HostingWijzer

Diverse hostingpartijen accepteren bitcoin tegenwo

Webhosting is het opslaan van informatie, data, gegevens of andere vorm van informatie, die bereikbaar is via een website. Voor de veiligheid en snelheid worden websites opgeslagen bij een Hostingbedrijf. Webhosting is veel te vergelijken met een feest of dinner die je organiseert, hierbij wijs je een gastheer of gastvrouw aan. In de privéaangelegenheden ben bij zelf de host, voor zakelijke evenementen wordt meestal een host ingehuurd of aangewezen. Deze host moet de aangelegenheid interessant houden en erop toezien dat alle gasten aan hun trekken komen. Precies zo zorgt een webhostingsbedrijf ervoor dat uw website veilig, snel, interessant en toegankelijk blijft.

Betalen voor je host met bitcoin

In deze moderne en snelgroeiende digitale wereld blijven de hostingbedrijven ook niet achter. Sinds bitcoin zoveel bekend heeft verworven, accepteren meeste webhostingbedrijven nu ook betalingen in bitcoin. Je kan je bitcoins kopen via verschillende handelsplatformen opslaan op uw digitale-, papieren- of hardware wallet. Betalingen verrichten hiermee is veilig en binnen een mum van tijd gedaan. Er zijn geen tussenkomsten van een derde partij zoals bij creditcards en bankovermakingen. Transactiekosten zijn beperkt tot zeer minimale bedragen. Uw bitcoin hoeft niet omgezet te worden, ongeacht waar uw webhostingsbedrijf is gevestigd.

Soorten hostingservices

Met bitcoin kan je alle soorten webhostingservices aanschaffen. Maar voordat je gebruik maakt van een webhost is het wel aan te raden om na te gaan wat goed bij u past, welke type hosting heb jij nou eigenlijk nodig:

·       Gratis hosting, dit vorm van hosting heeft een aantal beperkingen

·       Shared hosting, wordt gedeeld met verschillende websites

·       Cloud hosting: hosting aangeboden via verschillende aan elkaar gekoppelde servers

·       Managed hosting: de klant bezit de server (eigendom), maar het beheer wordt uitgegeven aan derden

·       Reseller hosting: dit is voor bedrijven die zelf een webhost willen zijn

·       Hidden hosting: zijn verborgen hostingservices

·       Virtual Private Server Hosting: hierbij wordt 1 machine (server) opgedeeld in verschillende virtuele servers die gehuurd kunnen worden.

Na alle overwegingen en een keuze gemaakt te hebben kan je overgaan tot aanschaf. Er zijn een aantal hostingbedrijven die bitcoin als betaalmiddel accepteren.