HostingWijzer

Hosting betalen met Bitcoin. Waar moet je rekening

Naast het speculatieve aspect, is Bitcoin natuurlijk ook gewoon een betaalmiddel. Steeds meer mensen besluiten daarom dan ook om hun hosting met Bitcoin af te rekenen. Daarnaast maken ook steeds meer hostingbedrijven wereldwijd het mogelijk om met Bitcoin te betalen.

Waarom is Bitcoin zo interessant voor hosting?

Een van de meest voor de hand liggende reden om Bitcoin als betaalmethode te kiezen, is het gebruikersgemak. Als je al een aantal crypto's hebt, is het erg handig om ze als betaalmiddel te gebruiken. Het is ook interessant voor mensen die hun anonimiteit of vrijheid van meningsuiting willen gebruiken.

Het online beschermen van je identiteit heeft niets te maken met criminaliteit. Anonieme webhosting zorgt ervoor dat je website online blijft en dat je niet verzeilt raakt in een politieke heksenjacht die je je vrijheid zou kunnen kosten.

In tegenstelling tot sommige betalingssystemen die hoge kosten in rekening brengen wanneer je ze gebruikt, betaal je met Bitcoin minimale transactiekosten. 3% bovenop de prijs omdat je wil betalen met je creditcard is verleden tijd. Ook kijkt Bitcoin niet naar grenzen, het maakt niet uit waar het bedrijf is gevestigd.

Waar moet je rekening mee houden?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Bitcoin niet anoniem is, maar pseudoanoniem. Dat wil zeggen dat wanneer iemand jouw pseudoniem aan jouw identiteit kan linken, dan weet hij exact welke uitgaves jij hebt gedaan met de desbetreffende wallet.

Daarnaast moet je uiteraard beschikken over cryptocurrency. Bekijk hier een Bitcoin kopen overzicht van betrouwbare en veilige aanbieders. Hier kan je eenvoudig Bitcoin aanschaffen met euro’s. In de meeste gevallen ontvang je ook een eigen wallet waarmee je kan betalen.

Als laatste is het handig om te weten dat een automatische incasso niet mogelijk is met Bitcoin. Je moet zelf de transactie uitvoeren (je bent namelijk zelf de bank) en op tijd betalen voordat je contract afloopt.