banner bhosted

Beste Dedicated Hosting

Ben je zoek naar eigen dedicated server hosting? Lees waar je aan moet denken bij jouw selectie en wat op dit moment de top 5 Dedicated Hosting van Nederland is.
Dedicated Hosting Top 5

Het hosten van een website op een dedicated server geeft meer flexibiliteit en controle en is alleen maar geschikt voor de geavanceerdere, technischere particulieren of online bedrijven.

Als je wel deze kant op wilt (serieuze hosting opzetten op een eigen omgeving) maar nog niet echt aan een Dedicated Server (zie de verschillen) wilt beginnen is VPS hosting misschien een betere keuze.

Met het analyseren van huur mogelijkheden van Dedicated Servers kwamen er direct al achter dat vele hosting bedrijven dit een ‘soort van' aanbieden maar dat je voor echte dedicated hosting toch echt wel specialisten nodig hebt.

Een ‘unmanaged server‘ is weer iets anders dan een eigen private dedicated hosting omgeving. Vandaar dat we bij onze research naar de beste dedicated hosting ook niet uitkwamen bij de standaard partijen die het meeste VPS en Shared Hosting aanbieden. Dedicated Hosting en het verhuren van Servers is toch echt een specialistische tak waar andere partijen naar boven komen. Wij hebben de beste dedicated hosters op een rij gezet.

De Beste Dedicated Hosters (2023)

Bij deze toplijst is het iets anders dan op andere vlakken: Bij deze 5 zit je namelijk gewoon goed en daar kan je jouw oriëntatie dan ook het beste beginnen. Het schrappen van die 95 andere hosting bedrijven die dit half aanbieden was al een bijzonder zware klus.

 1. Mijn.Host – Ook een partij die op andere hosting vlakken veel doet.
 2. OVHcloud – Een echte dedicated hosting specialist.
 3. Leaseweb – Een dedicated hosting specialist van Nederlandse bodem.
 4. Snel.com – Ook een partij die op andere hosting vlakken veel doet.
 5. GoDaddy – Een internationale speler met dedicated hosting.
1

Beste Dedicated Hosting van Nederland

Mijn.host: De beste bestemming om Dedicated Hosting af te nemen
9.1
Mijn.host Review

mijn.host deal Voordelig

Mijn.host is een webhoster die opereert vanuit Haarlem. Dit hosting bedrijf wordt goed beoordeeld op verschillende …
Het starterpakket van mijn.host is al behoorlijk goed vergeleken met duurdere hosting van andere providers. De eerste 12 maanden betaal je nu een flink stuk minder.

Waarom mijn.host zo'n goede dedicated hosting partij is:

Pluspunten Dedicated Hosting
 • Bij een afname van Dedicated Hosting wil je weten wat je krijgt. Bij Mijn.Host is dit het geval.
 • Je kan dedicated servers in Nederland afnemen, van 70 Euro per maand tot 1500 Euro per maand.
 • Alles draait op Intel Processors met SSD Opslag ( geen oude servers dus)
 • Gegarandeerde snelheid door snelle verbinding met het glasvezelnetwerk.
Minpunten Dedicated Hosting
 • De prijzen voor de Dedicated Hosting liggen hoger dan de prijzen die je op de marktplaatsen tegenkomt. Echter krijg je natuurlijk ook meer slagkracht & service terug voor deze prijs.

Er komen zelfs bij een dedicated server complexe zaken kijken, het is fijn dat iemand van de helpdesk dan ook technisch mee kan denken en dat je in het Nederlands met zo iemand het gesprek aan kan. Natuurlijk betaal je daar ook meer voor: maar hoeveel is het waard om jouw website zeer snel en zeer solide life te houden?

Let ook op de volgende review bij een andere Dedicated hosting partij die vaak te zien is:

Juist om die reden kwam Mijn.host goed uit onze test. Hier betaal je wellicht iets meer maar krijg je wel uitermate sterke Nederlandse support.

2

OVH.nl of OVHCloud voor Dedicated Hosting

OVH.NL: De OVH Cloud biedt goedkope unmanaged servers.

OVH Cloud Review Specialist

OVH Cloud is een echte dedicated hosting of cloud specialist met een groot aanbod aan servers.
Pluspunten Dedicated Hosting
 • Zeer lage Prijzen
 • Zolang er geen problemen zijn zit je top!
 • Veel aanbod en de bekendste partij op het vlak van managed hosting in Europa.
Minpunten Dedicated Hosting
 • Geen NL Support bij problemen. ( ook niet altijd goede recensies over de support in het algemeen )
 • Dit zijn echte ‘unmanaged' private servers. Ga er dus niet vanuit dat er begeleiding is.

Zolang er geen problemen ontstaan is dit een goede oplossing, echter als je dingen wil veranderen of contact zoekt dan wordt het al snel een stuk moeizamer. Toch is dit door de lage prijs en het grote aanbod en de enorme bekendheid alsnog één van de beste partijen die je kan kiezen voor Dedicated Hosting.

3

Leaseweb met de zakelijke Dedicated Servers

Leaseweb: Een NL speler een bijzonder groot dedicated server aanbod.

Leaseweb Review Specialist

Leaseweb is een zakelijke dedicated hosting specialist van Nederlandse bodem. Dé partij die het opneemt tegen de …
Pluspunten Dedicated Hosting
 • Veel keuzemogelijkheden, ook heel veel vanuit NL servers
 • Puur NL Partij
Minpunten Dedicated Hosting
 • Meer een zakelijke partij dan een partij die voor consumenten bruikbaar is

Voor zakelijke dedicated hosting zit je goed bij Leaseweb, echter wel alleen als je grote pakketten wil afnemen en ook zelf weet wat je precies nodig hebt voor jouw servers.

Leaseweb is een globaal Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider en biedt klanten kostenefficiënte hosting oplossingen om hun bedrijf te boosten.[1]De omschrijving van Leaseweb zelf

4

De unieke speler: Snel.com voor servers

Snel.com: Een interessante speler voor Dedicated hosting.

Snel.com

Snel.com is een unieke onafhankelijke webhoster die zeker in de oriëntatie van webhosting moet worden meegenomen.
Pluspunten Dedicated Hosting
 • Uitgebreid aanbod van zowel kleine hosting als grotere dedicated servers. Zowel managed als unmanaged.
 • 100% Uptime
 • Dell Servers
 • Servers kunnen direct geleverd worden na configuratie.
Minpunten Dedicated Hosting
 • Prijzen liggen wellicht wat hoger dan de twee echte prijsvechters OVH Cloud & Leaseweb.

De servers van Snel.com kan je hier bekijken: Snel.com dedicated servers. Servers die gewoonweg in Nederland staan. Allemaal Dell servers, zeer snel en ook nog vaak aanbiedingen beschikbaar. Voor o

Het blijft moeilijk op server niveau (omvang, snelheid en dan prijs) te vergelijken, daar beginnen we dan ook niet aan. Je moet dan ook goed bij jouw afweging bepalen wat voor jou een doorslaggevende factor is. Is het prijs? Service? Uptime? 8 of 12 Hyper threads? Bepaal wat voor server jij nodig hebt en kijk dan bij het aanbod van deze partijen.
5

De servers van Godaddy

GoDaddy: Zeer moderne servers met mooie kortingen uit de US.
6.6
GoDaddy Review

GoDaddy 50% korting

Godaddy.com staat al jarenlang bekend als het grootste domeinregistratie bedrijf ter wereld. In totaal registreerden …
GoDaddy BASIS: goedkope, betaalbare hosting om aan de slag te gaan. Bij 3 jaar termijn krijg je 25% korting.
Pluspunten Dedicated Hosting
 •  99,9%server uptime-garantie – geld-teruggarantie
 •  Root-toegang en SSD- of HDD-schijven op toonaangevende bare metal-servers.
 •  Krachtige, gebruiksvriendelijke regelpaneelopties.
Minpunten Dedicated Hosting
 • Geen pure NL focus
 • Heeft nog mogelijkheden tot HDD ( niet echt nuttig qua snelheid )

Goede dedicated hosting kenmerkt zich in goede servers met een redelijke service (meer kan je eigenlijk niet verwachten voor dit product) voor een goede prijs.

Microsoft Azure, DigitalOcean, Amazon Web Services ( AWS ) worden in deze analyse niet echt behandeld. Dit komt doordat dit de duurste diensten zijn en niet altijd goed aansluiten bij de Nederlandse markt. Natuurlijk zijn deze concurrenten van voornamelijk Leaseweb wel concurrenten die je bij de grootzakelijke oriëntatie naar een juiste dedicated hosting moet meenemen.

Dedicated Server Selectie: Hier moet je op letten

Iedereen wil het liefst zaken doen met de beste partij, al helemaal als je aan het besluiten bent om een complex en duurt product af te nemen: namelijk een eigen dedicated server.

Hoe selecteer je de beste?

 1. Allereerst moet je voor jezelf bepalen hoeveel je al precies weet, als je voor dedicated servers gaat kan je niet al te veel support verwachten. Al helemaal als je besluit voor de goedkoopste optie te gaan. Zelfs al heb je veel kennis dan kan er alsnog een hoop fout gaan: Moet er dan support klaar zitten of niet? Als je die support nodig hebt moet je wel voor de duurdere opties gaan.

  Alternatief: VPS Hosting ( Managed)
 2. Bekijk naar de reviews van de partijen en bekijk wat de voor- en nadelen zijn. Het fijne van het kiezen van de beste dedicated hosting partij is dat de partijen niet echt op elkaar lijken. Leaseweb en OVH zijn misschien redelijk gelijk aan elkaar. Maar de traditionele partijen ertussen als Snel.com en Mijn.host zijn redelijk uniek.
 3. Begin klein en schaal pas op naar de top servers als je het gevoel hebt dat de samenwerking lekker loopt. Ga niet gelijk de servers van € 300 per maand starten zonder enige ervaring met de partij. Ga ook niet meer starten met HDD schijven, je hebt de SSD snelheid nodig en HDD servers zijn 9 van de 10 keren te oud. Al helemaal voor de toekomst.

Dedicated Servers Shoppen in Nederland, hier moet je zijn:

Conclusie over Dedicated Servers
 • Mijn.Host – Ook een partij die op andere hosting vlakken veel doet. Op het moment van schrijven 22 servers beschikbaar in Nederland.
 • OVHcloud – Een echte dedicated hosting specialist. Wel geen servers in Nederland, maar daarbuiten wel een zeer groot aanbod aan dedicated servers overal ter wereld. Op het moment van schrijven 29 servers beschikbaar in de buurt van Nederland. (Duitsland)
 • Leaseweb – Een dedicated hosting specialist van Nederlandse bodem.Op het moment van schrijven 24 servers beschikbaar in Nederland.
 • Snel.com – Ook een partij die op andere hosting vlakken veel doet.Op het moment van schrijven 18 servers beschikbaar in Nederland.
 • GoDaddy – Een internationale speler met dedicated hosting.Op het moment van schrijven een onbekend aantal servers beschikbaar in Nederland.
Hostingwijzer
Logo