banner bhosted

Goede boeken voor Online Ondernemers

Wie 3 bladzijden per dag leest kan deze 4 boeken in 1 jaar uitlezen! Kortom, geen reden om er niet minstens eentje te lezen 🙂

De eerste twee boeken kun je zien als stimulans in de opstartfase van je onderneming, lekker lezen, dromen en ideeën opdoen. Boek 3 past bij het uitbouwen van een internetbedrijf, zonder Google geen online business. Boek 4 tenslotte is de cruciale stap die sommige ondernemers vergeten, vermogen opbouwen. Dit geeft je niet alleen vrijheid en zekerheid maar ook de mogelijkheid verder te gaan met ondernemen!

Boek #1: The 4 Hour Work-Week

Een absoluut inspirerend boek voor de startende internet ondernemer is ‘The 4 hour Work-week” door Timothy Ferriss. Deze ondernemer is in eerste instantie als een ontsnapping naast zijn baan begonnen met ondernemen. Het leuke van het boek is de gemakkelijke manier waarmee Ferriss nieuwe dingen leert, zaken uitbesteed en zijn leven aanpast. In het boek introduceert hij concepten als ‘mini-retirements’ waarbij je meerdere korte pensioen/sabbatical periodes in je leven inbouwt in plaats van één lange periode aan het einde. Sommige dingen zoals het uitbesteden van je dagelijkse agenda aan een assistent in India zullen voor de meeste mensen niet zo praktisch zijn maar vond ik wel erg vermakelijk om te lezen!

  • Engelse versie bestellen via Bol.com (€15,43)

Boek #2: $100 Startup

De rode draad in het boek de $100 startup is vaag in de achtergrond aanwezig, het staat echter wel vol met concrete tips, hulp en voorbeelden voor startende ondernemers. Zo vind je een 39-stappen product lancering checklist, een case van een programmeur die naast zijn werk $120.000 per jaar aan ebook omzet draait, voorbeelden van prijs experimenten voor op je website en uitleg over up-sales en affiliate marketing. Kortom een boek vol handige informatie voor internet ondernemers gecombineerd met real-life voorbeelden van succesvolle business cases.

  • Engelse versie bestellen via Bol.com (€11,56)

Boek #3: What Would Google Do?

Wie via internet een business opbouwt komt niet om Google heen, alleen daarom is het boek “What Would Google Do?” al een leuke leestip. De schrijver Jess Jarvis analyseert het succesvolle Google en gebruikt dit om in andere internet sectoren manieren voor groei te verkennen. Google hanteert regels zoals de klant heeft altijd gelijk (denk aan backlinks van anderen bepalen de zoekresultaten van Google) en Jarvis bespreekt hoe dit vaker voor succes kan zorgen. Het gaat echter minder over Google zelf dan je wellicht zou verwachten, er is ook niet gesproken met Google oprichters. Het is puur een observatie van de schrijver over de groei van het bedrijf en hoe ze dit hebben bewerkstelligt.

  • Nederlandse versie bestellen via Bol.com (€11,90)

Boek #4: Het Miljonairsbrein Ontrafeld

Na het opstarten en het groot worden is de derde stap voor ondernemers het opbouwen van vermogen. Met genoeg vermogen ben je vrij om weer iets nieuws te beginnen. En dat is precies waar het boek ‘Het Miljonairsbrein Ontrafeld’ over gaat. Schrijver Harv Eker legt in een extreem Amerikaans boek uit hoe je jezelf mentaal voor meer vermogen moet klaarmaken. Hij gebruikt hiervoor zijn eigen ervaring en ook voorbeelden van mensen om hem heen. Het leest erg makkelijk en is enorm leuk en positief. Wie allergisch is voor ‘Amerikaans optimisme’ kan dit boek beter niet lezen, zo wil de schrijver bijvoorbeeld dat je aan het einde van vele hoofdstukken een verklaring op leest met je hand op je hart. Dit zal veel Hollandse nuchterheid te ver gaan maar wie daar even doorheen kijkt zal erg nuttige inzichten over zijn of haar eigen financiële gedrag opdoen.

  • Nederlandse versie bestellen via Bol.com (€21,90)

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo