banner bhosted

Beste hosting voor snelle laadtijd

Dit zijn de hosting bedrijven die het meest bijdragen aan een snelle laadtijd van je website. En waarom dat zo belangrijk is voor je website en bezoekers. Bekijk de top 5 en onze tips om tot een weloverwogen keuze te komen voor een geschikt hosting pakket.
Speedtest website

Als je op Hostingwijzer bent belandt zit de kans er dik in dat je al wat meer weet over hosting en je op zoek bent naar een hosting provider die zorgt voor een snelle laadtijd op je hosting pakket / website. Want natuurlijk ben jij niet als enige verantwoordelijk voor een snelle website, ook de infrastructuur moet kloppen.

En dat kan nog wel eens verschillen per hosting bedrijf. Dit kan onder meer liggen aan het aantal klanten per server, maar ook aan de kwaliteit van die server en de verdere optimalisatie die de hosting bedrijven zelf hebben toegepast.

Natuurlijk kun je zelf ook nog veel optimaliseren aan je website of webshop, maar weten dat de basis van je website op een lekker snel hostingpakket staat is een mooi begin. Maar welke hosting providers laten nou de beste prestaties zien? Dat zoekt webhosters.nl jaarlijks uit met de WordPress Webhosting Snelheidstest.

In dit uitgebreide onderzoek werd gekeken naar verschillende facetten van een snelle website. Er wordt onder andere gekeken naar de Time To First Byte, de Googe PageSpeed Insights Score, een k-6 beladingstest en naar de speedtest / loadtime.

In deze top 5 van de beste hosting voor een snelle laadtijd zoomen we in op die laatste: de hosting bedrijven met de snelste loadtime in de test.

Dit werd uitgezocht door bij 14 verschillende hosting providers exact dezelfde websites, met dezelfde plugins en dezelfde content, plaatjes en pagina's te installeren en vervolgens via webpagetest.org uitvoerig te testen.[1]De snelste WordPress hosting providers, Webhosters.nl

The average website load time in 2023 is 2.5 seconds on desktop and 8.6 seconds on mobile, according to a recent report that analyzed over 4 billion web visits.

Hubspot – 11 Website Page Load Time Statistics 

Load time website voor optimalisatie – dit zijn de laadtijden per webhoster.

Bij de onderzochte hosting providers is er geselecteerd op basis van partijen die ook goede ratings en tevreden gebruikers hebben!

In onze onderzoeken kijken we altijd naar partijen die veelgebruikt worden of erg populair zijn. Het is niet te doen om alle webhosting bedrijven te testen omdat het in Nederland al om honderden bedrijven zijn. We kijken dus naar de partijen die boven komen drijven op basis van kwaliteit, recensies, ervaringen en prestaties.

Google Consumer Insights also found that 53% of mobile site visitors will leave a page if it takes more than three seconds to load.[2]Mobile site load time statistics, ThinkwithGoogle.com

Resultaten van het onderzoek naar de laadsnelheid van websites.

In bovenstaande lijst vind je de snelheid van de websites voor je eigen optimalisatie. Het is duidelijk dat bedrijven die net nieuwe infrastructuur hebben staan het winnen van partijen die al veel jaren op dezelfde hardware draaien. Het is ook goed om te letten op wat voor systeem de hosting draait, en of dat aansluit bij waar je naar op zoek bent. De winnaar uit de test; Cloud86 draait bv op LiteSpeed servers, SiteGround (#2) een custom paneel en Antagonist, de nummer 3 draait op DirectAdmin.

Uit de test blijkt ook dat de hosting bedrijven allemaal goed scoren. De gemiddelde website laadsnelheid op desktop is 2.5 seconde in 2023 - de gehele top 10 is sneller dan dit.

Top 5 voor een goede laadsnelheid van je website.

De 5 beste providers voor een snelle laadsnelheid voor je website zijn:

  1. Cloud86 - 0,954 sec - Cloud86 review
  2. SiteGround - 1,032 sec - Siteground review
  3. Antagonist - 1,088 sec
  4. Snel.com - 1,135 sec
  5. TransIP - 1,180 sec- TransIP review

20-11-2023 Update
Bovenstaand vind je de datum van de laatste 'test' update. Elk jaar als de snelheidsonderzoeken weer een feit zijn pakken we deze lijst weer aan!
1

Cloud86: Gloednieuwe servers - razendsnelle hosting

Nieuwe servers, ambitie en een sterke infrastructuur

De winnaar van de test was Cloud86 - deze hosting club liet over de gehele breedte prima prestaties zien en zeker voor optimalisatie van de website was dit de absolute winnaar. De enige webhoster die de volledige website onder de 1 seconde laadde.

9.2
Cloud86 Review

Cloud86 hosting aanbieding Zeer goed

Cloud86 is een Nederlands hosting bedrijf dat goed scoort in zowel snelheidstesten, als op basis van klanten ...
Cloud86 heeft verschillende hosting pakketten startend vanaf € 1,95 per maand. Het medium pakket is al een serieus pakket en is ook na verlenging slechts € 5,95
2

Siteground: Snelle servers voor betaalbare prijzen

Stiteground: Tweede plek in het loadspeed onderzoek en snelste in ons TTFB onderzoek van 2023
8.7
SiteGround Review

SiteGround aanbieding Zeer goed

SiteGround is een premium hosting partij; kwaliteit hosting met flink wat goede functionaliteiten en features. Zeker ...
Bij SiteGround hebben ze boven op de goede tarieven ook mooie aanbiedingen in het eerste jaar. Je kan er ook voor kiezen om 3 jaar vooruit te betalen met een flinke korting.

Het SiteGround pakket is wel een stukje duurder dan de andere geteste pakketten. Maar je kan ook meerdere sites en databases op één pakket kwijt, dus dat compenseert het wellicht weer.

3

Antagonist - snelle laadtijd uit Twente

Antagonist scoorde ook erg goed overall in de test, en deed het bij speedtest ook erg goed. Een nette derde plek achter Cloud86 en SiteGround.

Antagonist Review

Webhosting bedrijf Antagonist is opgericht in 2004 en gevestigd in Enschede. De klantenservice van Antagonist staat als ...
4

Snel.com - deze hosting doet haar naam eer aan

Snel.com: duidelijk waar de prioriteiten liggen.

Op korte termijn komt er ook een uitgebreide review van Snel.com aan - tot die tijd kun je voor recensies en ervaringen over snel.com ook terecht op Webhosters.nl

5

TransIP de oude hostingreus is nog steeds snel maar bijgehaald.

TransIP kwam in dit onderzoek redelijk uit de verf.
6.5
Transip Review

TransIP korting

Het hosting bedrijf TransIP behoort tot de 4 grote providers in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2003 en snel ...
Bij Transip kun je nu 12 maanden gebruik maken van 50% korting op ieder hostingpakket. Deze korting geldt voor het voordeligste hostingpakket.

De beste keuze voor snelle laadtijd?

Dat het wel snor zit met de meeste webhosters in Nederland is inmiddels wel bekend. Nederland loopt een aardig stukje voor als je het vergelijkt met omringende landen. We hebben een hosting landschap met veel concurrentie die ook draaien op goede prestaties. De nummer 1 uit de test was hier Cloud86 - een partij die we ook van harte kunnen aanbevelen. Ook met SiteGround hebben we goede ervaringen, en wil je het liefst werken met een server met Direct Admin software dan kun je het pakket van Antagonist overwegen. Meer weten over de verschillende control panels? Dat vind je in deze post.

Cloud86 heeft ook nog één van de voordeligste pakketten.

Let wel: een snelheidsonderzoek is een momentopname: er zijn meerdere testen in een tijdsbestek van een week gedraaid om het resultaat zo representatief mogelijk te maken.

Waar moet je ook nog aan denken?

Buiten de hosting is het natuurlijk ook van belang dat je zelf aan de slag gaat met de optimalisatie en snelheid van je website. Onder meer een goed compact thema, niet te zware page builders, geen onnodige extra plugins en thema's kunnen hier aan bijdragen. Verder kun je kijken naar het combineren van scripts, het inzetten van caching, en regelmatig onderhoud van je website. Van thema tot plugins updaten en tevens zorgen dat je PHP versie niet te ver achter loopt.

Bronnen

Hostingwijzer
Logo