banner bhosted

Beste Joomla Hosting

Hoewel tegenwoordig veel mensen voor Wordpress kiezen, heeft Joomla nog een aardig grote fanbase. Zeker als je al jaren met Joomla werkt, is het prettig om bij dit CMS te blijven. Bekijk hier welke hosting werken met Joomla voor jou vergemakkelijkt.
Joomla Hosting Top 5

Joomla is een Open Source CMS waar wereldwijd veel sites mee worden gemaakt en beheerd. De onderstaande hosting providers bieden speciale hosting aan voor Joomla.

De beste Joomla Hosting Providers in Nederland

Top 5 Joomla Hosting in Nederland

1. Hostinger.nl: Joomla

Profiteer van optimale beschikbaarheid en topprestaties bij de pakketten die matchen met Joomla bij Hostinger.

Nu HTTPS op internet de nieuwe standaard aan het worden is, biedt Hostinger bij alle jaarlijkse Joomla pakketten een gratis levenslang SSL-certificaat.
Bij de pakketten van Hostinger die benodigd zijn voor Joomla Hosting (Premium en Business) krijg je een gratis domeinnaam + levenslang gratis SSL. Wij zouden voor Joomla niet voor Business gaan, dat is wellicht iets te zwaar.

1. Cloud86 Nieuwe & Snelle Servers

Cloud86 heeft via Plesk een one-click-install van Joomla klaar staan.

TIP: Log in op het Plesk-beheerpaneel. Klik op domeinen, daarna manage hosting. Daarna ‘Applications' en daar kan je Joomla installeren!
Voor een goede hosting van Joomla websites heb je nou eenmaal snelle servers nodig, ga dus niet voor Webhosting start of Medium bij Cloud86 maar kies voor het unlimited model om direct al met 100GB SSD opslag aan de slag te kunnen.

4. Mijn.Host

De Mijn.Host Joomla hosting draait op servers in Nederland en is uitgerust met SSD opslag. Hierdoor haal je maximale snelheid voor jouw Joomla website.
Er is bij Mijn.Host een mooie korting te verkrijgen als je de hosting op jaarlijkse basis zet. Bij Mijn.Host moet je voor een goede Joomla installatie richting de Advance pakketten gaan. Ultimate is niet nodig.

3. Vimexx Goedkoopste Joomla Optie

Joomla webhosting van Vimexx is de basis voor ieder Joomla Project. Voorzien van ultieme performance, beschikbaarheid en alle tools om Joomla goed te laten werken en dat voor de laagste prijs.
Vimexx heeft duidelijk Joomla hosting pakketten beschikbaar, het medium pakket is afdoende voor een middelgrote Joomla website. Plus is niet nodig.

5. YourHosting

Vanuit Plesk, de Yourhosting online klantomgeving, installeer je eenvoudig en snel Joomla software op je domeinnaam.

TIP: Log in op het Plesk-beheerpaneel. Klik op domeinen, daarna manage hosting. Daarna ‘Applications' en daar kan je Joomla installeren!
De yourhosting Joomla pakketten zijn zoals het in eerste instantie lijkt geen specialistische pakketten maar wel normale (goed aansluitende) hosting pakketten. Wel heeft Yourhosting een goede installatie handleiding[1]Joomla installeren Yourhosting klaar staan als je dit voor de eerste keer doet.

Joomla voor jouw website: Voor- en Nadelen

Voor en Nadelen van Joomla

Voordelen:

 • Joomla is in de basis een meer geavanceerde CMS dan bijvoorbeeld WordPress en ook weer minder geavanceerd dan Drupal. Het zit er een beetje tussenin.
 • Joomla websites kennen een zeer duidelijke structuur.
 • Joomla heeft een goede tekstverwerker aan de voorkant van de website
 • Het gebruikersbeheer van Joomla is zeer geavanceerd en biedt veel mogelijkheden.

Nadelen:

 • Joomla is minder gemakkelijk te begrijpen dan WordPress. En is ook de afgelopen jaren meer en meer gaan achterlopen.
 • Joomla is over het algemeen minder zoekmachine vriendelijk.
 • De Joomla open-source community is minder actief dan die van WordPress.

Waar moet een hosting server aan voldoen voor Joomla?

Minimum vereisten Joomla Servers

Controleer voor het uitkiezen van een hosting provider goed of deze aan de Joomla server vereisten voldoet. Dit kan veel problemen voorkomen. Heeft u reeds een hosting gekozen en lijken ze in eerste instantie niet de juiste specificaties te leveren dan is het soms mogelijk contact met de host op te nemen voor eventuele upgrades. Hieronder vind je de eisen die Joomla aan de server stelt.

Minimale server vereisten van de modernste Joomla

 • Apache 1. x or 2. x.
 • PHP 4.3 or up.
 • MySQL 3.23 or up
 • Php 8.0 reeds aanbevolen!

Joomla installeren met cPanel:

Afhankelijk van de hosting aanbieder beschik je meestal over een control panel zoals cPanel, DirectAdmin, Plesk of iets vergelijkbaars. Voor Joomla wordt cPanel als erg geschikte server software beschouwd maar ook met de andere control panels is een Joomla installatie mogelijk.

Joomla Quick installatie

Met de snelle groei in populariteit van Content Management Systemen als Joomla en WordPress ook onder hobby gebruikers bieden hosters steeds vaker een soort Quick Install aan. Dit geeft je de mogelijkheid door gewoon je favoriete CMS te selecteren waarna de host het automatisch op je eigen webruimte installeert. Afhankelijk van de hosting houden ze ook de updates van de laatste versies voor je bij.

Wat is de beste keuze voor mijn Joomla project?

Conclusie Joomla en Joomla Hosting

Als je voor Joomla kiest om misschien wel WordPress te willen ontlopen, overweeg dan één van de vijf onderstaande top hosts:

 • Hostinger Joomla – Opkomende host met Joomla specialisatie.
 • Cloud86 – Sterke host met Plesk en dus een one-click-install voor Joomla.
 • Mijn.Host – Host met scherpe algemene pakketten en ook goed Joomla control panel maatwerk.
 • Vimexx – Pakketten die goed bij aansluiten bij Joomlahosting voor ook een lage prijs.
 • Yourhosting – Bekende en grote Joomla host in Nederland met one-click install.

Hostingvergelijken.eu is not affiliated with or endorsed by The Joomla! Project™.

Hostingwijzer
Logo