banner bhosted

Beste E-mail Hosting

Het hosten van e-mail is belangrijker aan het worden: Waar host jij op een veilige manier de e-mail servers van jouw bedrijf? Lees over de verschillende mogelijkheden die er beschikbaar zijn voor email hosting.
e-mail hosting

De 5 beste email hosting diensten voor bedrijven

Of je nou voor een bedrijf werkt of zelf ondernemer bent: op gegeven moment is het tijd je e-mail professioneler aan te pakken. Dit kan in de cloud, op een fysieke server of dit kan ook inbegrepen zijn bij de hosting diensten van de provider van je website.

Sommige webhosting bedrijven hebben hiervoor speciale e-mail hosting pakketten voor ondernemers, bedrijven of particulieren.

E-mail Client vs E-mail host

Het is belangrijk om het verschil even uit te leggen tussen een email client en een e-mail host. Met een email host kun je mail verzenden, ontvangen en opslaan. Met een e-mail client (bv Outlook of Gmail) kun je tekst editten en in schrijven en lezen.

Deze clients moeten dus vaak gekoppeld worden aan een e-mail host (vaak via bepaalde instellingen) waarna alles werkt, bij veel webhosters kun je hier hulp bij krijgen of zijn er artikelen / gidsen online te vinden hoe je dit kan instellen.

Waar moet een goede e-mail host aan voldoen?

Als je op zoekt bent naar een dienstverlener die primair gericht is op email hosting services dan moet je ook goed kijken naar waarvoor je de e-mail wilt gebruiken. Een pakket kan voor jou geschikt zijn maar kan direct al ongeschikt zijn voor bijvoorbeeld een bank omdat deze aan veel regels moeten voldoen. 

In onze analyse hebben wij dit soort punten meegenomen:

 • Mogelijkheid om e-mails te koppelen aan de domeinen van jouw bedrijf. 
 • Goede klantenservice / of support, mocht je er zelf even niet uitkomen.
 • POP3 email hosting, zonder de ondersteuning van POP3 wordt het lastig om goede email hosting te bieden.
 • Maximale grootte voor het verzenden en ontvangen van email en het aantal GB wat gekoppeld is aan je pakket.
 • Hulpprogramma’s en aansluitingen van e-mail clients met de hosting pakketten. 

Waar moet je aan denken bij het zoeken van een email hosting;

E-mail hosting is interessant voor zowel consumenten als bedrijven die geen eigen website beheren, maar wel een domeinnaam hebben en vanuit daar willen emailen. Zo kom je wat serieuzer over in de email communicatie. Bij het kiezen van een e-mail hosting pakket ook even opletten of deze makkelijk te upgraden is, voor wanneer je op een later moment de overstap wil maken naar wel een website en / of cloud samenwerking van je team.

Beste Email Hosting aanbieders van Nederland

We hebben de aanbieders niet gerangschikt, voor elke partij hebben we aangegeven waarvoor je juist deze partij zou moeten kiezen. 

YourHosting email hosting

Beste keuze voor lekker veel ruimte / GB; Yourhosting

Yourhosting heeft al vele jaren een aparte hoek voor email hosting. Dit zie je terug in het huidige aanbod van twee grote e-mail pakketten die een mooie basis bieden voor ondernemers of een mkb bedrijf:

 • Start email hosting – € 4,95 p/m
 • Max email hosting – € 9,99 p/m

Bij het Max pakket (€ 9,95 per maand) kan je onbeperkt e-mailadressen aanmaken tot 20 GB totaal. Een standaard mailbox heeft 2GB, maar valt up te graden tot 15 GB. Prima simpele oplossingen voor bedrijven of éénpitters. Bij e-mail hosting krijg je ook gratis ‘mijnwebsite lite‘.

De Yourhosting kennisbank of de klantenservice kunnen je verder helpen met instellen als je vast loopt, maar het geheel steekt relatief eenvoudig in elkaar. Zie hier ook de tutorial van yourhosting over het instellen van je e-mail hosting. [1]Yourhosting email instellen

Groei je uit je e-mail hosting pakket bij Yourhosting? Dan kun je upgraden naar andere / grotere hosting pakketten bijvoorbeeld een Office365, Sharepoint of Microsoft Teams pakket. Keuze genoeg dus.

8.2
Yourhosting Review

Yourhosting korting

Yourhosting is met ruim 160 duizend klanten en 1,1 miljoen domeinregistraties één van de grootste webhosting en domein …
Bij Yourhosting krijg je vaak op de eerste termijn flinke korting, zo kan je een domein voor 1 euro voor een jaar vastleggen en krijg je 3 maanden 50% korting op je hosting

Waarom Yourhosting een goede keuze is voor e-mail hosting

Sterke email eigenschappen
 • Onbeperkt aantal e-mailadressen
 • Upgraden bij groei is makkelijk
 • Ook Exchange Online pakketten.
 • Geen poespas: de keuze wordt simpel gemaakt.
Mindere email Eigenschappen
 • Onbeperkt aantal inboxen betekent niet onbeperkt geheugen. Je krijgt 20 GB bij het max pakket.

Yourhosting is een hele complete webhoster en biedt naast webhosting en e-mail hosting ook andere oplossingen voor als je als bedrijf verder groeit. Zo kun je ook voor online samenwerken met Microsoft Teams, Sharepoint of Office 365 bij Yourhosting terecht of voor een eigen server en / of backup systeem

Mijn.host email hosting

Mijn.host email hosting: goede budget e-mail hosting keuze

Ook bij email hosting springt mijn.host er positief uit. Voor standaard e-mail hosting hanteren ze 3 pakketten met standaard backup, 99,99% uptime garantie en veilig e-mailverkeer.

Met jouw eigen email hosting pakket kan je mailen vanuit je eigen domeinnaam. En of het nou voor persoonlijk, zakelijk of enterprise gebruik is, er is een pakket dat past bij mijn.host. Je kan hier terecht vanaf €1,99 per maand voor een persoonlijk e-mail hosting pakket en voor het Enterprise Pakket met 50 GB en 50 emailadressen ben je €9,99 per maand kwijt.

Ook kan je hier maandelijks opzeggen, tenzij je kiest voor een jaarabonnement. Dan krijg je wel weer 50% korting. Beide opties zijn wel prettig; of een mooie korting, of lekker flexibel.

De e-mail hosting pakketten van mijn.host zijn geschikt voor IMAP, POP en SMTP en zijn inclusief spamfilter en dagelijkse backups. En dat tegen een scherpe prijs. Wat ons betreft een goede keuze.

Wil je op gegeven moment meer dan alleen email hosting? Dan kan je bij mijn.host ook terecht voor een Microsoft 365 pakket zodat je makkelijker online kan samenwerken.

9.2
Mijn.host Review

mijn.host deal Voordelig

Mijn.host is een webhoster die opereert vanuit Haarlem. Dit hosting bedrijf wordt goed beoordeeld op verschillende …
Het starterpakket van mijn.host is al behoorlijk goed vergeleken met duurdere hosting van andere providers. De eerste 12 maanden betaal je nu een flink stuk minder.

Waarom mijn.host een goede keuze is voor e-mail hosting

Sterke e-mail eigenschappen
 • Dagelijkse back-ups
 • IMAP, POP en SMTP
 • Wanneer je wat groter wordt kan je upgraden naar completere pakketten
 • Mijn.host is een van de voordeligste & complete providers van Nederland
Mindere e-mail Eigenschappen
 • We zien niet direct een optie voor Exchange Online integratie

Mijn.host is een heel complete email host en biedt 3 verschillende email hosting pakketten: personal, business en enterprise. Bij Mijn.host hanteren een nette prijs kwaliteit verhouding en alle pakketten zijn standaard inclusief dagelijkse back ups. Wel zo lekker als je een keer wat kwijt bent.

Cloud86 email hosting

Cloud86 email hosting: allround hoster, goede prijs en geschikt voor lange termijn

Als je op zoek bent naar een hostingpartij voor je e-mail hosting hoort Cloud86 bij dan ook wederom bij de gegadigden. Ze hebben een betrokken klantenservice die je snel weer uit de voeten helpen, wanneer je vastloopt.

Voor e-mail hosting kom je bij Cloud86 bij een webhosting pakket uit: Webhosting Start, dat betekent dat je er ook nog een kleine site bij kunt maken als je dit zou willen. Webhosting Start is qua kosten vergelijkbaar met de andere e-mail hosting pakketten en beschikbaar vanaf €1,95 per maand.

Bij het kleinste pakket van Cloud86 heb je beschikking over 10 email adressen en kan je gebruik maken van IMAP, POP en SMTP. Instellen gaat hier redelijk makkelijk, en anders kun je terecht bij de klantenservice of de kennisbank.[2]https://support.cloud86.nl/hc/nl/articles/360005589497-IMAP-SMTP-en-POP-instellingen Echt interessant wordt het vanaf het medium pakket, waarbij je de beschikking krijgt over 50GB opslag en 50 e mailadressen.

Ook vind je uitgebreide handleidingen over het hoe en wat van een emailadres aanmaken in de support sectie van Cloud86.[3]https://support.cloud86.nl/hc/nl/articles/360002995717-E-mailadres-aanmaken

Als je op gegeven moment meer verlangt dan alleen e-mail hosting kan je bij Cloud86 upgraden naar bijvoorbeeld een Office 365 pakket of een eigen server.

9.3
Cloud86 Review

Cloud86 hosting aanbieding Onze nr 1.

Cloud86 is een Nederlands hosting bedrijf dat goed scoort in zowel snelheidstesten, als op basis van klanten …
Cloud86 heeft verschillende hosting pakketten startend vanaf € 1,95 per maand. Het medium pakket is al een serieus pakket en is ook na verlenging slechts € 5,95

Waarom Cloud86 een goede keuze is voor e-mail hosting

Sterke e-mail eigenschappen
 • Kleinste pakket is e-mail hosting + website
 • IMAP SMTP en POP makkelijk in te stellen met duidelijke handleidingen.
 • Prijs kwaliteit van de verschillende pakketten is uitstekend.
 • Uitgebreid aanbod: als je wil upgraden kan het hier ook.
Mindere e-mail Eigenschappen
 • Ook hier zien we buiten Office 365 niet direct opties voor andere Open Exchange.

Bij Cloud86 kom je voor e-mail hosting terecht bij het kleinste webhosting pakket; je krijgt er dan ook direct een hosting pakketje bij waar je een website op kan zetten. Voor de prijs hoef je het niet te laten: €1,95 per maand. Veel tevreden klanten en reviews bewijzen dat dit voor email hosting ook een goede partij is.

Argeweb email hosting

Argeweb email hosting i.cm. bijvoorbeeld hosted exchange

Bij Argeweb kan je ook prima aan de slag met je e-mail hosting. Het beste aan Argeweb is waarschijnlijk de klantenservice die veelvuldig geroemd wordt in de recensies. Je hebt bij Argeweb een e-mail hosting pakket vanaf €4,99 per maand waar je 50 e mailadressen aan kan koppelen.

Bij elk pakket heb je dus een domeinnaam en bij elke inbox krijg je 2GB schijfruimte. Argeweb heeft een focus op privacy en veiligheid en laat zich daar ook op voor staan.

Op een later moment is het mogelijk om over te stappen naar een Office 365, Microsoft Teams of een Exchange Online pakket, mocht online samenwerken een belangrijker topic worden binnen het bedrijf.

Waarom Argeweb een goede keuze is voor e-mail hosting

Sterke e-mail eigenschappen
 • Ondersteuning en klantenservice van Argeweb is erg goed.
 • 50 emailboxen met 2 GB
 • Recht toe, recht aan
 • Te upgraden naar bijvoorbeeld Office 365 of Exchange online pakket wanneer nodig
Mindere e-mail Eigenschappen
 • Relatief kleine inboxen met 2GB – geen duidelijkheid over of je dit kan upgraden.

Argeweb wordt over het algemeen heel erg goed gewaardeerd op het gebied van klantenservice. Dus verwacht je in de toekomst wat hulp nodig te hebben met technische zaken, dan is Argeweb jouw aanbieder.

Hostinger email hosting

Hostinger email hosting: wanneer je zelf veel wil kunnen instellen en kiezen

Hostinger komt vaker positief uit de bus op onze website, zo ook met email hosting. Bij Hostinger kun je kiezen tussen de standaard e-mail hosting pakket als Business email en Enterprise e-mail of meteen aan de slag met Hostinger Google Workspace e-mail waarmee je allerlei integraties ook direct aan je mail koppelt.

Met Google Workspace richt je je Gmail professioneel in met je eigen domeinnaam en heb je direct ook de beschikking over extra functies zoals Google Drive met onder meer Spreadsheets, Formulieren, Sites en meer.

8.6
Hostinger Review

Hostinger Voordeel Zeer goed

Hostinger is een internationale provider die dankzij schaalvergroting goedkope hosting van hoog niveau aanbiedt. De …
Als je bij Hostinger voor een langere periode een pakket afneemt, kun je zeer voordelig uit zijn.

Waarom Hostinger een goede keuze is voor e-mail hosting

Sterke e-mail eigenschappen
 • Voordelig: vanaf €0,99 per maand
 • Ook te koppelen aan Google Workspace
 • Business e-mail, Enterprise e-mail of Google Workspace e-mail hosting
 • Al 10 GB bij kleinste pakket
Mindere e-mail Eigenschappen
 • Niet een Nederlands bedrijf, mocht je dit graag willen.

Hostinger is een goede partij als je graag aan de slag wil met e-mail en het bijvoorbeeld direct wil koppelen aan Gmail als e-mailclient. Met Hostinger heb je het speciale Google Workspace E-mail Hosting Pakket wat je direct ruime mogelijkheden biedt.

Conclusie mail hosting Nederland

Of je nou of zoek bent naar webmail, POP3 email hosting of andere hosting van jouw mailadressen. In Nederland zit je gewoonweg op de goede plek omdat er veel dienstverleners op dit vlak bezig zijn en al 1000en positieve reviews achter de diensten hebben staan. Je kan eigenlijk niet missen, het barst van de webmail providers!

Als we gedwongen worden om te kiezen…

Zakelijk zouden wij op dit moment zelf voor Yourhosting of Mijn.Host kiezen. Als je snel even een email host pakketje nodig hebt zouden wij op dit moment ook voor Yourhosting gaan.

Al is Cloud86 wel weer een goede en goedkope optie, en Hostinger biedt weer veel mogelijkheden. Lastige keuzes! =)

Hulp nodig bij het maken van een Keuze voor je email hosting

Het kiezen van de beste e-mail hosting is natuurlijk lastig, echter met de 5 bedrijven op deze pagina maak je niet snel een verkeerde keuze.

Tips voor e-mail Hosting

 • Bij e-mail hosting is het van belang dat je let op de grootte van je organisatie en welke groei je nog verwacht, is je pakket makkelijk uit te breiden en kan de hosting partij dit ook in de toekomst aan?
 • Met e-mail hosting kies je voor wat professionelere e-communicatie / e-mail voor jezelf of je bedrijf. Je kunt je e-mail koppelen aan je domein, waardoor het meer professioneel overkomt dan een @hotmail.com of een @gmail.com email adres.
 • Kijk ook even naar de reviews over de support / klantenservice van de hostingpartij waar je mee aan de slag gaat, wel zo lekker als je er zelf even niet uitkomt dat een klanten service je dan kan ondersteunen bij het goed instellen of weer werkend krijgen van je e-mail hosting.

Wat wil je zelf hebben bij je e-mail hosting?

E-mail hosting zijn vaak de voordeligste en simpelste pakketten, dat kan handig zijn als je begint – maar als je doorgroeit wil je ook dat je makkelijk je hosting kan upgraden, als je er bijvoorbeeld een website bij wilt. Of als je wil overstappen naar Hosted Exchange waar je met Teams en of Office kan samenwerken. Let bij de keuze van email hosting dan ook meteen met een schuin oog op de toekomst. Verwacht je meer gebruikers? Meer samenwerking online? Of juist niet?

Het koppelen van samenwerk tools als Google Workspace, Microsoft Teams en Office 365 is handig om mee te nemen bij je besluit voor e-mail hosting, misschien wil je er nu nog niet mee aan de slag maar in de toekomst kan het wel van pas komen. En dan heb je geen zin meer om te verhuizen of alles opnieuw in te stellen!

Bronnen

Bronnen
1 Yourhosting email instellen
2 https://support.cloud86.nl/hc/nl/articles/360005589497-IMAP-SMTP-en-POP-instellingen
3 https://support.cloud86.nl/hc/nl/articles/360002995717-E-mailadres-aanmaken
Hostingwijzer
Logo