banner bhosted

Beste Goedkope Hosting

Als je zoekt naar de goedkope hosting zul je merken dat dit geen eenvoudige klus is. Door alle aanbiedingen bij providers is het soms erg lastig doorrekenen wat je kwijt zult zijn. Wij hebben de webhosting van de bekendere providers bekeken en kwamen tot deze top 5 goedkoopste webhosting.
Goedkope Hosting Top 5

Sommige website projecten vereisen geen dure hosting. Je kunt denken aan kleine sites of nieuwe projecten waar je nog even niet teveel geld aan wilt uitgeven. Gelukkig zijn er veel providers die zich puur richten op goedkope hosting.

Toch is het ook wel lekker als anderen het zoekwerk voor je verrichten. Daarom hebben wij voor je uitgezocht waar je zo goedkoop mogelijke hosting kunt vinden met daarbij de minimale vereiste kwaliteit van de hosting in het achterhoofd.

Alle vijf partijen zijn in ieder geval zeer goedkoop:

 1. Cloud86
 2. Mijn.host
 3. SiteGround
 4. bHosted
 5. Hostinger
 6. Strato

Bekijk hieronder de goedkoopste webhosting providers waarvan je alsnog kwaliteit mag verwachten:

De onderstaande prijzen zijn gecontroleerd in juni 2022
1

Beste goedkope Hosting van Nederland

Cloud86: Begint al bij € 1,95 per maand
9.3
Cloud86 Review

Cloud86 hosting aanbieding Onze nr 1.

Cloud86 is een Nederlands hosting bedrijf dat goed scoort in zowel snelheidstesten, als op basis van klanten …
Cloud86 heeft verschillende hosting pakketten startend vanaf € 1,95 per maand. Het medium pakket is al een serieus pakket en is ook na verlenging slechts € 5,95

De afgelopen jaren heeft er een overnamegolf in de hostingwereld plaatsgevonden. [1]Alle overnames en hosting groepen Na zo'n overname zie je vaak dat er prijsverhogingen worden doorgevoerd en die zijn vaak fors. Eén van de grotere hosting providers die niet is overgenomen – en die ook te kennen geeft dit niet te ambiëren [2]Zie reactie van emiz0ris Cloud86.

Cloud86 biedt echt een laag tarief voor wat je krijgt. Zeker als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld de Amerikaanse hostingbedrijven is deze hosting bijna gratis te noemen. Dat hebben ze echt knap voor elkaar. Voor deze prijs kun je zelfs van telefonische support gebruik maken en krijg je dagelijkse back-ups van de gehele site.

Een groot bijkomend voordeel is dat Cloud86 niet alleen één van de goedkoopste hosting providers is, de provider scoort als we alle webhosting met elkaar vergelijken ook enorm goed.

De goedkope hosting van Cloud86

Kosten€1,95
SSD5 GB
Dataverkeer250 GB
CPU cores
RAM
Gratis SSLja
Backupsdagelijks
Gratis domeinnee
Telefonische supportja
2

Mijn.Host: op alle fronten een goedkope topper

Mijn.host: Het starter pakket voor € 3,95 per maand
9.2
Mijn.host Review

mijn.host deal Voordelig

Mijn.host is een webhoster die opereert vanuit Haarlem. Dit hosting bedrijf wordt goed beoordeeld op verschillende …
Het starterpakket van mijn.host is al behoorlijk goed vergeleken met duurdere hosting van andere providers. De eerste 12 maanden betaal je nu een flink stuk minder.

Het instap pakket van mijn.host is een ideale basis voor een (nieuwe) kleinere website. Je kunt gebruik maken van 2 CPU cores en 2 GB RAM. Dat is het dubbele van vele andere goedkopere opties in deze lijst. Echter betaal je ook iets meer. Met dit maandelijkse bedrag overschrijdt je eigenlijk al de kosten voor het Medium pakket van Vimexx, dat op papier meer snelheid biedt.

De goedkope hosting van Mijn.Host

Kosten€3,99
SSD5 GB
DataverkeerOnbeperkt
CPU cores2
RAM2 GB
Gratis SSLja
Backupsja
Gratis domeinnee
Telefonische supportnee

Toch is mijn.host is een hostingpartij die op diverse sites goede reviews krijgt en ook bij ons goed scoort. Hoewel er geen telefonische support is, is de klantenservice kundig en erg snel. Ook in het weekend is mijn.host bereikbaar. Dat geldt ook als je een goedkoper hostingpakket afneemt. Verder wordt mijn.host omschreven als erg gebruiksvriendelijk en er zijn goede mogelijkheden om zelf zaken te configureren.

3

SiteGround Startup

vanaf €2,49 per maand professionele hosting
8.7
SiteGround Review

SiteGround aanbieding Zeer goed

SiteGround is een premium hosting partij; kwaliteit hosting met flink wat goede functionaliteiten en features. Zeker …
Bij SiteGround hebben ze boven op de goede tarieven ook mooie aanbiedingen in het eerste jaar. Je kan er ook voor kiezen om 3 jaar vooruit te betalen met een flinke korting.

Wanneer je op dit moment een hosting pakket afneemt bij SiteGround krijg je maar liefst 80% korting bij je eerste abonnementsperiode. Die kan je ook meteen voor 3 jaar afsluiten.

Bij SiteGround krijg je veel extra's zoals in house ontwikkelde tools om je website sneller te maken, een verhuisdienst die je domein of website migreren vergemakkelijkt. Caching tools, een staging server en meer handigheidjes in je eigen dashboard.

Via het eigen SiteGround dashboard kun je van alles managen. Van je backups, ssl, tot en met de staging server, email settings en php versie die je op je pakket wilt laten draaien.

Verder is ook de klantenservice per chat echt top notch. Uit eigen ervaring weten we dat je hier perfect wordt geholpen wanneer je tegen een probleem aan loopt. Lees de gehele SiteGround review ook hier.

4

bHosted 1GB

bHosted al vanaf €1,- per maand incl SSL, backups en Direct Admin
8.2
bHosted Review

bHosted deal Voordelig

bHosted is een onafhankelijke Nederlandse webhoster uit Roosendaal. Lees alles over deze webhost met zeer veel …
Bij bHosted heb je al een klein hosting pakket vanaf €1,- per maand – dit kan alleen per jaar worden afgenomen

Voor €12,- per jaar heb je al een hosting pakket bij bHosted. Dat komt neer op precies een €1,- per maand. Dit pakket kun je alleen per jaar afnemen.

Bijkomend voordeel? Onder meer de klantenservice van bHosted wordt goed beoordeeld en je kun ook al vanaf het kleinste pakket heel veel zelf instellen. Het pakket is inclusief automatisch backups, SSL en onder andere Direct Admin & Installatron.

Verder prettig: de klantenservice is telefonisch bereikbaar.

De goedkope twee hosting pakketten van bHosted

bHosted 1GBbHosted 2G
Kosten per maand€1€2
SSD1 GB2 GB
Dataverkeer20 GB /p/m40 GB p/m/
Gratis SSLjaja
Backupsdagelijksdagelijks
Telefonische supportjaja
5

Hostinger scherpe Cloud Hosting

Hostinger Single: €3,99 per maand
8.6
Hostinger Review

Hostinger Voordeel Zeer goed

Hostinger is een internationale provider die dankzij schaalvergroting goedkope hosting van hoog niveau aanbiedt. De …
Als je bij Hostinger voor een langere periode een pakket afneemt, kun je zeer voordelig uit zijn.

Hostinger is iets duurder dan de echte prijsvechters in deze lijst, maar vanwege de kwaliteit die Hostinger biedt voor een schappelijke prijs, mag deze zeker niet ontbreken. Zeker als je een voordelige plek zoekt voor een WordPress site. Ook het goedkoopste pakket bevat namelijk speciale WordPress functionaliteiten en WordPress Acceleratie. Bekijk ook onze vergelijking van WordPress hosting mocht je dit soort WP functionaliteiten zoeken bij een provider.

Een lastig element van de prijzen van Hostinger is dat deze zeer voordelig zijn als je een contract voor meer jaren afsluit, bijvoorbeeld €1,99 per maand bij een looptijd van 4 jaar. Wij kijken voor een goede vergelijking liever naar de basisprijzen, maar het kan dus zijn dat je bij Hostinger goedkoper uit bent dan bij anderen. Hostinger is dus zeker even het bekijken waard.

Gouden tip: Bekijk bij Hostinger altijd naar lange looptijden, prijzen gaan enorm naar beneden en deze prijsdalingen maken Hostinger een zeer interessante partij voor goedkope hosting.
5

Strato Hosting

Strato: €0,50 excl. SSL
7.9
Strato Review

Hostingwijzer.nl & Strato Voordelig

Strato richt zich met de lage prijzen en reclames op de beginnende websitebouwers. Toch zijn de andere pakketten …
Strato heeft goedkope shared hosting + zelfs nog de keuze voor een webhosting mini pakket ( let op: wel zonder SSL)

Op het eerste gezicht is Strato Hosting Mini het allergoedkoopste pakket dat je online kunt vinden. Er wordt geadverteerd met kosten van slechts €0,50 per maand. Toch zit er een ‘maar' in dit verhaal, want je betaalt uiteindelijk meer dan je bij andere goedkope hosting zou betalen.

Strato Mini hosting is daadwerkelijk de goedkoopste hosting, maar het SSL certificaat is exclusief waar dat bij de anderen inclusief is. Strato rekent hiervoor €3 per maand. Tegenwoordig is SSL wel echt een must en kun je hier eigenlijk niet meer omheen. Dit doet veel af aan het Mini pakket van Strato.

Met Strato Mini Hosting ben je dus wel goedkoop uit, maar net wat duurder dan bij de top webhosters op deze pagina.

Strato Mini pakketkosten

Kosten€0,50
SSD2 GB
DataverkeerOnbeperkt
CPU coresOnbekend
RAMOnbekend
Gratis SSL€3
Backupsonbekend
Gratis domeinnee
Telefonische supportja op werkdagen

Goedkope webhosting vergelijken

In de onderstaande tabel hebben we de providers allemaal nog even op een rijtje gezet. Hierdoor kun je in 1 oogopslag een vergelijking maken.

Cloud86bHostedHostingerMijn.hostStrato
Hosting Kosten€1,95€1€7,99€3,99€0,50
SSD opslag5 GB1 GB30 GB5 GB2 GB
Dataverkeer250 GB20100 GBonbeperktonbeperkt
CPU cores12
RAM1GB2GB
SSL Kostengratisgratisgratisgratis€3
Backupsdagelijksdagelijkswekelijksjaonbekend
Gratis domeinneeneeneeneenee
Telefonische supportjajaneeneenee

Tip: kijk verder dan alleen maar de lage prijs

Hosting is tegenwoordig niet duur meer. Je hoeft dus echt niet meer uren te zoeken om het onderste uit de kan te halen. Het is belangrijk dat je – dankzij dit overzicht – een goed beeld krijgt van de voor en nadelen van goedkopere webhosting bedrijven.

De problemen zitten hem vaak in de service en ondoorzichtige kosten die er toch nog onverwacht bij kunnen komen.

Yourhosting is bijvoorbeeld een erg goede provider, maar biedt pakketten aan met een vanaf prijs van €9,99 per maand. Ook cloudhosting partijen zoals Siteground, zijn relatief duur, voor als je snel en goedkoop iets wilt hosten in Nederland.

Deze partijen hebben we daarom ook niet in deze lijst met goedkoopste webhosting opgenomen.

Op jaarbasis zijn de verschillende prijsverschillen klein

Verder maakt het natuurlijk niet zoveel uit of je nou €10,- per jaar betaalt, of €16,- per jaar. Ondanks dat dit relatief veel van elkaar verschilt, zijn deze hosting kosten in absolute zin te verwaarlozen op jaarbasis.

Als je dus voor een enkele euro’s meer per jaar bij een host met goede recensies belandt, dan lijkt dat ons altijd beter dan een site voor een prikkie te hosten bij een provider waar je vervolgens veel tijd kwijt bent aan randzaken.

Kortom: Vergeet kwaliteit niet bij het kiezen van een goedkope webhost.

De gevaren van hele goedkope hosting

Wie goedkope webhosting zoekt kan al voor minder dan €1 per maand terecht bij diverse webhosters. Deze beloven ook nog genoeg om een redelijke website te hosten, het is dan ook niet gek dat dit populair is.

Echter zoals je kunt verwachten zijn er nadelen van deze soms te goedkope webhosting pakketten, we bespreken waar je rekening mee kunt houden en wat je eventueel kunt doen om problemen te voorkomen.

‘If you pay peanuts, you get monkeys.’ James Goldsmith[3]https://idioms.thefreedictionary.com/if+you+pay+peanuts%2C+you+get+monkeys

Allereerst hoeft goedkoop zeker niet slecht te betekenen. Een budget hosting bedrijf bespaart bijvoorbeeld vaak op klantenservice, zo is er misschien géén telefonische helpdesk en moet je even wachten voordat een ticket goed is beantwoord. Dit betekent echter niet dat de hosting zelf slechter hoeft te zijn.

Zelfs al zijn de webhosting prestaties wat minder dan kan een goedkoop hosting pakket alsnog een slimme keuze zijn. Het hangt er daarbij vooral vanaf wat je verwachtingen zijn en hoe belangrijk de prestaties en uptime zijn.

Indien het niet erg is als de website traag is en elk jaar een paar dagen offline gaat dan heb je een stuk minder te vrezen dan wanneer het hosting is voor een druk bezochte webwinkel.

Wel is het goed vooraf al rekening te houden met mogelijke scenario’s, we bespreken 6 vervelende risico’s die je loopt bij goedkope webhosting.

Risico 1: Prestaties dalen

Een nieuw webhosting bedrijf dat start met scherpe prijzen heeft misschien nog géén duizend of zelfs nog géén honderd klanten. In eerste instantie deel je de server ruimte van het bedrijf dus maar met weinig andere websites.

Deze andere websites zijn waarschijnlijk ook nog nieuw en hebben dus weinig verkeer. Zo ervaar je weinig vertraging op je server.

Goedkope hosting kan je soms ook zien als ‘zoveel mogelijk sites op een server proppen'

Wanneer het hosting bedrijf succesvoller wordt kan het zijn dat de prestaties dalen. Er komen steeds meer klanten met groeiende websites op de servers en je merkt dat je website trager wordt.

Ook is het mogelijk dat de domeinen niet in lijn zijn met de prijzen van het hosten. Bekijk daarom ook onze top 5 goedkope domeinnaam providers.

Risico 2: Je deelt een server met andere ‘Budget Websites’

Bij een budget webhoster horen natuurlijk ‘budget klanten’, deze klanten staan met websites op dezelfde server als jouw website. Indien zij hun website niet goed onderhouden en/of beveiligen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties waarbij de server en dus ook jouw website kwetsbaar zijn.

Risico 3: Veiligheid blijkt niet optimaal

Als de webhosting eigenlijk ‘te goedkoop’ is betekent dit dat het bedrijf dat dit aanbiedt er niet ‘genoeg’ aan over houdt. In het ergste geval houden ze er zelfs niet genoeg aan over om de server goed te onderhouden, updates uit te voeren, backups te maken en het beveiligingsniveau hoog te houden. Als dit het geval is zal de situatie onhoudbaar zijn en je op termijn met problemen worden geconfronteerd.

Risico 4: Goedkoopste Host? Prijsstijging

Het is een hosting partij vrij om op elk moment nieuwe tarieven in te voeren. Uiteraard heb je dan de mogelijkheid om op te zeggen maar dat betekent dat je de website moet verhuizen. We hebben onlangs gezien dat bedrijven als Versio en Neostrada forse prijsverhogingen hebben doorgevoerd,[4]https://tweakers.net/nieuws/174846/neostrada-verhoogt-prijzen-van-resellerpakketten-met-factor-twee-tot-vier.html met name bij de goedkope hosting pakketten.

Risico 5: Het bedrijf wordt verkocht

Ook deze situatie is de afgelopen tijd erg reëel met diverse overnames in 2018 en ook alweer in 2019. Wanneer het door jou gekozen hosting bedrijf wordt gekocht door een andere partij is deze vrij onderdelen te behouden of te wijzigen dan wel hele pakketten te schrappen. Zo kan een goedkoop hosting pakket worden verwijderd en kun je zo ‘vanzelf’ in een duurder pakket terecht komen.

Risico 6: Je betaalt op een andere manier

Er zijn hosting bedrijven die geld in rekening brengen voor een betaling met iDeal, het terugplaatsen van een backup, telefonische ondersteuning, het gebruiken van email en noem het maar op. De webhosting op zich is dan goedkoop, de diensten die je erbij nodig hebt kosten vervolgens geld. Dit is niet perse oneerlijk maar wel een risico dat je loopt door voor een dubbeltje op de eerste rij te willen zitten.

De gevolgen van deze risico's

Het kan vervelend zijn als je één van deze dingen tegen komt, met name prijsverhogingen leiden tot flinke verontwaardiging. De gevolgen zijn vaak vrij eenvoudig, of je accepteert de nieuwe situatie, een tragere website of een duurder pakket kun je voor lief nemen. Doe je dit niet, dan kun je de websites verhuizen naar een andere dienst.

Verhuizen kan even wat werk zijn, afhankelijk van hoeveel websites en hoe groot en ingewikkeld deze websites zijn ben je misschien even bezig. Er zijn echter diverse hosting bedrijven (bijv. Cloud86) die je helpen als je de websites naar hun toe verhuist (betaald of onbetaald).

Ook kun je gebruik maken van slimme WordPress backup diensten waarmee een verhuizing makkelijker is.

Wat kun je doen om problemen te voorkomen?

Voorkomen is misschien beter dan genezen, helaas kun je niet alles van te voren zien aankomen.

In het geval van prijsverhogingen kun je deze wel voorkomen door je hosting pakket gelijk voor meerdere jaren vast te leggen en vooruit te betalen. Bedrijven zoals Antagonist en Siteground bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om gelijk voor 3 jaar te bestellen (en te betalen). Zo weet je dat je in die periode niet met prijsstijgingen te maken hebt.

Ook kan het géén kwaad om meerdere websites te verdelen over twee of meer webhosters. Zo ben je in ieder geval al bekend met een ander hosting bedrijf en kun je een eventuele verhuizing in de toekomst sneller uitvoeren.

Ons advies is om er vooraf alvast over na te denken wat je gaat doen als er iets verandert, want dat kan zo maar gebeuren als je voor de goedkoopste aanbieder gaat!

Dus wat is dan de beste goedkope host?

In onze analyse hebben we gekeken naar de goedkoopste hosting providers maar hebben we wel voorwaarden gesteld aan betrouwbaarheid en eenvoud in gebruik. Verder hebben we ook verder gekeken dan de eenmalige aanbiedingen. Veel providers lokken je namelijk met een vanaf prijs die in de praktijk dan maar geldt voor een beperkte periode.

 • Cloud86 – Goede reviews + goedkope basis hosting + opkomende partij.
 • Mijn.host – Goede reviews + goedkope basis hosting, eigenlijk identiek aan Cloud86 qua afweging.
 • bHosted – een goede budget hoster. Pakketten vanaf €1-maar ook veel tevreden klanten en positieve recensies.
 • Hostinger – Interessante ‘andere' goedkope optie op hosting vlak. Een echte cloud hosting partij.
 • Strato – Goedkope optie, al verdient het mini pakket wellicht wel een mooie update!
Hostingwijzer
Logo