Er staan gemiddeld 129 websites op één Server

Uit een oud onderzoek van Hostingwijzer.nl kwam al naar voren dat er vroeger gemiddeld 129 websites op één server stonden. Hoe zit dat nu?

Het oude onderzoek:

19 oktober 2012 – Uit onderzoek onder tien grote Nederlandse webhosting bedrijven is gebleken dat er gemiddeld 129 verschillende websites (domeinen) op één shared webserver worden geplaatst.

Hoewel webhosting bedrijven soms spreken over het ‘vermijden van overvolle servers’ geven maar weinig bedrijven duidelijk aan hoeveel websites er echt op dezelfde webserver worden geplaatst. Met behulp van de Reverse-IP tool van Domain TZ heeft HostingVergelijken.eu een controle uitgevoerd onder tien grote Nederlandse webhosting bedrijven.

Grote Verschillen

Over 10 bedrijven en 30 servers (3 servers per bedrijf) is het gemiddelde aantal websites per server 129. Hierbij steekt het hosting bedrijf Skyberate met kop en schouders boven de rest uit met een gemiddelde van slechts 9 websites per server. Twee andere hosting bedrijven trekken het gemiddelde hard omhoog, zo staan er bij Antagonist gemiddeld 295 websites op één server en bij Yourhosting zelfs 351 websites.

Behalve het aantal websites per server zijn er veel andere factoren die moeten worden meegenomen in de beoordeling van een webhosting bedrijf. Het aantal websites is slechts één klein onderdeel. Toch geeft het zeker een indicatie over de te verwachten prestaties, met slechts 9 websites bij Skyberate zijn de verwachtingen toch beter dan bijvoorbeeld op een server met 655 websites.

Zelf Check

Wil je zelf controleren met hoeveel andere websites je momenteel op één server staat, vul dan je domeinnaam in op http://domaintz.com/tools/reverse-ip/.

Geen reacties

      Laat een reactie achter

      Hostingwijzer
      Logo