banner bhosted

Beste VPS Hosting Nederland

VPS staat voor Virtual Private Server. Hierbij is een deel van de server afgeschermd voor eigen gebruik en instellingen. Je deelt de server dus niet met anderen zoals bij shared hosting. In dit overzicht vind je de Beste VPS hosting providers in Nederland.
VPS Hosting Top 5

Het is niet eenvoudig om VPS-pakketten één op één te vergelijken vanwege de opschaalbaarheid van factoren zoals het aantal processoren (CPU's) en het RAM-geheugen binnen VPS-hosting. Ook heb je hosting providers met oude en met nieuwe servers: Hoe prijs je dat precies in?

Wij hebben ons best gedaan en komen met de volgende 5 partijen waar je alleen op basis van reviews van anderen goed een VPS server af kunt nemen. Als je overigens zo goedkoop mogelijk wilt spelen met jouw eerste VPS dan zijn de mini pakketten van Strato binnen de Linux servers een no-brainer.

Daarnaast kun je een keuze maken tussen managed en unmanaged, en kun je je eigen Operating System en Control Panels kiezen. Op die manier zijn er dus tal van combinaties mogelijk met flink uiteenlopende prijzen.

Het is dus beslist geen one size fits all in deze categorie. Als uitgangspunt voor het tot stand brengen van de onderstaande top 5, hebben we de best beoordeelde providers met elkaar vergeleken op een gemiddeld geprijsd unmanaged VPS pakket.

De top voor Nederlandse VPS Hosting

1

Mijn.Host: Op dit moment sterke VPS Hosting

Mijn.host: Goede Unmanaged VPS tegen een scherpe prijs
9.1
Mijn.host Review

mijn.host deal Voordelig

Mijn.host is een webhoster die opereert vanuit Haarlem. Dit hosting bedrijf wordt goed beoordeeld op verschillende …
Het starterpakket van mijn.host is al behoorlijk goed vergeleken met duurdere hosting van andere providers. De eerste 12 maanden betaal je nu een flink stuk minder.

We zien dat de hosting van mijn.host op Hostingwijzer.nl al jaren een goede keuze is met 100en tevreden reviews als gevolg. Ook de VPS van mijn.host zouden we zeker overwegen als je een partij zoekt die all-round goed is.

De Unmanaged VPS M van mijn.host wordt binnen 1 minuut geleverd en je kan op deze unmanaged VPS 40 GB opslaan en 3 TB dataverkeer (dat ga je lastig opmaken met normaal gebruik) over de server laten gaan.

Zorg ervoor dat je ‘unmanaged' hebt aangevinkt, anders kom je bij dedicated / managed hosting.

Deze server heeft de volgende eigenschappen:

PrijsNormaal €25 (nu €15) Ex BTW
Cores CPU2
RAM8 GB
Opslag40 GB SSD
DataverkeerOnbeperkt
2

Cloud86 VPS

Cloud86: razendsnelle managed VPS
9.2
Cloud86 Review

Cloud86 hosting aanbieding Zeer goed

Cloud86 is een Nederlands hosting bedrijf dat goed scoort in zowel snelheidstesten, als op basis van klanten …
Cloud86 heeft verschillende hosting pakketten startend vanaf € 1,95 per maand. Het medium pakket is al een serieus pakket en is ook na verlenging slechts € 5,95

Cloud86 verbaasd al jaren met de verhouding van snelheid en service tegen een lage, normale prijs. voorheen had Cloud86 een unmanaged Flex VPS SSD beschikbaar, deze staat nu niet meer op de website van Cloud. Dus nu zijn we gaan kijken naar de Managed VPS Start

Managed VPS Start

Prijs€169 p/m
Cores CPU3 vCPU
RAM6 GB
Opslag50 GB SSD
InclusiefSoftware t.w.v. € 139,- p/m
SLA t.w.v. € 69,95 p/m
Dit is waarom je hier echt veel aan hebt:24/7 Storingsdienst en monitoring

Zoals aangegeven is dit moeilijk te vergelijken met een unmanaged hosting omdat de kosten hier echt heel veel hoger liggen, maar hier krijg je dan ook heel veel voor terug. Als 's avonds jouw websites down gaan zit er iemand bij Cloud86 jouw website weer online te zetten. Dat is de service waar je als website eigenaar op hoopt bij al die goedkope hosting partijen maar pas krijgt als je toch echt ook voor de beste producten gaat.

3

Hostinger VPS Hosting

Hostinger.nl: Unmanaged VPS (KVM 2) – Voordelige keuze
8.6
Hostinger Review

Hostinger Voordeel Zeer goed

Hostinger is een internationale provider die dankzij schaalvergroting goedkope hosting van hoog niveau aanbiedt. De …
Als je bij Hostinger voor een langere periode een pakket afneemt, kun je zeer voordelig uit zijn.

Hostinger groeit snel in Nederland en dat is niet voor niks. Met name over de eerste jaren krijg je hier adequate hosting voor een hele scherpe prijs. Met het KVM 2 pakket betaal je slechts €17,49 (nu hoge introductie korting) per maand en krijg je behoorlijke resources. Met 2 cores, 8GB ram, 100 GB SSD en 2TB bandbreedte zit het hier wel snor.

Je kan vervolgens met verschillende besturingssystemen aan de slag als CentOS, Ubuntu, Fedora, Debian, Suse et cetera. De LiveChat is snel met helpen en Hostinger heeft een eigen controle paneel waardoor het geheel makkelijk te configureren is. Zo installeer je ook gemakkelijk cPanel op je VPS pakket maar kun je bij Hostinger ook gebruik maken van hPanel, het eigen systeem van Hostinger.

Wel belangrijk het gaat dus on een unmanaged pakket, dus je moet zelf goed weten wat je doet!

Unmanaged VPS van HostingerKVM 2 Pakket
Prijs€17,49
Cores CPU2
RAM8 GB
Opslag100 GB
Dataverkeer5 TB
4

Strato VPS

Super goedkope VPS opties van Strato
8.3
Strato Review

Hostingwijzer.nl & Strato Voordelig

Strato richt zich met de lage prijzen en reclames op de beginnende websitebouwers. Toch zijn de andere pakketten …
Strato heeft goedkope shared hosting + zelfs nog de keuze voor een webhosting mini pakket

Strato is en blijft een unieke partij in de hosting wereld, ze zijn niet altijd super snel en hebben wellicht niet de modernste servers staan of top notch klantenservice. Ook upsellen ze een hoop en mede daardoor blijven zo bizar laag qua prijs.

Als je wilt testen met een mini eigen VPS server dan is er geen betere optie om de boel eens te bekijken en uit te testen via een VPS Linux Mini VC 1-4, het kost bijna niets en je kan er nog best wel wat op draaien! WIl je serieuzer aan de slag dan kan je een Windows VC30 afnemen.

Strato Unmanaged VPSVPS LINUX MINI VC1-4Windows VC30
Prijs€ 4€ 18
Cores CPU14
RAM4 GB8 GB
Opslag75 GB SSD200 GB NVMe
Dataverkeer1 TB1 TB
5

GoDaddy VPS

Internationale VPS speler: GoDaddy
6.6
GoDaddy Review

GoDaddy 50% korting

Godaddy.com staat al jarenlang bekend als het grootste domeinregistratie bedrijf ter wereld. In totaal registreerden …
GoDaddy BASIS: goedkope, betaalbare hosting om aan de slag te gaan. Bij 3 jaar termijn krijg je 25% korting.

Voor de internationale focus zijn de GoDaddy VPS servers een interessante keuze, wij bekeken de standaard VPS hosting van 2 CPU en 4 GB, deze cijfers is iets duurder dan de servers die je in Nederland kan krijgen. Ook komen er nog veel kosten bij als je kiest voor betere bedieningspanelen ed.

Unmanaged VPS GoDaddy2 CPU / 4 GB RAM
Prijs€17,99
Cores CPU2
RAM4 GB
Opslag100 GB
DataverkeerOnbeperkt

VPS hosting Vergelijken

VPS providers in één tabel

Er zijn bij de keuze voor de juiste VPS een aantal zaken om in het achterhoofd te houden. Er kunnen behoorlijke verschillen zijn tussen diverse systemen die niet altijd duidelijk naar voren komen. Een voorbeeld is dat bij het vermelde aantal CPU's vaak niet aangegeven wordt of deze dedicated zijn of shared.

Ook de kwaliteit van de hardware kan verschillen. De vuistregel is wel vaak dat hoe meer je betaalt bij een gespecialiseerde host, hoe beter de kwaliteit.

Wij hebben geprobeerd om zoveel mogelijk facetten mee te nemen bij onze keuze en zodra deze veranderen zullen we deze pagina weer bijwerken.

Wat is VPS hosting?

Wat is VPS hosting en voor wie is dit geschikt?

De meeste mensen die beginnen met een website of webshop zullen dit doen op een Shared Hosting server (bekijk op onze homepagina de best beoordeelde providers). Dat is voordelig en prima voor heel veel websites.

Aan Shared hosting zitten ook wat nadelen. Je bent afhankelijk van als algemene instellingen en je deelt als het ware de hardware met andere websites op diezelfde server. Een DDOS aanval op een andere site, kan bijvoorbeeld jouw site ook down krijgen.

Bij VPS hosting wordt een fysieke server virtueel opgedeeld in aparte kleinere servers. Daarmee heb je dus niet je eigen dedicated server, maar wel een afgebakende ruimte die je naar wens kunt inrichten.

Een VPS is niet te vergelijken met de eenvoud van shared hosting, je hebt er veel meer kennis voor nodig. Bij Managed hosting is een groot stuk van het beheer de zorg van de webhoster, maar alsnog moet je veel zelf kunnen configureren en snappen voordat je deze stap moet zetten. Ook de tarieven van VPS zijn wat hoger en vele malen hoger voor wie ‘managed' en veel prestaties wil hebben.

Een belangrijk voordeel van VPS hosting ten opzichte van standaard shared hosting is dat de server snelheid, bandbreedte en datalimieten gegarandeerd zijn.

Bij shared hosting wordt er vaak gesproken over fair-use beleid en hangt de snelheid af van het gebruik van andere sites op dezelfde server. Dit probleem is bij VPS hosting opgelost.

Voordelen VPS
 • Goedkoper dan dedicated server huren
 • Meer mogelijkheden dan shared hosting
 • Hogere uptime dan shared hosting
 • Gegarandeerde bandbreedte
 • Hogere snelheid mogelijk
 • Vaak eenvoudig(er) op te schalen dan shared hosting
Nadelen VPS
 • VPS hosting vereist kennis van zaken
 • Gegarandeerde bandbreedte
 • Je deelt vaak alsnog de CPU
 • Duurder dan Shared Hosting

Het belangrijkste nadeel is dat VPS hosting veel kennis van zake vereist. Het is sterk aan te raden een ervaren persoon de VPS te laten opzetten en inrichten.

Een tweede nadeel is dat hoewel je dus virtueel gezien een eigen server hebt, deze server wel een CPU deelt met andere VPS klanten.

Dit is op zich logisch aangezien je samen een fysieke server deelt. Echter is de verdeling van de rekenkracht van deze processor niet altijd goed geregeld.

Het kan dus goed zijn dat één grote klant het merendeel van het processorgebruik opeist wat bewerkingen op andere websites sterk vertraagd. Let er daarom ook hier op of de hosting provider het CPU gebruik onder een fair-use beleid heeft staan. Jammer genoeg is dat niet altijd makkelijk te vinden.

Voor wie is welke VPS Geschikt?

VPS is geschikt voor webshops of websites die veel dataverkeer nodig hebben doordat deze veel bezoekers hebben, of zware applicaties draaien. Als je merkt dat een site het ‘zwaarder' krijgt of je verwacht dat dit gaat gebeuren, dan kun je ervoor kiezen om van VPS hosting gebruik te maken.

De volgende VPS partijen uit de top 5 kun je overwegen:

 • mijn.host – Zeer goede all-round VPS partij, zowel goedkoop als geavanceerd.
 • Cloud86 – Op dit moment alleen een managed hosting mogelijk
 • Hostinger– Goedkoper alternatief met toch behoorlijke resources.
 • Strato – Goedkoper kan op dit moment, gaaf om uit te proberen en te spelen met jouw eerste VPS server.
 • GoDaddy – Internationaal, maar kan zich lastig meten met de Nederlandse hosting partijen.

Andere geschikte vormen van hosting

Alternatieven voor VPS
Hostingwijzer
Logo