HostingWijzer

Drie tips om jouw website beter vindbaar te maken

7 januari 2021 00:00

Je hebt een goede website gebouwd (of laten bouwen) en je hebt de juiste hosting gevonden. Nu is het alleen nog maar een kwestie van mooie content plaatsen, toch? Interessante content is zeker belangrijk, maar als jouw blogs, diensten of artikelen niet gevonden worden door zoekmachines als Google en Bing, dan weet je maar weinig mensen te bereiken. Het draait allemaal om SEO, oftewel Search Engine Optimization.

 

Ook al hebben veel mensen tegenwoordig onbeperkt internet op hun mobiel en brengen ze uren door op het wereldwijde web, wanneer je niet op de eerste twee pagina’s met zoekresultaten verschijnt, zal je niet veel clicks krijgen. Wanneer je deze drie tips opvolgt, zorg je ervoor dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines en dat jouw content meer mensen bereikt.

 

Kies de juiste zoekwoorden

Vindbaarheid begint allemaal met het kiezen van de juiste zoekwoorden. Stel, je hebt een hoveniersbedrijf. Dan wil je waarschijnlijk graag gevonden worden door mensen die zoeken op termen als ‘tuin aanleggen’ en ‘onderhoud tuin’. Dit zijn dan ook woorden of woordgroepen die je in je websiteteksten moet verwerken, bij voorkeur in ieder geval in je titel, in je inleiding en in eventuele tussenkopjes. Maar realiseer je wel, dat jij niet de enige bent die gevonden wil worden op deze zoektermen. Het loont daarom de moeite om na te denken over creatieve zoekwoorden, die ook nog eens de unieke eigenschappen van jouw bedrijf of blog benadrukken. Als we het bij het voorbeeld van het hoveniersbedrijf houden, dan kun je bijvoorbeeld denken aan ‘landelijke tuin aanleggen’, ‘onderhoud plantenborders’ en ‘romantische tuin ontwerpen’.

 

Zorg voor professionele SEO-teksten

In een tekst alleen maar her en der met zoekwoorden smijten zorgt niet per se voor een betere vindbaarheid. Je wilt natuurlijk wel dat het verhaal dat je vertelt lekker leesbaar is. Bovendien wordt het overmatig gebruik van zoekwoorden nog wel eens afgestraft door zoekmachines. Mocht je zelf nu niet zo’n schrijver zijn, huur dan iemand in om de websiteteksten voor je te schrijven. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van SEO.

 

Verwerk belangrijke zoekwoorden in paginatitel en metadescription

Wanneer jouw website dankzij deze verbeteringen gevonden wordt door de zoekmachines en op de pagina’s met resultaten belandt, dan wil je wel dat mensen ook daadwerkelijk op de link klikken. Een goede titel en metadescription zorgen niet alleen voor een betere vindbaarheid, maar laten ook in een oogopslag zien wat er op de pagina te vinden is. In het geval van het hoveniersbedrijf kun je bij een paginatitel denken aan ‘Hoveniersbedrijf Henk Groen komt graag uw Engelse tuin aanleggen’ en de metadescription ‘Hoveniersbedrijf Henk Groen heeft jarenlange ervaring met het aanleggen van Engelse tuinen. Hoe kunnen we uw tuin omtoveren in een paradijsje?’.