banner bhosted

Beste VPS Hosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Hierbij is een deel van de server afgeschermd voor eigen gebruik en instellingen. Je deelt de server dus niet met anderen zoals bij shared hosting. In dit overzicht vind je de Beste VPS hosting providers van 2021.
VPS Hosting Top 5

VPS pakketten één op één vergelijken is niet eenvoudig doordat de VPS hosting zich kenmerkt door de opschaalbaarheid van onder meer het aantal processoren (CPU's) en RAM geheugen.

Daarnaast kun je een keuze maken tussen managed en unmanaged, en kun je je eigen Operating System en Control Panels kiezen. Op die manier zijn er dus tal van combinaties mogelijk met flink uiteenlopende prijzen.

Het is dus beslist geen one size fits all in deze categorie. Als uitgangspunt voor het tot stand brengen van de onderstaande top 5, hebben we de best beoordeelde providers met elkaar vergeleken op een gemiddeld geprijsd unmanaged VPS pakket.


1

Mijn.Host: Op dit moment de beste VPS Hosting

mijn.host: Goede VPS tegen een scherpe prijs
9.2
Mijn.host Review

mijn.host deal Voordelig

Mijn.host is een webhoster die opereert vanuit Haarlem. Dit hosting bedrijf wordt goed beoordeeld op verschillende …
Het starterpakket van mijn.host is al behoorlijk goed vergeleken met duurdere hosting van andere providers. De eerste 12 maanden betaal je nu een flink stuk minder.

We zien dat de hosting van mijn.host op Hostingwijzer.nl al jaren een populaire keuze is bij ondernemingen. Ook de VPS van mijn.host zouden we zeker overwegen als je een partij zoekt die all-round goed is.

Als je het tegenover de nummer 2 en 3 zet, maakt Hostinger VPS nog eenvoudiger en relatief goedkoop en is Transip nog een stap geavanceerder met VPS. Dan weet je ook direct een beetje hoe mijn.host haar VPS gepositioneerd heeft.

Hoewel VPS van Hostinger ook wel erg aantrekkelijk is vanwege de eenvoud, gaan we toch voor het completere mijn.host. Ook de goede beoordelingen van de webhost op deze site dragen bij aan deze keuze.

De VPS van mijn.host wordt binnen 1 minuut opgeleverd en je kunt tot 400GB opslaan. De hardware maakt gebruik van Intel Xeon processoren.

Hiervan wordt gezegd dat deze de beste keuze zijn voor servers en data intensieve applicaties. Je kunt gebruik maken van onbeperkt dataverkeer en de hosting is inclusief 1 IPv4 adres en 1 IPv6 adres.

Prijs€25
Cores CPU2
RAM8 GB
Opslag40 GB SSD
DataverkeerOnbeperkt
2

Hostinger VPS Hosting

Hostinger.nl: VPS – Voordelige keuze
8.6
Hostinger Review

Hostinger Voordeel Zeer goed

Hostinger is een internationale provider die dankzij schaalvergroting goedkope hosting van hoog niveau aanbiedt. De …
Als je bij Hostinger voor een langere periode een pakket afneemt, kun je zeer voordelig uit zijn.

Hostinger groeit snel in Nederland en dat is niet voor niks. Met name over de eerste jaren krijg je hier adequate hosting voor een hele scherpe prijs. Met het VPS 2 pakket betaal je slechts €15,95 per maand en krijg je behoorlijke resources. Met 4 cores, 4GB ram, 80 GB SSD en 4TB bandbreedte zit het hier wel snor.

Je kan vervolgens met verschillende besturingssystemen aan de slag als CentOS, Ubutu, Fedora, Debian, Suse et cetera. De LiveChat is snel met helpen en Hostinger heeft een eigen controle paneel waar door het geheel makkelijk te configureren is. Zo installeer je ook gemakkelijk cPanel op je VPS pakket maar kun je bij Hostinger ook gebruik maken van hPanel, het eigen systeem van Hostinger.

Prijs€15,95
Cores CPU4
RAM4GB
Opslag80GB
Dataverkeer5 TB
3

Transip VPS

Transip VPS: iets duurder maar ook beter
7.2
Transip Review

TransIP korting

Het hosting bedrijf TransIP behoort tot de 4 grote providers in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2003 en snel …
Bij Transip kun je nu 12 maanden gebruik maken van 50% korting op ieder hostingpakket. Deze korting geldt voor het voordeligste hostingpakket.

Bij Transip heb je de keuze tussen BladeVPS en het nieuwe en krachtigere Performance VPS met o.a. NVMe RAM. Hiervoor betaal je ongeveer €10,- meer per maand.

Een zeer goede feature van Transip vinden we de eenvoud waarmee je per pakket aanpassingen kunt maken. Het is echt eenvoudig om onder andere CPU's, RAM en opslag uit te breiden.

Wie echt wat meer uit VPS wil halen raden we aan om Transip te kiezen, en dan specifiek Transip Perfomance. Het is wat lastiger voor de beginner.

Voor wie ervaring heeft met het instellen en configureren van VPS zal bij Transip erg goed uit de voeten kunnen en snelle VPS hosting kunnen realiseren.

Een voordeel van Performance zijn dedicated CPU's en NVMe opslag, dat nog geavanceerder is dan het al snelle SSD.

Transip BladeVPSTransip Performance VPS
Prijs€20€30
Cores CPU22
RAM4 GB4GB
Opslag150 GB SSD100 GB NVMe
Dataverkeer5 TB5 TB
4

Yourhosting VPS

Yourhosting VPS: Al jaren bewezen goed
8.2
Yourhosting Review

Yourhosting korting

Yourhosting is met ruim 160 duizend klanten en 1,1 miljoen domeinregistraties één van de grootste webhosting en domein …
Bij Yourhosting krijg je vaak op de eerste termijn flinke korting, zo kan je een domein voor 1 euro voor een jaar vastleggen en krijg je 3 maanden 50% korting op je hosting

Yourhosting is één van de bekendste hostingproviders van Nederland en heeft door de jaren heen bewezen goede producten te leveren. Ook voor VPS is dat het geval. Yourhosting beschikt over een high-available redundant netwerk in een groen datacenter.

Yourhosting gebruikt high-end Intel 64 bit Hexa Core (6 core) machines met een snelheid van minimaal 2.50 Ghz. Je VPS heeft recht op een deel van deze CPU's. Verder beschikt het netwerk over:

 • Hot Spare disks, en Hotspare reserve servers.
 • Gekoppelde group switches over het netwerk.
 • VPS-en op lokale SAS 15k harddisks in een RAID 10 of SSD in RAID 5.
 • Intel 64 bit Hexa Core (6 core/cpu) machines van Dell met minimaal 2.5 Ghz.
 • Meerdere stroomvoorzieningen.

Ook is er een uitgebreide keuze aan besturingssystemen en applicaties.

Prijs€25
Cores CPU3
RAM2 GB
Swap RAM1 GB
Opslag80 GB SSD
Dataverkeer5 TB
5

Vimexx VPS

Vimexx VPS: Prijsvechter met kwaliteit
7.1
Vimexx Review

Vimexx beste aanbiedingen Voordelig

Vimexx is een relatief jonge provider die sinds 2015 een vliegende start in de wereld van de webhosting heeft gemaakt. …
Vimexx staat bekend om goedkope domeinregistraties. Met deze actie wordt een domein registreren voor nog minder!

Vimexx is een webhost die zich richt op goedkope VPS hosting die wel krachtig en stabiel is. Bestellen bij Vimexx is erg eenvoudig, maar je ontvang niet erg veel informatie over wat je mag verwachten.

Vimexx maakt gebruik van de volgende hardware:

 • Intel® Xeon® Processor E5-2640 v3
 • DDR4 3600 MHz PC4-28800 RAM geheugen
 • Intel® P3700 SSD's
Prijs€19,89
Cores CPU4
RAM4 GB
Opslag200GB
DataverkeerOnbeperkt

VPS hosting Vergelijken

VPS providers in één tabel

Er zijn bij de keuze voor de juiste VPS een aantal zaken om in het achterhoofd te houden. Er kunnen behoorlijke verschillen zijn tussen diverse systemen die niet altijd duidelijk naar voren komen. Een voorbeeld is dat bij het vermelde aantal CPU's vaak niet aangegeven wordt of deze dedicated zijn of shared.

Ook de kwaliteit van de hardware kan verschillen. De vuistregel is wel vaak dat hoe meer je betaalt bij een gespecialiseerde host, hoe beter de kwaliteit.

Wij hebben geprobeerd om zoveel mogelijk facetten mee te nemen bij onze keuze en zodra deze veranderen zullen we deze pagina weer bijwerken.

mijn.hostYourhostingTransip /C4Transip /X4HostingerVimexx
Prijs€25€25€20€30€15,95€19,89
Cores CPU232244
RAM8 GB2 GB4 GB4GB4GB4 GB
Swapram1 GB
Opslag40 GB SSD80 GB SSD150 GB SSD100 GB NVMe80 GB SSD200 GB SSD
DataverkeerOnbeperkt5 TB5 TB5 TB5 TBOnbeperkt

Wat is VPS hosting?

Wat is VPS hosting en voor wie is dit geschikt?

De meeste mensen die beginnen met een website of webshop zullen dit doen op een Shared Hosting server (bekijk op onze homepagina de best beoordeelde providers). Dat is voordelig en prima voor heel veel websites.

Aan Shared hosting zitten ook wat nadelen. Je bent afhankelijk van als algemene instellingen en je deelt als het ware de hardware met andere websites op diezelfde server. Een DDOS aanval op een andere site, kan bijvoorbeeld jouw site ook down krijgen.

Bij VPS hosting wordt een fysieke server virtueel opgedeeld in aparte kleinere servers. Daarmee heb je dus niet je eigen dedicated server, maar wel een afgebakende ruimte die je naar wens kunt inrichten.

Een VPS is niet te vergelijken met de eenvoud van shared hosting, je hebt er veel meer kennis voor nodig. Bij Managed hosting is een groot stuk van het beheer de zorg van de webhoster maar alsnog moet je veel zelf kunnen configureren. Ook de tarieven van VPS zijn wat hoger en vele malen hoger voor wie veel prestaties wil hebben.

Een belangrijk voordeel van VPS hosting ten opzichte van standaard shared hosting is dat de server snelheid, bandbreedte en datalimieten gegarandeerd zijn.

Bij shared hosting wordt er vaak gesproken over fair-use beleid en hangt de snelheid af van het gebruik van andere sites op dezelfde server. Dit probleem is bij VPS hosting opgelost.

Voordelen VPS
 • Goedkoper dan dedicated server huren
 • Meer mogelijkheden dan shared hosting
 • Hogere uptime dan shared hosting
 • Gegarandeerde bandbreedte
 • Hogere snelheid mogelijk
 • Vaak eenvoudig(er) op te schalen dan shared hosting
Nadelen VPS
 • VPS hosting vereist kennis van zaken
 • Gegarandeerde bandbreedte
 • Je deelt vaak alsnog de CPU
 • Duurder dan Shared Hosting

Er zijn naast voordelen ook duidelijk enkele nadelen aan VPS hosting. Zowel vergeleken met shared hosting als met dedicated hosting kun je nadelen zien.

Het belangrijkste nadeel is dat VPS hosting veel kennis van zake vereist. Het is sterk aan te raden een ervaren persoon de VPS te laten opzetten en inrichten.

Het is veel lastiger dan het installeren van een website op een shared hosting account en eigenlijk bijna even lastig als een dedicated server installeren. De VPS Pakketten op deze pagina zijn dan ook niet ‘Managed’. Indien je wel een managed VPS wilt afsluiten worden de tarieven fors hoger.

Een tweede nadeel is dat hoewel je dus virtueel gezien een eigen server hebt, deze server wel een CPU deelt met andere VPS klanten.

Dit is op zich logisch aangezien je samen een fysieke server deelt. Echter is de verdeling van de rekenkracht van deze processor niet altijd goed geregeld.

Het kan dus goed zijn dat één grote klant het merendeel van het processorgebruik opeist wat bewerkingen op andere websites sterk vertraagd. Let er daarom ook hier op of de hosting provider het CPU gebruik onder een fair-use beleid heeft staan of dat deze dedicated zijn zoals bij Transip Performance.

Voor wie is welke VPS Geschikt?

VPS is geschikt voor webshops of websites die veel dataverkeer nodig hebben doordat deze veel bezoekers hebben, of zware applicaties draaien. Als je merkt dat een site het ‘zwaarder' krijgt of je verwacht dat dit gaat gebeuren, dan kun je ervoor kiezen om van VPS hosting gebruik te maken.

De volgende VPS partijen uit de top 5 kun je overwegen:

 • mijn.host – Zeer goede all-round VPS partij, zowel goedkoop als geavanceerd.
 • Hostinger– Goedkoper alternatief met toch behoorlijke resources.
 • Transip – Zeer goede en snelle servers, maar dat dan ook voor een forse prijs.
 • Yourhosting – Bekende partij waar 10.000en sites een VPS hebben draaien.
 • Vimexx – Goedkoopste optie voor VPS Hosting, met daarbij natuurlijk iets mindere performance in verhouding tot de andere spelers.

Andere geschikte vormen van hosting

Alternatieven voor VPS
Hostingwijzer
Logo