door Argeweb laten verhuizen. Ze zetten dan alle bestanden over en controleren direct ook de werking van de website.

Voor een hosting bedrijf met een goede uitgebreide klantenservice en support afdeling is het Standaard pakket van Argeweb erg volledig en zeker niet duur. Ook de grotere pakketten zijn volledig, wie echter veel opslagruimte of dataverkeer wil, zit ook bij het Compleet pakket nog wel steeds met een limiet van 50 GB in schijfruimte en 250 GB dataverkeer. Voor normale sites is dat overigens ruim voldoende maar start geen streamingdienst. 😉

Argeweb richt zich ook op Content Management Systemen als Joomla en WordPress. Na goed lezen blijkt dat de servers hier niet speciaal voor zijn ingericht, maar dat het eenvoudig wordt gemaakt om zo'n CMS te installeren. Het is wel goed om te weten dat Argeweb kennis in huis heeft betreffende dergelijke CMS’en.

Het grootste nadeel(tje) is in onze ogen dat een SSL certificaat niet standaard is inbegrepen, dit is een extra optie die €1,95 per maand kost (en die eigenlijk je wel moet nemen).

Een tweede nadeel is het hoge verlengtarief. Argeweb legt bij domeinregistraties en webhosting de nadruk op het lage instaptarief. Het hogere verlengtarief is echter niet gelijk duidelijk en valt bij een .NL domeinregistratie bijvoorbeeld flink duurder uit (€12,09 i.p.v. €1,20 – inclusief BTW).

Kortom: Als je jezelf als beginner zou omschrijven is Argeweb een goede keuze. Het is niet de goedkoopste hosting maar alles is behoorlijk overzichtelijk en je kunt gebruik maken van een ontzettend toegankelijke klantenservice mét telefonische support!

Argeweb hosting
Maak handig gebruik van deze actie voor diverse pakketten
€ 0,99 € 9,99
Bij Argeweb kun je nu 3 maanden gebruik maken van een flinke korting op je hostingpakket. Deze geldt voor zowel, 'compleet', 'plus', als 'standaard'.

Productaanbod
7
Argeweb prijzen
6
Extra functionaliteiten
9
Servers en prestaties
7.5
Hulp en klantenservice
9
Ervaringen van gebruikers
8.5
Voordelen Argeweb
 • Zeer uitgebreide support
 • Gebruikers zijn erg tevreden
 • Onbeperkt dataverkeer standaard hosting
 • Telefonisch goed te bereiken
 • Zeer veel domeinextensies
 • Blijheidsgarantie van 30 dagen
 • Verhuis- en installatieservice
 • Erg geschikt voor beginners
Nadelen Argeweb
 • Argeweb geeft geen goed beeld van wat de kosten uiteindelijk zijn.
 • SSL kost €1,95 per maand extra.
 • Hoge vanaf prijs voor het standaard pakket.
 • Speciale hosting (bv. WordPress hosting) blijkt gewoon de standaard hosting te zijn.
 • Geen contact mogelijk in het weekend

Productaanbod

Wat biedt Argeweb aan soorten hosting?

Argeweb heeft best een behoorlijk aanbod aan verschillende producten. Zowel beginners als de meer veeleisende website beheerders kunnen bij Argeweb geschikte producten vinden. We hebben de producten beknopt samengevat zodat je hier snel een goed beeld van krijgt:

Domeinregistratie

Bij Argeweb kun je kiezen uit ruim 500 extensies. De prijzen voor het eerste jaar zijn aantrekkelijk, daarna wordt het echter een flink stuk duurder.

Standaard webhosting

Standaard webhosting is vrijwel altijd Shared Hosting. Dat betekent dat jouw project met andere websites op één webserver staat. Dit is relatief goedkoop maar heeft wel wat beperkingen. Ook kan bijvoorbeeld een DDOS aanval op een andere site voor downtime op jouw project zorgen.

