banner bhosted

Beste webhosting kiezen als beginner

Als beginner zijn er andere zaken om op te letten bij het zoeken naar de beste webhosting dan voor een ervaren websitebouwer. Bijvoorbeeld, als je voor jouw winkel een website wilt maken maar nog geen ervaring hebt met hostingbedrijven, dan zijn dit de 20 belangrijkste punten om op te letten:

  1. Ga als beginner voor een grote of middel-grotepartij, met een moderne website. De grotere hosting bedrijven hebben vaker betere ontwikkelingen en updates draaien die nodig zijn voor beginners. (Bijv. Siteground, Cloud86 of YourHosting)
  2. Betrouwbaarheid en uptime: Zoek een provider met 99,9% uptime garantie. (op jaarbasis kan dit best wat schelen, voor een beginner is dit niet altijd relevant. )
  3. Snelheid en prestaties: SSD-schijven, caching en CDNs zijn belangrijk. Als beginner is het wel lastig hier informatie over te vinden. Vaak wordt er op een website van een hosting bedrijf wel gecommuniceerd of ze SSD schijven gebruiken. Caching en CDNs zijn meer voor grotere websites. (Onderaan het artikel leggen we al deze termen nog specifieker uit)
  4. Schaalbaarheid en flexibiliteit: Kies een provider die upgrades en downgrades mogelijk maakt. Dit is ook goed via reviews te achterhalen.
  5. Beveiliging en backups: Kies een provider met SSL-certificaten, firewalls en backups. Tegenwoordig moet je een SSL hebben, dus je moet altijd kijken wat dit kost en dit altijd aanvinken. In veel gevallen kan dit gratis.
  6. Klantenservice en ondersteuning: 24/7 ondersteuning via meerdere kanalen is vooral als beginner erg fijn. Soms kan je alleen via tickets vragen stellen: Dit werkt wel ok overigens. Bellen is iets wat minder gedaan wordt.
  7. Kosten en contractduur: Kijk naar de kosten en eventuele verborgen kosten. Ook hiervoor moet je reviews lezen!
  8. Controlepaneel: Een intuïtief controlepaneel maakt het beheer eenvoudiger. Het is wel moeilijk om dit via de buitenkant te zien wat er gebruikt wordt. Grotere partijen hebben dit vaak wel op orde.
  9. Serverlocatie: Kies een locatie dichtbij bezoekers voor betere prestaties. Dit is wel minder belangrijk geworden, maar voor e beginners zouden wij een GoDaddy (uit de US) ofzo niet aanraden.
  10. E-mailhosting: Controleer of e-mailhosting beschikbaar is en hoeveel accounts. In 9 van de 10 gevallen kan dit gewoon, Nederlandse hosts zijn goed op dit vlak.
  11. Dataverkeer en opslagruimte: Kies genoeg capaciteit passend bij de website. Dit is wel belangrijk, voor beginners heb je in 99% van de gevallen wel genoeg aan het kleinste pakket!
  12. Websitebouwer: Handig als beginner zonder technische kennis! Een website bouwer is voor beginners vaak noodzakelijk.
  13. Website overdracht: Bekijk hoe je eventueel de website kan verhuizen. Dit is wel een moeilijke om vooraf uit te zoeken. Moeten we nog even een artikel aan wijden!
  14. Domeinnaamregistratie: Controleer ook de kosten van de domeinregistratie. Soms zijn deze zeer duur.
  15. PHP en MySQL-ondersteuning: De versie van PHP is belangrijk en MySQL is nodig voor bijvoorbeeld WordPress. Vrijwel alle hosts in Nederland hebben dit op orde.
  16. Cronjobs en SSH-toegang: Handig voor automatisering en toegang tot de server.
  17. SSL-certificaten: Belangrijk voor beveiliging van persoonlijke informatie van bezoekers. Deze stond al bij tip 5, maar je moet tegenwoordig SSL hebben, heel soms moet je hier extra voor betalen.
  18. Website back-ups: Zorg dat er regelmatig back-ups worden gemaakt. Voor een beginner overigens best een belangrijke die nogal eens vergeten wordt. Grotere hostingbedrijven hebben dit op orde.
  19. Advertenties en branding: Kies een provider zonder advertenties of branding op de website. Dit zijn een soort van gratis host partijen, als een Wix bijvoorbeeld. Echter vinden wij dit gewoonweg niet professioneel. Volledig gratis raden we niet aan, goedkoop is daarentegen wel een belangrijke factor!
  20. Gebruikersbeoordelingen en aanbevelingen: Lees beoordelingen van andere gebruikers en vraag aanbevelingen. Webhosters is een goede site om reviews te lezen, let wel op dat er in deze wereld jammer genoeg ook een hoop nep reviews zijn. Ga er dan ook niet blind op af.

Conclusie voor de beste keuze als beginner

Ga niet voor een kleinere hosting partij, die hebben niet de power en mankracht om mee te gaan en alles zo makkelijk mogelijk te maken. Ga voor een grotere hosting partij en koop een klein pakketje. De duurdere pakketten zijn niet nodig. Neem altijd direct een SSL af en een goede website builder zou het makkelijker maken om direct te starten. Succes!

Wat zijn SSD schijven nou precies?

SSD's (Solid State Drives) zijn opslagapparaten voor computers en servers die veel sneller werken dan traditionele harde schijven. Dit komt omdat SSD's werken met geheugenchips in plaats van met bewegende onderdelen. Hierdoor zijn ze niet alleen sneller, maar ook betrouwbaarder en energiezuiniger dan harde schijven.

Bij het selecteren van een hostingpartij is het belangrijk om te kijken of ze gebruikmaken van SSD's in plaats van harde schijven. Dit komt omdat SSD's bijdragen aan een snellere laadtijd van de website, wat belangrijk is voor de gebruikerservaring van bezoekers. Bovendien kan een snelle website ook bijdragen aan een hogere positie in zoekmachines zoals Google.

Kortom, het gebruik van SSD's is belangrijk voor de prestaties van de website en kan dus een belangrijke factor zijn bij het selecteren van een hostingpartij.

CDN's en Caching voor beginners

Een CDN (Content Delivery Network) is een netwerk van servers die wereldwijd verspreid zijn en waarop een kopie van je website wordt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat bezoekers van je website de content kunnen downloaden van de server die het dichtst bij hen in de buurt is. Dit zorgt voor een snellere laadtijd van je website en een betere gebruikerservaring.

Caching is een techniek waarbij tijdelijke kopieën van je website worden opgeslagen op de server van de bezoeker of op een server in het CDN-netwerk. Dit zorgt ervoor dat de website sneller laadt bij een volgend bezoek aan de website, omdat de server niet alle data opnieuw hoeft te laden.

Bij het selecteren van een hostingpartij is het belangrijk om te kijken of ze gebruikmaken van een CDN en caching. Dit kan bijdragen aan de snelheid en prestaties van je website, wat belangrijk is voor de gebruikerservaring en de positie in zoekmachines zoals Google.

Kortom, het gebruik van een CDN en caching is belangrijk voor de prestaties van de website en kan dus een belangrijke factor zijn bij het selecteren van een hostingpartij.

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo