banner bhosted

Goedkope Domeinnamen & Hosting

Domeinen registreren en hosten wil je graag zo goedkoop mogelijk doen. Dit omdat je er vaak veel jaar aan vastzit. Bekijk de top spelers en alle prijzen om zo goedkoop mogelijk jouw domeinnamen onder te brengen bij kwalitatief goede providers.

Webhosting providers hanteren vaak verschillende tarieven voor domeinregistratie (het eerste jaar) en het onderbrengen van het domein (de opvolgende jaren). Wij hebben voor je uitgezocht waar je goedkoop een domein kunt registreren maar ook op de langere termijn voordelig uit bent.

Als je een domein registreert kun je daar direct hosting aan koppelen of besluiten om er voorlopig nog even niks mee te doen. We spreken in dat laatste geval van een domein onderbrengen of een domein parkeren.

“Waar kun je het beste domeinen registreren en onderbrengen?”

In de onderstaande tabel maken we onderscheid tussen het onderbrengen voor 1 jaar en de kosten per jaar na dat eerste jaar.

Gaat het je puur om het onderbrengen van domeinnamen dan is het goed om te kijken naar een hostingpartij die voordelig is, waar de klantenservice goed is en hoe makkelijk het is om je domein op termijn te verhuizen als je daar weer weg zou willen. Verder is het goed om te kijken naar wat je betaald na het eerste jaar.

Je ziet dan dat er toch aanzienlijke verschillen in de kosten zitten. Bij 1 domein is dit natuurlijk goed te overzien, maar ga je meerdere domeinnamen registreren dan wordt het steeds belangrijker om goed te kijken naar wat je per domeinnaam per jaar betaald en of dit wel loont.

Goedkope Hosting partijen van hoge kwaliteit

Een pre-selectie op basis van partijen die ook goede ratings en tevreden gebruikers hebben!

Hosting ProviderHosting jaar 1 (.nl)Hosting per jaar daarna (.nl)Hosting jaar 1 (.com)Hosting per jaar daarna (.com)
#1 – Strato€0,60€4,80€12,00€15,00
#2 – Mijn.host€4,99€4,99€12,99€12,99
#3 – Junda€4,55€5,00€11,60€12,00
#4 – Hostinger€4,99€5,99€9,99€14,99
#5 – Web-Oke€9,45€9,45€13,95€13,96
Research: Hostingwijzer.nl © Nov 2023

Dit zijn echte goedkope jongens, je ziet al tussen de 4de en de 5de plek een enorm verschil, dit verschil wordt alleen maar groter. Zie hier de long list met andere partijen die we mee hebben ge-analyseerd.

Longlist Hostingkosten voor Domeinregistraties

Hosting ProviderHosting jaar 1 (.nl)Hosting per jaar daarna (.nl)Hosting jaar 1 (.com)Hosting per jaar daarna (.com)
Xel€1,00€9,95€15,95€15,95
Transip€0,49€9,99€8,99€17,50
VDX€0,99€10,49€20,00€20,00
Cloud86€10,95€10,95€16,95€16,95
Siteground€15,99€15,99€17,99€19,99
Versio€4,99€18,99€12,99€24,99
Yourhosting€9,99€18,99€12,99€24,99
Protagonist€20,00€20,00€25,00€25,00
Blue HostNiet Direct*Niet Direct*€10,87€15,11
HostgatorNiet Direct*Niet Direct*€10,87€15,11
Research: Hostingwijzer.nl © Nov 2023

In bovenstaande lijst vind je de prijzen van de webhosters voor domeinnamen per jaar – als gezegd kun je daarbij het beste kijken naar de hosting per jaar na het eerste jaar. Dan komen al snel partijen als Strato, mijn.host en hostinger.nl bovendrijven als geschikte partijen om je domeinnaam voordelig te hosten.

Als vuistregel zou je kunnen zeggen dat €10,- per jaar per domein een redelijke prijs is voor de hosting van een domeinnaam alles daaronder is nette prijs, alles daarboven is aan de dure kant.

Domeinnaam registreren bij de één en hosten bij de ander

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je domeinnaam bij de ene partij te hosten en je hostingpakket ergens anders te hebben staan, omdat ergens anders het hostingpakket weer voordeliger is.

Bij een andere site die wij in bezit hebben staat bijvoorbeeld de domeinnaam bij Transip (in deze tijd niet echt meer een aantrekkelijke host), en verwijzen we met behulp van de nameservers naar het hostingpakket wat we bij SiteGround* hebben staan. SiteGround is op het gebied van domeinnaam hosting namelijk wel duur, maar je kan er slim meerdere domeinen hosten op één server. * Het is hier niet mogelijk om een .nl domein te registreren.

Een hosting provider kan – als dit netjes ergens verborgen in de kleine lettertjes staat aangegeven – de prijzen na een jaar behoorlijk laten stijgen. Het is (ook voor ons) lastig om rekening te houden met deze vervelende prijs verhogingen. Sommige bedrijven doen dit bijna jaarlijks!

Actieprijzen van het 1e jaar kan je als ‘reclame plaatjes / onzin' beschouwen. Al helemaal als er een grote prijsstijging achteraan komt. Bij sommige hosting partijen stijgen vind je prijsstijgingen van 900% of meer zodra je in het tweede jaar bent aanbeland. Daar moet je scherp op zijn.

In de praktijk ga je deze samenwerking namelijk voor zeer lang aan en die hogere prijs die er achteraan komt is veel belangrijker om naar te kijken dan de lokkertjes.

Pas op voor Upsells bij de goedkopere domein hosting partijen, trap niet in ‘extra' domeinen, als je deze per ongeluk registreert dan ben je duur uit.

Top 5 goedkope domein registraties uitgelicht

De 5 beste providers om jouw domein(en) voordelig onder te brengen vind je hieronder. De scores die je ziet zijn de totaalscores voor deze providers. Dus daarmee zijn zaken als klantenservice en webhosting ook meegenomen.

  1. Strato – Onze Strato review
  2. Mijn.Host– Onze Mijn.Host review
  3. Junda – Onze Junda review
  4. Hostinger – Onze Hostinger review
  5. Web-Oke – Onze Web-Oke review
8-11-2023 Update
De onderstaande prijzen zijn gecontroleerd op November 2023. Als je rare prijzen ziet, neem dan contact met ons op!
1

Strato: ook na de kortingen een scherpe prijs!

Strato Domeinen: Eerste jaar € 0,60. Daarna € 4,80.
8.3
Strato Review

Hostingwijzer.nl & Strato Voordelig

Strato richt zich met de lage prijzen en reclames op de beginnende websitebouwers. Toch zijn de andere pakketten …
Strato heeft goedkope shared hosting + zelfs nog de keuze voor een webhosting mini pakket

Let op dat je bij Strato niet voor de up-sells gaat als je zo goedkoop mogelijk een domein wilt scoren, vanzelfsprekend moeten ze ook bij Strato ergens iets verdienen en dit zit hem in de upsells en andere producten.

Strato is op dit moment dé partij om domeinen vast te leggen! Met korting erbij en alles is er niets wat nu in de buurt komt.

2

Goede hosting mét goedkope domeinen

Mijn.Host Domeinen: € 4,99 per jaar (en al jaren constant zeer laag)
9.1
Mijn.host Review

mijn.host deal Voordelig

Mijn.host is een webhoster die opereert vanuit Haarlem. Dit hosting bedrijf wordt goed beoordeeld op verschillende …
Het starterpakket van mijn.host is al behoorlijk goed vergeleken met duurdere hosting van andere providers. De eerste 12 maanden betaal je nu een flink stuk minder.

Zoals ook al eerder aangegeven is het belangrijk dat je kiest voor een partij die de prijzen constant laag houdt. Mijn.Host is een constante partij waar je daardoor fijn zaken mee kan doen. De afgelopen jaren hebben wij geen enkele prijsverhoging gezien.

3

Challengers (Junda dus) beginnen vaak laag

Junda is wat onduidelijk met de prijzen, maar het kan allemaal voor onder de €5 per jaar.
8.9
Junda Review

50% korting op eerste jaar hosting Voordelig

Junda is een nieuwe challenger in de Nederlandse hostingmarkt. Met erg snelle hosting, snelle klantenservice en een …
Junda heeft verschillende hosting pakketten startend vanaf € 1- per maand. Het Junda Plus pakket is al een serieus pakket en is er vanaf €4,- per maand.

Als je nieuw bent kan je nog stunten, Junda doet hier nog goed aan mee!

4

Hostinger een opvallende speler in deze lijst

Hostinger Domeinen: Met € 5,99 per jaar is dit een verrassende top 5 speler!
8.6
Hostinger Review

Hostinger Voordeel Zeer goed

Hostinger is een internationale provider die dankzij schaalvergroting goedkope hosting van hoog niveau aanbiedt. De …
Als je bij Hostinger voor een langere periode een pakket afneemt, kun je zeer voordelig uit zijn.
5

Ietsje minder goedkoop, maar toch Web-oke!

Web-Oke Domeinen: Met € 9,45 per jaar duurder dan de andere 4, maar wel constant.
8.2
WebOké Review

WebOké Deal Voordelig

WebOké biedt voordelige hosting en redelijk geprijsde domeinregistraties. Het is al jaren een betrouwbare host die zelf …
Voor starters is de basisversie van Web Oké een fijne oplossing. Ga je hoger met Web Oké dan zijn er veel flexibele mogelijkheden beschikbaar.

Dus wie is de beste domeinnaam provider?

In Nederland zit je over het algemeen eigenlijk al best wel goed als je een goedkope domeinnaam wilt registreren. De gemiddelde domeinnaam prijs per jaar is €10,98, waar bij de .com domeinen de prijs gemiddeld op €17,47 staat. Als je een domeinnaam provider weet te scoren die constant lage prijzen hanteert (bijv. Mijn.Host) en/of gewoon de goedkoopste is (bijv. Strato) dan kan je weinig fouten doen!

Als je uiteindelijk ook een website wil koppelen aan het domein dan is het verstandig om ook naar de kwaliteit van de hosting te kijken. Hiervoor hebben we een totaalscore van providers samengesteld: de beste webhosting bedrijven van Nederland.

Hostingwijzer
Logo