banner bhosted

Beste Cloud Hosting

Cloud hosting is een aparte tak van sport waarvoor je best wat kennis in huis moet hebben. Deze vorm van hosting is interessant voor de grotere websites en webshops die veel bezoekers verwerken. Het grootste voordeel van Cloud hosting / cloud computing is dat data wordt opgevraagd bij de server die op dat moment het beste 'beschikbaar' is. Daarbij staat alle data veilig op meerdere plaatsen opgeslagen.
Cloud Hosting Top 5

Cloud hosting biedt een aantal voordelen ten opzichte van hosting op een enkele server. Het biedt gebruiksgemak, is schaalbaar en er is altijd een backup server beschikbaar, mocht er iets mis gaan met één van de servers. Zeker sites en webshops met veel internationaal verkeer kunnen baat hebben bij goede cloudhosting.

Er zijn een aantal hosting providers die goede en eenvoudige cloud hosting bieden. We hebben hiervan deze top 3 samengesteld:


1

Hostinger

Hostinger Cloud Hosting
8.6
Hostinger Review

Hostinger Voordeel Zeer goed

Hostinger is een internationale provider die dankzij schaalvergroting goedkope hosting van hoog niveau aanbiedt. De …
Als je bij Hostinger voor een langere periode een pakket afneemt, kun je zeer voordelig uit zijn.

Hostinger biedt Cloud Hosting (bekijk hem hier) met de eenvoud van gedeelde hosting. Dat doen ze tegen erg scherpe tarieven (al vanaf €9,99 per maand!!!). Daarmee hebben ze een zeer knappe propositie. De servers worden 24/7 gemonitord en er is een gegarandeerde uptime van 99,9%. De servers staan in de VS, Verenigd Koninkrijk, Singapore, Litouwen en Nederland.

Het pakket van Hostinger is met name geschikt voor voor ondernemers die niet de kennis in huis hebben om zelf cloud hosting te configureren, maar wel graag gebruik willen maken van de voordelen van cloud hosting. Dus kort gezegd: cloud hosting makkelijk gemaakt.

Ook als jouw site internationaal aardig wat verkeer heeft, maar qua bezoekersaantallen of inkomsten nog geen grote investering verdient, is Hostinger echt wel een goede keuze.

Het eerste jaar cloud hosting bij hostinger krijg je al met 50% korting, maar sluit je een contract voor 2 jaar af dan krijg je zelfs 2 jaar 50% korting. Daarmee wordt het dus wel erg voordelig maar mis je flexibiliteit. Upgraden kan vanaf hier nog wel in de contractperiode, downgraden naar een kleiner pakket niet, althans niet met restitutie.

Bij het Startup pakket krijg je veel voor wat je betaald: gratis e-mail en ssl ligt nog voor de hand, maar ook je domein, dagelijkse backups, dedicated IP's, CDN en tot 300 websites krijg je er allemaal bij in het Startup pakket.

Hostinger werkt namelijk met pakketten waardoor de cloud hosting ook minder eenvoudig op- of af te schalen als bij andere providers. Als het grootste pakket binnen de 48 maanden niet meer voldoet, zit je toch vast aan het contract.

2

Siteground

Siteground Managed Cloud hosting
8.7
SiteGround Review

SiteGround aanbieding Zeer goed

SiteGround is een premium hosting partij; kwaliteit hosting met flink wat goede functionaliteiten en features. Zeker …
Bij SiteGround hebben ze boven op de goede tarieven ook mooie aanbiedingen in het eerste jaar. Je kan er ook voor kiezen om 3 jaar vooruit te betalen met een flinke korting.

Siteground biedt naast shared hosting geen VPS maar Cloud hosting aan. Wellicht een logische keuze omdat ze evenals Hostinger mondiaal opereren. Siteground heeft 6 serverlocaties op 3 continenten. SiteGround biedt aan Nederlandse gebruikers het voordeel dat er een server in Nederland in de Eemshaven staat.

Je kunt kiezen uit 4 pakketten waarvan de prijzen iets hoger liggen dan bij Hostinger. Een zeer interessante functie van Siteground is de configurator van de cloud. Hiermee kun je supereenvoudig de prestaties afnemen waar de site om vraagt.

De ervaringen van gebruikers van SiteGround cloud hosting zijn wisselend maar overwegend positief. Kans is groot dat je al websites host op het moment dat je twijfelt om over te stappen naar Cloud Hosting. In ieder geval bij SiteGround is het mogelijk om de experts van SiteGround zelf in te schakelen voor het verhuizen van je domeinen naar Cloud Hosting. Zowel intern als extern.

Dus als je al bij SiteGround zit op de shared hosting pakketten kunnen ze voor je aan de slag gaan, maar ook als je naar SiteGround wilt verhuizen vanaf een andere webhosting partij kan de supportdesk van SiteGround je ondersteunen bij de verhuizing.

De Cloud Hosting pakketten van SiteGround zijn qua CPU, Memory en SSD space ook helemaal naar eigen zin in te richten. SiteGround hebben we zelf ook ervaring mee als webhoster, tot nu toe zijn we daar erg tevreden over. En als we de andere klantenervaringen van SiteGround zien, zijn we niet de enigen.

Ook SiteGround biedt mooie kortingen voor het eerste jaar. Maar wordt daarna wel wat duurder, maar je kan hier ook meerdere websites op 1 hosting pakket zetten dus dan heb je snel de kosten er weer uit.

3
< class="mt0 mb0">WP Engine
WP Engine cloud hosting voor WordPress
7.4
WP Engine Review

WP Engine Specialist

Het Amerikaanse WP Engine richt zich volledig op premium WordPress Hosting. De prijzen en de vervelende upsell …
Bij een jaarlijkse betaling krijg je 4 maanden gratis en ook in je winkelmandje krijg je vaak direct al een ingevulde kortingscode kado.

WP Engine is een webhost die is gespecialiseerd in WordPress hosting – daar staat de afkorting ook voor (WP = WordPress). Ze maken hiervoor gebruik van het Google Cloud netwerk. Dit netwerk met servers in Noord Amerika, Europa, Azië en de Pacific, staat bekend als erg snel. In Europa heeft WP Engine Google Cloud Servers in onder meer Nederland en België en verder ook nog in Duitsland en Engeland. Ook hebben ze verschillende AWS servers in Europa in onder meer: Ierland, Engeland en Duitsland.

Webhost WP Engine is wat duurder dan Siteground en Hostinger, maar daar staan zeker goede prestaties tegenover. Voor grotere WordPress sites en Woocommerce shops met internationaal verkeer, is WP Engine zeker even het bekijken waard. Voordeel, of nadeel van WP Engine is dat het specifiek en speciaal op WordPress websites is ingericht en daar dus erg goed op geoptimaliseerd kan worden.

De pakketten van WP Engine zijn beschikbaar vanaf €23,- per maand – dat is aanzienlijk duurder dan de eerder genoemde partijen. Maar hier krijg je onder meer 10 premium thema's gratis, caching tools, CDN, GIT & SFTP, Chat support en meer.

Je krijgt wel maar 1 site bij dit pakket. Wat dat betreft kun je dan toch beter bij SiteGround of Hostinger terecht. maar een goed alternatief is WP Engine zeker.

Wat is cloud hosting?

Wat is cloud hosting en voor wie is dit geschikt?

Bij cloud hosting wordt je website niet op één server opgeslagen maar op diverse serverlocaties. Er ontstaat op die manier een netwerk van servers. Het grootste voordeel van Cloud hosting / cloud computing is dat data wordt opgevraagd bij de server die op dat moment het beste ‘beschikbaar' is.

Als een server te maken krijgt met veel data verzoeken, kan een andere server het overnemen. Daarbij staat alle data veilig op meerdere plaatsen opgeslagen.

Een ander voordeel is dat een server fysiek dichterbij kan staan dan een andere. Dat kan de snelheid behoorlijk ten goede komen. Websitebezoekers hoeven dan namelijk niet te wachten op een verbinding tussen continenten, want de uitwisseling van data vindt plaats tussen de gebruiker en een server dichtbij deze gebruiker.

Enkele voordelen van Cloud Hosting
  • De serverload wordt verdeeld over meerdere servers. Als er eentje ‘wegvalt' vangen andere serverlocaties dat op.
  • Veilige opslag van je data
  • Eenvoudig CPU's, RAM en GB's opschalen.
  • Veel waar voor je geld
  • Hogere snelheid mogelijk

Het inrichten van cloud hosting is een aparte tak van sport waarvoor je veel kennis in huis moet hebben. De top 3 Hostinger, Siteground & WP Engine, hebben dit uit handen genomen en hier eenvoudige cloud hosting oplossing voor ontwikkeld.

Er zijn echter ook providers die meer flexibiliteit bieden voor (grotere) bedrijven met in-house kennis. Je kunt dan bijvoorbeeld aankloppen bij Cloud86, Leaseweb en OHVCloud. Deze providers bieden zowel public als private cloud oplossingen.

Andere geschikte vormen van hosting

Alternatieven voor de cloud

Conclusie beste Cloud Hosting:

Op basis van de uren die wij zelf in testen en onderzoeken van de verschillende soorten cloud hosting hebben gestopt komen wij uit op de volgende Top 3 voor Cloud Hosting in Nederland.

  1. Hostinger
  2. Siteground
  3. WP Engine
Hostingwijzer
Logo