banner bhosted

Jouw Domeinnamen Parkeren of Verkopen

Als je een website wilt stoppen of je hebt een groot pakket aan websites / domeinen en je wilt er wel eens wat mee verdienen dan kan je ervoor kiezen om deze domeinen te parkeren.

Je kan hiermee twee dingen realiseren

  • Je kan toevallige bezoekers aansporen om het domein te kopen van jou (of op te bieden).
  • Of je kan wat centen pakken op advertenties op het domein!
Om direct openheid te geven, dit werk is alleen de moeite waar bij grote volumes. Wij hebben al zo'n 2 jaar +/- 28 (waaronder echt goede, kijk zelf maar) domeinen op Dan.com staan, en we hebben er pas ééntje verkocht voor € 499. Zo hard gaat dit dus niet.

Mensen laten bieden op jouw site

Je hebt eigenlijk twee opties waar je dit redelijk goed kan doen, Dan.com en Sedo.com. Zelf hebben wij het via Dan.com gedaan wat sinds het is overgenomen van GoDaddy nou niet echt de goede richting is opgegaan en wel gestopt te zijn qua ontwikkeling en functionaliteiten. (Althans de enige ontwikkeling lijkt de kant op te gaan van ‘meer geld verdienen voor Dan.com') Het zijn geen fantastische spelers en het blijft een soort van centenwerk. Als je 100en (of soms zelfs 1000en) domeinen bezit is dit misschien wel een ander spel en kan zo'n winkeltje wel beter lopen.

Lees hier meer over hoe je websites en domeinen het beste kunt verkopen.

Denk bij het aanbieden op het volgende

Als je de domeinen ‘echt' kwijt wilt dan moet je niet te hoog inzetten, de prijzen die je in gedachte hebt voor de verkoop zijn vrijwel altijd te hoog, wij hebben bijvoorbeeld deze grote namen nu te koop staan, zijn die van jou beter of vergelijkbaar? Zit er al traffic op? (Dat maakt de website duurder) Als je wilt verkopen: Zet de prijzen laag. Wil je jaren wachten en soms één verkoop pakken, mik dan iets hoger met de prijs.

De achterkant van Dan.com

Een pagina komt er vanaf de voorkant bij een DAN.com zo uit te zien:

Forexfans.nl te koop via Dan.com

Dit is denk ik het positiefste aan Dan.com, dit ziet er gewoon strak uit. Sedo is door Dan.com ook wel ietsje strakker geworden.

Sedo vs Dan.com

Sedo biedt een koppeling van advertenties en verkopen, waar Dan.com alleen maar een verkoop optie heeft. Laten we nog wat dieper ingaan op het draaien van advertenties op geparkeerde domeinen..

Advertenties draaien op geparkeerde domeinen

Vroeger was dit voor veel website eigenaars een enorm grote inkomstenbron, Typosquatting heette het en via die taktiek kon je veel traffic pakken van de grootste domeinen ter wereld. Bijvoorbeeld als je ‘Gogle.com' registreert en dan die bezoekers doorstuurt naar een pagina vol advertenties van Sedo.com.

Sterker nog ik durf wel te garanderen dat je zelf ook wel eens op zo'n pagina bent geweest!

Sedo Landingpage wat verdient via Advertenties
9-11-2023 Update
Belangrijk: Het lijkt erop of deze advertentie modellen nauwelijks nog draaien, ga hier dus alleen voor als je 100+ domeinen hebt met ook al wat bewezen traffic, de inkomsten op dit vlak zijn simpelweg te laag. Het is dus beter om daar niet op te mikken en eigenlijk dus gewoon te focussen om jouw SEDO winkeltje goed in te richten.
De verkooppagina van Sedo.com

Als je heel veel sites hebt dan kan je ook nog een bedrijf in dienst nemen dat dit meer uit handen neemt, er zijn er in Nederland een paar:

  • Domeinenbank.nl: Domeinenbank is al meer dan 21 jaar specialist in het verkopen, verhuren, taxeren en inkopen van domeinnamen.
  • HugeDomains.com: Niet voor Nederland, maar wel geschikt voor grote .com domeinen.
  • Dovendi.com: Meer een club die ook zorgt voor beheer en beveiliging.
Ps. Pas op het met ‘huren' van domeinen, ls jouw domein ooit een kaskraker komt gaan ze je echt niet meer weg laten kopen met 4 euro per maand!

Dit blog zal dich bij nieuwe bevindingen blijven updaten! Heb je input, wil je dat jouw dienst hier tussen komt? Laat dan een reactie achter.

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo