banner bhosted

Domeinnaam checken bij mijn.host: onder de loep

Wanneer je een domeinnaam in gedachten hebt, kun je bij verschillende hostingaanbieders checken of hij nog beschikbaar is. De komende periode ga ik de domeinnaamcheckers van populaire hostingbedrijven ervaren en deel ik mijn bevindingen. Is het een slimme domeinnaamchecker? Zijn er kleine lettertjes waar je op moet letten?

Ik start mijn reeks domeinnaam-checker-tests met mijn.host. In dit artikel laat ik stap voor stap zien hoe je een domeinnaam kunt checken bij mijn.host, hoe je deze uiteindelijk registreert en of hoe makkelijk dit allemaal gaat.

Checken of de domeinnaam nog beschikbaar is

Wanneer je de website van mijn.host bezoekt zie je gelijk een grote balk om je een domeinnaam in te vullen.

domeinnaamchecker bij mijn.host
De domeinnaamchecker bij mijn.host

Wanneer je daar je droomdomeinnaam invult en op ‘checken' klikt, wordt er gelijk een lijst zichtbaar met beschikbare extensies (bijvoorbeeld .nl, .com en .net). Is een domeinnaam vrij? Dan staat er achter de extensie een blauwe knop met ‘registreren'. Indien de domeinnaam al bezet is er een oranje knop te zien met ‘verhuizen'. Is dat het geval? Bekijk dan eventueel manieren om de mogelijke eigenaar van een website te achterhalen.

domeinnaam zoekresultaten mijn.host
De zoekresultaten na een domeinnaam check bij mijn.host

Alleen een mijn.host domeinnaam of ook een website?

Wanneer jouw domeinnaam nog vrij blijkt te zijn, kun je hem direct registreren bij mijn.host door op de blauwe knop te klikken. Je wordt op dat moment naar een nieuwe pagina geleid waar je optioneel een hostingpakket kunt aanschaffen voor jouw domeinnaam. Dit is nodig als je op je domeinnaam een website wilt hebben.

Bij mijn.host kun je kiezen uit starter, basic, advance of ultimate webhosting. Het grootste verschil tussen deze pakketten is de schijfgrootte- en snelheid. En natuurlijk ook de prijs. 🙂 Goed om te weten: de webhosting van mijn.host staat bij ons in de top 5 beste webhosting op dit moment.

domeinnaam checken en hosting koppelen bij mijn.host
De verschillende hostingpakketten van mijn.host die je kunt koppelen aan een domeinnaam.

Wanneer je een hostingpakket wilt selecteren kun je klikken op de oranje knop met ‘Bestellen‘. Wil je geen hosting en puur alleen de domeinnaam registeren? Dan kun je rechtsboven klikken op de knop ‘Doorgaan zonder hosting‘.

Domeinnaam registeren en betalen

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, of wel of geen hosting, zal je vervolgens bij het winkelmandje terecht komen. Hier staat alles wat je zojuist hebt aangeklikt om te bestellen nog eens op een rijtje. In tegenstelling tot veel andere hosting aanbieders zijn er niet opeens andere producten in het winkelmandje te vinden (dit zijn sluwe trucs van hosting bedrijven om jou meer te laten betalen).

mijn.host winkelmandje
Het winkelmandje met mijn domeinnaam bij mijn.host

Waar je wel rekening mee moet houden is dat de kosten exclusief btw zijn. Daarnaast is het extra belangrijk om te beseffen dat je voor alleen een domeinnaamregistratie (zonder concrete plannen met deze domeinnaam) geen SSL certificaat nodig hebt. Toch wordt dit wel als extra optie vermeld bij het winkelmandje.

Na het checken van je bestelling kun je op ‘Verder' klikken om de bestelling vervolgens af te ronden. Je hoeft dan alleen nog je gegevens in te vullen en de bestelling te plaatsen.

winkelmandje afrekenen mijn.host

Snelheid domeinregistratie bij mijn.host

Na het betalen krijg je direct een bevestiging van de domeinregistratie van mijn.host in je mailbox. Door in te loggen bij het klantenpaneel zie je gelijk de domeinnaam staan. De registratie neemt slechts enkele minuten in beslag, waarna jij met trots kan zeggen dat het jouw domeinnaam is! 🎉

Conclusie: simpel en snel domeinnaam checken en registreren

Het checken en registeren van een domeinnaam bij mijn.host gaat snel en simpel. Je ziet in één oogopslag of je domeinnaam nog beschikbaar is. En zo niet: welke extensies dan nog wel beschikbaar zijn. Iets wat ik hier wat mis is het krijgen van suggesties van soortgelijke domeinnamen. Iets wat bijvoorbeeld de SIDN domein suggestie tool wél doet.

Nadat je weet welke domeinnaam je wilt registeren gaat het snel: je kunt optioneel nog webhosting toevoegen. In tegenstelling tot veel andere aanbieders doet mijn.host dit niet agressief. Sterker nog: bovenaan is gewoon een opvallende knop geplaatst om verder te gaan zonder hosting. Hier zouden andere bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen. Ook het feit dat er uiteindelijk geen ongevraagde producten in mijn winkelmandje te vinden zijn, bezorgt een glimlach. Niet opeens een peperdure .online extensie naast mijn gewilde .nl domeinnaam bijvoorbeeld.

Het betaalproces en registratieproces blijkt snel te verlopen. Na het betalen van een domeinnaam krijg je direct een e-mailbericht van mijn.host, waar de registratie bevestigd wordt. Tenslotte kun je jezelf na enkele minuten de eigenaar van de domeinnaam noemen. Kortom: een goede, snelle en eerlijke domeinnaamchecker.

Leestip: Ben je benieuwd naar onze ervaringen met mijn.host in het algemeen? Check dan ook onze uitgebreide mijn.host review.

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo