HostingWijzer

5 Tips om wifi te verbeteren

In een tijd van sociale media en internet heeft iedereen behoefte aan een veilige en sterke internetverbinding. In de meeste gevallen wordt er verbinding gemaakt met wifi om bereikbaar te blijven met de hele wereld.  Veel mensen zijn tegenwoordig erg afhankelijk van een goed wifi signaal voor bijvoorbeeld schoolopdrachten of werk. We kunnen haast niet meer zonder, maar toch wil het wel eens voorkomen dat ons wifi signaal stoort of wegvalt. Daarom een kort lijstje met belangrijke tips zodat je jouw wifi signaal kunt optimaliseren om zonder frustraties verder te kunnen werken.

 

Locatie van de router


Vaak ligt de kwaliteit van het wifi signaal aan de plaats waar de router is geplaatst. Bij het plaatsen van de router is het verstandig om te zoeken naar;

o   Een centrale locatie à Omdat je een router niet regelmatig zal verplaatsen is het slim om de router een centrale locatie te geven, zodat er overal in huis verbinding kan worden gemaakt met wifi

o   Hoge en vrije plek à De radiostralen die een router uitzendt, kunnen mogelijk geblokkeerd worden door interieur of obstakels. Dit is makkelijk te vermijden door de router op een vrije plek te plaatsen.

o   Meerdere antennes uit elkaar zetten à Wanneer de router verschillende antennes heeft, kunnen deze beter gespreid worden, zodat het bereik vergroot.

Wifi versterker


Een wifi versterker kan een boost geven aan het wifi signaal, zodat je bereik toeneemt. Bij het uitkiezen van de juiste wifi versterker zijn er verschillende zaken waar je op moet letten, zoals de internetsnelheid, de wifi-standaard (zodat je kunt controleren of jouw favoriete wifi-versterker compatibel is), de bandbreedte en een eventuele extra ethernetpoort. Maar welke modellen behoren tot de top wifi versterker? De volgende wifi versterkers zijn gekozen op basis van een klanttevredenheidsonderzoek in 2020.

 

TP-Link RE450

Deze wifi versterker is een bekend model wat geschikt is voor de verbinding van meerdere apparaten tegelijkertijd. Een geschikte optie wanneer meer mensen last hebben van de wifi verbinding.

 

AVM FRITZ! WLAN 1750E- Repeater

De WLAN 1750E- repeater maakt gebruik van de Wireless AC wifi-standaard, wat dit product uiterst geschikt maakt voor intensief gebruik van de wifi (in hoge resolutie streamen of gamen).

 

TP-Link RE200

Voor de standaardtaken die op internet uitgevoerd moeten worden, kan de TP-Link RE200 zorgen voor een betere verbinding. Daarnaast maakt deze versterker ook gebruik van de nieuwe wifi-standaard.