VPS

Met een Virtual Private Server host je als het ware op een afgeschermde omgeving op een fysieke server. Hierdoor neemt de flexibiliteit toe en kun je bij de instellingen om bepaalde software of services te kunnen draaien.

Webshop hosting

De drie hostingpakketten zijn geschikt voor de hosting van webshop software als Magento en WordPress. Het is echter geen hosting speciaal voor webshops wat Argweb wel een klein beetje zo brengt.

WordPress hosting

Weet je vooraf al zeker dat je een WordPress website wil hosten bij Argeweb dan kun je gelijk voor WordPress Hosting kiezen. Deze pakketten zijn qua prijs en specificaties gelijk aan de standaard hosting. Het grote voordeel is dat Argeweb het pakket oplevert met een volledige WordPress installatie. Dit scheelt dus weer enkele stappen en zo kun je gelijk van start.

Joomla Hosting

Hoewel je bij Argeweb kunt kiezen voor Joomla hosting, is deze hosting eigenlijk gewoon standaard webhosting. Het enige verschil is dat Joomla alvast geïnstalleerd staat.

E-mail hosting

Bij Argeweb kun je kiezen voor e-mail hosting. Dat betekent dat je een e-mail adres en -inbox kunt beheren op je eigen domein.

Webdesign

Argeweb biedt naast hosting en domeinregistraties nog enkele gerelateerde diensten aan. Zo zijn er de zakelijke cloud diensten zoals Office 365 en Hosted Exchange maar zien we ook Online Backup, Online Opslag en zelfs Webdesign als dienst op de homepagina. Vanaf €35,00 per maand plus eenmalig €299,00 kun je gebruik maken van de Argeweb Design Service.

Reseller hosting

Met reseller hosting kun je meerdere hostingpakketten afnemen en beheren of doorverkopen onder je eigen naam.

Microsoft 365

Miscrosoft 365 bestaat uit diverse Microsoft diensten. Deze staan gehost in de cloud en via Argeweb kun je hiervoor 3 verschillende pakketten afnemen. Dit is ideaal voor bedrijven waarbij medewerkers in toenemende mate thuis werken.

Om de klanten te kunnen voorzien van de beste technieken is vooruitstrevendheid erg belangrijk. Argeweb beschikt over redundante Linux netwerken, Windows netwerken, virtualisatieplatformen en onder meer high availability storageoplossing.

Voor de shared hosting services heeft Argeweb een eigen exchange platform opgezet, een eigen SaaS platform en leveren we bij hostingpakketten tools om zelf gemakkelijke websites, webshops en weblogs te kunnen bouwen

Argeweb biedt naast hosting en domeinregistratie, nog enkele gerelateerde diensten aan. Zo zijn er de zakelijke cloud diensten zoals Office 365 en Hosted Exchange maar zien we ook Online Backup, Online Opslag en zelfs Webdesign als dienst op de homepagina.

7/10

Argeweb productaanbod rating

Argeweb prijzen

Wat ben je ongeveer kwijt bij Argeweb?

Domeinregistratie prijzen bij Argeweb

Het prijsniveau van de domeinregistraties bij Argeweb ligt hoger dan gemiddeld. Het eerste jaar kun je gebruik maken een hele forse korting (bijvoorbeeld €0,95 voor een .nl domein), maar daarna worden prijzen gehanteerd zoals in de onderstaande tabel. Dat is een behoorlijk verschil.

Als je enkel een domein (of meerdere) wilt registreren raden we je aan om een kijkje te nemen op deze pagina. Daar hebben we een overzicht gemaakt van de voordeligste domeinregistraties.

.nl€13,99
.be€18,99
.com€17,99
.eu€15,99
.info€19,99
.org€19,49

Webhosting prijzen Argeweb

Argeweb biedt keuzemogelijkheid uit drie hosting pakketten: Standaard, Plus en Compleet. Qua functionaliteit en opties lijken deze pakketten erg op elkaar. De de hoeveelheid beschikbare schijfruimte, dataverkeer, databases, werkgeheugen loopt per pakket op. Hierdoor wordt de hosting per stap een stuk sneller.

Argeweb Standaard€9,99
Argeweb Plus €14,99
Argeweb Compleet€19,99
Argeweb biedt geen gratis SSL certificaat, hierdoor komt er €1,95 (exclusief btw) extra per maand bij. Dit is wél zeer raadzaam om te doen. Hierdoor zullen de maandelijkse hostingkosten nog wat hoger uitvallen.
Voor de prijzen inclusief BTW dien je rechtsboven op de site van Argeweb het vinkje op “inclusief BTW” te zetten.

VPS prijzen Argeweb

Je kunt bij Argeweb de voor jou ideale Windows of Linux VPS samenstellen. De specificaties lopen net als de kosten flink uiteen.

Argeweb VPS€9,95 tot €265,85 per maand.

Met een instaptarief van €9,95 per maand voor de standaard hosting + een extra af te nemen SSL is Argeweb is niet erg goedkoop. Je krijgt dan wel telefonische support waar je als ‘beginner' zeker wat aan hebt.

Als je Argeweb hosting net te duur vindt kun je kijken naar een goedkoper alternatief, Cloud86. Voor de beste vergelijking kijken we naar het Medium pakket van Cloud86. Dit pakket kost €5,95 per maand en beschikt over 50 GB schijfruimte en onbeperkte dataverkeer. Verder is SSL inbegrepen, is er een gratis verhuisservice en is het bedrijf evenals Argeweb telefonisch bereikbaar.

6/10

Argeweb prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt Argeweb nog meer uit?

Naast standaard hosting diensten – die andere providers logischerwijze ook bieden – heeft Argeweb nog wel een aantal speerpunten. We moeten wel aangeven dat we ook wat handige functionaliteiten missen zoals automatische back-ups.

Dit zijn de grootste pluspunten van Argeweb:

 • We zijn erg te spreken over de goed bereikbare klantenservice en hulp die je kunt verwachten. Zo is er een goede verhuisservice voor websites en kunnen ze je helpen bij de installatie van je website.
 • Voor ‘beginners' zijn er handige tools beschikbaar zoals de RankingCoach en de Website SEO check. Deze laatste is overigens openlijk te gebruiken en best even het bekijken waard. De tool verwijst je voor de verbeterpunten naar de RankingCoach.
 • Als je echt weinig ervaring of tijd hebt, kun je een website of webshop laten bouwen door Argeweb. Een website kost eenmalig minimaal €300 en vervolgens €35,- per maand. Voor een webshop zijn de bouwkosten afhankelijk van de wensen en de maandelijkse kosten €55,-.
 • Gebuiksgemak: Het controlepaneel of de beheeromgeving van Argeweb werkt snel en overzichtelijk. Het is gemakkelijk om te zien welke diensten je momenteel hebt afgenomen, welke facturen je reeds betaald hebt of wat er open staat. Ook wijzigingen doorvoeren werkt prettig. Het is een door Argeweb zelfgemaakte omgeving die goed werkt.
7/10

Argeweb extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

ArgeWeb servers

Argeweb heeft de infrastructuur en servers volledig in eigen beheer. Ze onderscheiden zich met een volledig soeverein netwerk, wat betekent dat ze alle connectiviteit tussen de verschillende datacenters en naar buiten in eigen beheer hebben [1]Infrastructuur Argeweb.

Argeweb is geregistreerd bij The Green Web Foundation [2]Argeweb CO2 neutraal. Dit betekent dat hun datacenters Groen of CO2-neutraal zijn. Hiermee staat je website geregistreerd als CO2 neutraal.
Argeweb is ook supporter van Bits of Freedom, een Nederlandse beweging die opkomt voor jouw internetvrijheid.

Uptime

Waar veel webhosters een uptimegarantie afgeven is dit bij Argeweb niet het geval.

9/10

Argeweb prestaties rating

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

 • Kennisbank: bomvol met artikelen en hulpgidsen
 • Live chat
 • Tickets sturen
 • Per e-mail: support@argeweb.nl
 • Bellen met de helpdesk op 085 -0218861

Bereikbaarheid klantenservice

DagLive chatTicketsTelefoon
Ma08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 16:30
Di08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 16:30
Wo08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 16:30
Do08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 16:30
Vr08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 16:30

Met een missie gericht op betrouwbaarheid en ‘klantverwachting overtreffen’ mag een goed bereikbaar service nummer niet ontbreken. En dat doet het dus ook niet, Argeweb biedt een ondersteuning aan die van 09:00 tot 16:30 uur te bellen is.

Voor veel mensen zal het erg prettig zijn om te kunnen overleggen met een medewerker die verstand van zaken heeft. Helaas is Argeweb in het weekend minder goed bereikbaar. In het geval van acute problemen kan dat vervelend zijn.

9/10

Argeweb klantenservice rating

Andere handige e-mailadressen:

Algemeen: info@argeweb.nl
Verkoop: sales@argeweb.nl
Administratie: admin@argeweb.nl
Personeel: personeel@argeweb.nl
Pers & Media: pers@argeweb.nl

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.


Hostingwijzer heeft door de jaren heen zeer veel reviews verzameld. Tussen 2006 en 2021 waren dat er voor Argeweb 530. De gemiddelde score voor Argeweb lag hoog want gebruikers beoordeelden deze webhoster met een 9,1.

9,1
Hostingwijzer.nl

Een greep uit de reacties

Altijd snelle en adequate afhandeling van vragen, of dat nu via het ticket systeem loopt of telefonisch.
Richard Wesseling - 4 mei 2021 12:59 - Hostingwijzer.nl
Verschillende malen contact gehad met Argeweb als startend zzp er , zeker in een begintijd zij er soms best wel wat vragen en probleempjes, werd telkenmale op zeer deskundige wijze vlug en snel geholpen, door alle betrokken afdelingen, echt BRAVO !!
Jan-Eric Verhaagen - 20 januari 2021 11:41 - Hostingwijzer.nl
De medewerkster van support heeft me heel netjes geholpen. Ze vroeg goed door om goed in kaart te brengen wat mijn verzoek was en heeft dit vervolgens netjes afgehandeld. Ze was bovendien heel vriendelijk. Top!!
Susanne Courtens - 19 januari 2021 11:13 - Hostingwijzer.nl
Ik heb al 1 jaar zeer goede ervaringen met Argeweb. De helpdesk reageert altijd snel en de service van het hele bedrijf is goed en altijd is alles snel geregeld. Het zijn bijzonder vriendelijke medewerkers.
Digna Mielard - 23 december 2020 16:52 - Hostingwijzer.nl 
Het bleek dat via Spoofing namens ons account SPAM werd verstuurd. Jordi heeft snel en goed geholpen om aan ons account de SPF-records in te stellen om dit tegen te gaan.
Frans Knevel - 9 oktober 2020 - Hostingvergelijken.eu
Vriendelijk, service gericht, vlot, snel, duidelijk. Vragen worden goed begrepen en perfect beantwoord.
J.H.B. Kremers - 5 oktober 2020 - Hostingvergelijken.eu
9/10

Argeweb gebruikers rating

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Argeweb?

Heeft Argeweb een telefoonnummer?

Argeweb is op werkdagen telefonisch goed bereikbaar op het nummer 085 0218861

Hoe weet ik of er een Argeweb storing is?

Je kunt controleren of er een storing is via:
Argeweb netwerkstatus
Allestoringen.nl – Argeweb

Waar kan je inloggen op Argeweb Webmail?

De Argeweb webmail is te vinden door in te loggen op de volgende pagina:
Webmail Login

Waar is Argweb gevestigd?


Bezoekadres
Noordzee 10D
3144DB Maassluis

Postadres
Postbus 197
3140AD Maassluis

Hostingwijzer
Logo