Met meer dan 17 miljoen downloads is Jetpack één van de meest populaire WordPress plugins. Door het grote aantal functies dat deze plugin aan je WordPress installatie toevoegt kan het voor de één een zegen zijn, maar voor de ander een zorg. Hieronder vind je de grootste voor- en nadelen van de plugin Jetpack.
Veruit de meest interessante functie van Jetpack is Monitor. Deze functie houdt voortdurend in de gaten of je WordPress website bereikbaar is en mocht dat niet het geval zijn dan ontvangt de beheerder van de website een email.
Aangezien veel hostingpartijen een vergoeding vragen voor downtime notificaties, is dit een goede oplossing voor iedereen die wil weten of zijn/haar website nog in de lucht is.
Twee andere bruikbare functies van Jetpack zijn Related Posts en WordPress Stats. De eerste combineert de algoritmes voor relevante nieuwsberichten van WordPress.com met je eigen berichten, waardoor er daadwerkelijk alleen maar relevante berichten worden getoond op je website.
Met WordPress Stats kun je in één overzicht zien hoe vaak je website is bezocht, welke berichten het meest zijn gelezen en nog veel meer. Voor iedereen die een tool als Google Analytics te uitgebreid vindt, is dit de ideale oplossing.
Bovenstaande functies zijn slechts drie van de in totaal meer dan twintig functies die Jetpack aan je WordPress installatie toevoegt. Door het grote aantal functies, waarvan je de meeste waarschijnlijk niet eens gebruikt, is Jetpack qua bestandsgrootte een enorme plugin.
Eenmaal geïnstalleerd is Jetpack bijna 10% groter dan de standaard WordPress installatie, wat voor de nodige problemen kan zorgen. Niet alleen zorgt het voor extra last voor je server(s), ook is de kans groter dat Jetpack botst met één van de andere plugins die je hebt geïnstalleerd. D
aarnaast worden veel van de Jetpack functies ook aangeboden door andere plugins, waarmee Jetpack niet onmisbaar is.
Wel of niet installeren?
Deze voor- en nadelen van Jetpack, geven je alvast een eerste indruk van de plugin. Om er zeker van te zijn dat Jetpack een toevoeging is voor jouw WordPress website, probeer de plugin dan vooral uit. Vooral WordPress gebruikers met weinig technische kennis kunnen enkele functies van Jetpack, zoals Monitor en WordPress Stats, goed gebruiken.
Dankzij Hostingwijzer.nl wordt je meer wegwijs op het gebied van hosting waardoor je zelf goed kunt kiezen wat de beste hosting is voor jouw website, webshop of e-mail hosting.
Op Hostingwijzer staan reviews over verschillende hosting providers. In deze reviews kijken we naar o.a. de prijzen, wat je daar voor krijgt, hoe het controlepaneel werkt en meer. Daarnaast schrijven we aparte artikelen over diverse onderwerpen die met domeinen en hosting te maken hebben.
Wij nemen het zoekwerk naar een nieuwe provider voor jou uit handen door deze uitgebreid door te te lichten en testen. Daarnaast kijken we goed naar ervaringen van gebruikers.
Om een website als Hostingwijzer.nl mogelijk te maken werken we met affiliate vergoedingen. Dit betekent dat we soms een commissie ontvangen als iemand zich via deze website aanmeldt bij een hostingprovider.