WordPress is het meest gebruikte platform voor websites ter wereld.[1]Statistieken en gebruik van WordPress – w3Techs Het is niet gek dat je met WordPress wilt beginnen en een goede webhosting zoekt. Speciale WordPress hosting draagt bij aan de snelheid en veiligheid van de sites, biedt een redelijke prijs voor het hosting pakket en biedt extra gemak bij installatie en updates.
Onze Top 5 WordPress hosting bedrijven van dit moment:
Bekijk hieronder de beste WordPress hosting providers voor het hosten van WordPress websites in Nederland, deze top 5 komt uit een totale selectie van de beste & grootste 26 hosting bedrijven die in Nederland actief zijn.
WordPress en Cloud86: goede match
Cloud86 hosting aanbieding Onze nr 1.
Cloud86 komt al jaren goed uit verschillende testen; zowel op basis van klanttevredenheid als op bais van snelheid bij WordPress pakketten. Met de handige verhuisservice, staging mogelijkheden, snelle en goede hulp. Cloud86 heeft verschillende WordPress oplossingen en met name de snelle hosting en het plesk control panel zorgen voor gemak en kwaliteit.
Qua tevredenheid is Cloud86 op dit moment de partij die bovenaan alle lijstjes staat, samen met bijvoorbeeld mijn.host en SiteGround, Daardoor komt Cloud86 ook in deze categorie boven drijven.
Het is voornamelijk de op dit moment enorme populariteit van Cloud86 die daardoor automatisch ook een goede match zorgt met WordPress. Het is makkelijk te zien aan de zeer veel (recente) positieve reviews die er te vinden zijn over Cloud86.
- Bekijk alle Cloud86 WordPress opties.
Mijn.Host en WordPress
mijn.host deal Voordelig
Bij Mijn.Host is de lage prijs een interessante positieve eigenschap om dieper op in te gaan. Om dit toe te lichten hebben wij de prijzen van Mijn.Host voor WordPress hosting op een rij gezet.
In onderstaande tabel gaat het om de prijzen voor WP Basic op basis van jaar 1 en 3 jaar.
Domeinkeuze | Totale Kosten eerste jaar ( WP Basic) | Kosten voor 3 Jaar ( in totaal ) |
---|---|---|
.nl | โฌ 65,- | โฌ 315,- |
.com | โฌ 70,- | โฌ 330,- |
.eu | โฌ 64,- | โฌ 316,- |
.net | โฌ 72,- | โฌ 332,- |
.be | โฌ 66,- | โฌ 318,- |
Als je deze prijzen ziet is Mijn.Host รฉรฉn van de veiligste keuzes om jouw WordPress avontuur te starten!
- Bekijk direct de WordPress pakketten bij Mijn.host.
Beste WordPress Hosting buiten Nederland
SiteGround aanbieding Zeer goed
Waarom SiteGround zo goed werkt met WordPress
WordPress websites kennen vaak veel plugins, scriptjes en grafische elementen. Om dit goed draaiende te krijgen en goed te ranken in Google heb je een host nodig dit hierop inspeelt. SiteGround is zo'n host en biedt niet allerlei standaard wordpress opties aan maar gaat verder met de out-of-the-box technologie.
Als je van plan bent meerdere websites te bouwen op WordPress is het GrowBig abonnement met een oneindige aantal mogelijke URLs die je aan jouw hostingpakket kunt koppelen van Siteground bijna een no-brainer. Het biedt in relatie tot de concurrentie veel meerwaarde voor website bouwers met een WordPress focus.
Het is makkelijk om als webhoster een ‘one click install' aan te bieden. Eigenlijk een onnodige WordPress functionaliteit, maar functionaliteiten die WordPress websites echt zichtbaar sneller maken zijn zeldzaam. Siteground biedt deze functionaliteiten (gratis CDN / Eigen Cache Plugins) wel aan.
- Lees onze uitgebreide expert review van SiteGround.
- Ga direct naar de WordPress opties van SiteGround.
Kinsta WordPress Hosting
Kinsta hosting Specialist
Het is een simpele keuze. Zoek je veiligheid en speelt het budget qua hosting een kleine rol in verhouding tot de snelheid en veiligheid die je nodig hebt: Dan is Kinsta de #1 keuze. Echter speelt voor vooral starters en andere kleinere ondernemers wel een rol. Vandaar dat Kinsta dan ook nooit op #1 terecht kan komen.
Kinsta richt zich volledig op Managed WordPress Hosting. Dat resulteert in een erg snel platform (op basis van Google Cloud[2]Kinsta Google Cloud) met stabiele, veilige hosting. De hosting kan dus enkel gebruikt worden voor een WordPress website, je kunt er gรฉรฉn Joomla of Magento hosten, maar dus wel WooCommerce.
WordPress Caching bij Kinsta
Kinsta beheert de caching op de server zodat je als gebruiker nooit een WordPress caching plugin hoeft te installeren en configureren. We raden je zeker aan om voor Kinsta te kiezen als de prestaties van je website erg belangrijk zijn. Hoewel Kinsta dus erg goed is zal het misschien niet altijd 2x zo goed zijn als bijvoorbeeld SiteGround, het is wel ongeveer 2x zo duur. =)
Kinsta WordPress features:
- Snelst Geteste Hosting (2020)
- Inclusief: SSL / SSH / (eigen) CDN
- Gratis Hack herstel
- Aangedreven door de Google Cloud
- Support van WordPress experts
- Kortom, Heb je veel budget? Dan is Kinsta de ideale WordPress keuze. Zo niet, dan moet je aan de slag met de veel goedkopere Nederlandse partijen.
Hostinger.nl WordPress Hosting
Hostinger Voordeel Zeer goed
Hostinger is een relatief nieuwe webhoster die snel groeit, en dat is ergens wel logisch als je kijkt naar wat je krijgt en wat je daarvoor betaald. Ook voor WordPress Hosting is er een speciaal pakket bij Hostinger.nl dat beschikbaar is voor โฌ1,99 per maand, maar het wordt echt interessant bij het WordPress Starter pakket voor โฌ2,99 per maand.
Bij dit pakket krijg je meerdere datacenters tot je beschikbaar en dus het cloud netwerk van Hostinger.nl. Is je hosting pakket geoptimaliseerd voor WordPress en kan je met behulp van verschillende oplossingen en plugins van Hostinger.nl makkelijk en snel aan de slag. Hostinger is gemaakt voor gebruiksgemak en geoptimaliseerd voor snelheid. Wat ons betreft een dikke aanrader. Ook de kennisbank is goed gevuld met handig WordPress tips en artikelen.[3]https://www.hostinger.com/tutorials
Wil je het echt serieus aanpakken dan kan je ook nog overstappen op het WordPress Pro pakket met dagelijkse backups extra, CDN en meer.
- Bekijk de WordPress pakketten van Hostinger.nl
Waarom zijn WordPress hosting pakketten veelal duurder?
In vergelijking tot de standaard shared hosting is wordpress hosting vaak een stuk(je) duurder. Dat komt omdat de beste wordpress hosting pakketten meer server ruimte, meer optimalisatie en betere support bieden. We kiezen ervoor alleen de partijen met uitgebreide reviews in deze lijst te zetten, om zo alleen de beste kwaliteit te bieden aan onze bezoekers.
Wat is belangrijk bij WordPress hosting?
Het kiezen van de beste WordPress webhosting voor je website is een belangrijke stap, het bepaalt een groot deel van de uiteindelijke prestaties van de website. We raden aan om extra aandacht te geven aan de volgende drie punten: Hosting Specificaties, Veiligheid en Snelheid & Stabiliteit.
Hosting Specificaties
Om te beginnen zijn de juiste specificaties van belang. Een grote website heeft genoeg schijfruimte nodig, een druk bezochte website moet beschikken over voldoende dataverkeer en ook een actuele PHP versie en database zijn van belang. Dit zijn de basisvereisten om een selectie op te maken.
Veiligheid
Aangezien WordPress het populairste CMS ter wereld is betekent dit ook dat het erg geliefd is onder hackers. Let er daarom goed op dat een webhoster duidelijk aangeeft dat zij de website goed beschermen tegen hacken en malware maar kijk ook in hoeverre zij zelf de website weer herstellen mocht het toch mis gaan. Indien zij hun handen hier vanaf trekken ben je zelf verantwoordelijk en kunnen de kosten snel oplopen.
Snelheid & Stabiliteit
Een website kan op een snelle hosting staan maar op de maximale snelheid te behouden is ook goede caching belangrijk. De hosting bedrijven op deze pagina hebben hier rekening mee gehouden en bieden vaak caching specifiek voor WordPress aan.
Hulp nodig bij het maken van een Keuze
Het kiezen van de beste hosting is natuurlijk lastig, echter met de 5 bedrijven op deze pagina maak je niet snel een verkeerde keuze.
De vijf WordPress partijen op deze pagina komen uit een voorselectie van de 26 bekendste hosting partijen op de Nederlandse markt.
Het zal wel opvallen dat deze WP pakketten allemaal duurder zijn dan veel standaard shared hosting pakketten. Dat komt omdat we hier in dit overzicht echte goede specialistische bedrijven hebben geplaatst die meer bieden dan standaard hosting. Zij nemen een groot deel van het beheer en de verantwoordelijkheid over en hier betaal je ook voor.
Tips voor WordPress Hosting
- Vaak kun je gebruik maken van een proefperiode bij de bovenstaande pakketten, zo kun je een volledige website installeren en zelf ervaren hoe de back-end van het bedrijf eruit ziet en zelfs de snelheid testen.
- Wanneer het bedrijf een livechat aanbiedt is het handig om vooraf al enkele vragen te stellen. Niet alleen krijg je zo antwoorden en een beter beeld maar je test hiermee gelijk het niveau van de klantenservice.
- Een One-click Install is helemaal niet vereist voor WordPress, je kan wordpress namelijk zelf eenvoudig installeren via tips in Youtube filmpjes. Het is in de praktijk niet meer dan het heen en weer slepen van wat mapjes en het instellen van een database.
Overstappen van Webhosting
Wanneer je momenteel al webhosting hebt en erover denkt om over te stappen naar een andere aanbieder dan is het handig goed te letten op de verhuismogelijkheden. Steeds vaker zien we dat een verhuizing volledig gratis is inbegrepen in het pakket. Dit gaat dan met een verhuis plugin waarmee je zelf in enkele stappen de website kunt verhuizen. Mocht je er niet uitkomen of indien er een fout optreedt zal de nieuwe webhoster je handmatig ondersteunen.
Voor- & Nadelen van WordPress
Ook het populairste CMS op internet kent enkele nadelen. Hier enkele in onze ogen belangrijke voor- en nadelen van het gebruiken van WordPress als CMS.
Voordelen:
- Het is gemakkelijk om te leren kennen.
- De simpele taken zijn makkelijker dan in elke andere CMS.
- Met een overvloed aan Templates ziet elke website er snel goed uit.
Nadelen:
- Er dient betrekkelijk vaak te worden ge-update.
- De open-source plugins lopen niet altijd bij met de nieuwe versies.
- De basis is vrij simpel, er zijn (veel) plugins nodig om een meer geavanceerde website te maken.
Minimale server vereisten:
Let op, deze systeemeisen zijn gericht op de huidige versie en zijn een aanbeveling vanuit WordPress.org zelf, het is mogelijk met minder te werken. Mocht je nog met een oudere versie willen werken (niet aan te raden i.v.m. beveiligingsupdates) dan gelden lagere eisen.
- Je hebt minimaal รฉรฉn database nodig
- PHP 7.4 of hoger
- MySQL 5.6 of hoger
- HTTPS ondersteuning of beter nog gratis SSL.
Indien een hosting aanbieder niet duidelijk aangeeft dat ze bovenstaande vereisten ondersteunen zou een email met de vraag daarna moeten volstaan. Mocht de hosting hier niet goed op ingaan dan hebben ze duidelijk te weinig ervaring en kun je beter verder zoeken. Uiteraard zijn de bedrijven aangegeven op HostingVergelijken.eu uitermate geschikt bevonden.
Managed WordPress
Hoewel WordPress op de meeste gewone hosting pakketten prima kan draaien zijn er diverse bedrijven die Managed hosting aanbieden (bijv. Kinsta) . In het algemeen is dit met name geschikt voor de meer veeleisende gebruiker. Managed hosting is namelijk duurder maar daar krijg je wel wat voor terug.
Zo neemt de host het updaten van je CMS over en zorgt deze voor snellere laadtijden en een betere beveiliging. Het belangrijkste nadeel is de prijs, ook ben je beperkt tot WordPress en kun je bij een dergelijke host niet meer voor een andere CMS gaan.
Conclusie: Wat is nou uiteindelijk de beste WordPress hosting?
Als je voor WordPress hosting gaat zijn de partijen uit onze top 5 allemaal geweldige keuzes. Wat voor jou de beste is ligt er maar net aan wat jij belangrijk vindt. Bekijk de eigenschappen van de beste wordpress hosters nog รฉรฉn keer en begin jouw wordpress avontuur met de best matchende provider:
- SiteGround – Heeft op software vlak zeer goede oplossingen voor een OK prijs.
- Mijn.Host – Goedkoop, 100% NL servers en NL klantenservice.
- Kinsta – Duur, maar beter kan niet. (volledig managed wordpress hosting)
- Cloud86 – Partij in opkomst, ook goed voor WordPress.
- Hostinger.nl– Goedkoop, compleet en erg goed op het gebied van WordPress
Bronnen
↑1 | Statistieken en gebruik van WordPress – w3Techs |
---|---|
↑2 | Kinsta Google Cloud) |
↑3 | https://www.hostinger.com/tutorials |