banner bhosted

Gratis Hotmail in 2023: Kan Nog Steeds!

Jaja! In 2023 kun je nog steeds moeiteloos een Hotmail.com aanmaken – en bovendien helemaal gratis! Ontdek hoe dit tijdloze e-mailplatform nog steeds zijn charme behoudt en hoe je vandaag nog jouw eigen Hotmail adres kunt bemachtigen.

Hotmail is gestart in 1996, en was ook in Nederland zeer populair van 1996 tot aan 2002. Nu hebben outlook.com e-mail adressen allang de boel overgenomen. Maar… wij kwamen er laatst achter dat het nog steeds mogelijk is om een een Hotmail te registreren!

Stappenplan om een Hotmail te scoren

1. Surf naar de pagina van Microsoft Outlook op Microsoft.com. (Valt nu onder Microsoft365)

2. Klik op Gratis Account Aanmaken

Gratis Account Aanmaken

3. Vervolgens moet je goed opletten op de selectie achter de nieuwe e-mail:

Selecteer achter jouw nieuwe e-mail adres hotmail.com

4. Vul vervolgens eerst een wachtwoord in, gevolgd door jouw naam, land/regio en geboortedatum. Daarna hoef je alleen nog een puzzel op te lossen om te voorkomen dat je een bot bent. (Ik vond die puzzel overigens best lastig)! 😨

Waarom zou je nog een Hotmail.com adres gebruiken?

  • Hotmail is retro!
  • Het is allemaal gratis!
  • Natuurlijk krijg je via de registratie van een hotmail account toegang tot de diensten van Microsoft, maarja.. Dat kan ook zonder een hotmail account en met een outlook.com ook.

Upgraden is vervolgens mogelijk maar volgens ons niet datgene waar je echt op zoek bent als je een hotmail adres wilt aanmaken, waarschijnlijk ben je gewoon op zoek naar een retro gratis e-mail adres!

Inloggen met het Hotmail.com adres

Vroeger rond het jaar 2000 kon je nog inloggen op de website Hotmail.com:

Nu moet je inloggen via: https://login.live.com/, na het inloggen kan je jouw e-mail bekijken via https://outlook.live.com. De interface oogt totaal niet meer als Hotmail.com maar je kan er wel jouw nieuwe hotmail adres mee beheren!

Zelf je eigen website adres als e-mail adres

De heilige graal van het professioneel overkomen is natuurlijk het uitmailen vanuit jouw eigen e-mail domein wel net ietsje meer chique dan met een @hotmail.com adres. Iets wat helemaal niet zo moeilijk is! Sterker nog je kan het uiteindelijk ook via Outlook laten draaien. (Net als de hotmail adresjes dus!) Dan moet je bij Strato (Goedkoopste partij op dit vlak) het pakket 🔗 Microsoft Mail Exchange (helemaal rechts in het overzicht) afnemen, dat kost 5 Euro per maand en dan ben je up & running met jouw eigen domein e-mail adres. (Bijvoorbeeld: mail@jantjesmit.nl)

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo