banner bhosted

LIVE Chat plugin voor WordPress (Gratis)

Wie op zoek is naar een Live Chat plugin voor WordPress kan terecht bij WP Live Chat Support. Hoewel er tal van alternatieven zijn biedt WP livechat een erg goede gratis optie, wanneer eventueel toch meer mogelijkheden gewenst zijn is er tevens een professionele versie beschikbaar als upgrade.

Basis versie (gratis)

Met deze live chat plugin kun je gemakkelijk in direct contact komen met de bezoekers van je website. Zij zien een chat icoontje op je pagina en beginnen de chat. Vervolgens kun je vanuit de WordPress admin omgeving deze chat beantwoorden.

Aan de hand van de instellingen kun je het chat formulier aanpassen en de benodigde gegevens voor een chat wijzigen. Voor veel geavanceerde opties is het echter noodzakelijk om de Pro versie af te sluiten, deze kost $39,95 voor 1 website voor een onbeperkte licentie of is beschikbaar vanaf $14,99 per maand.

We bespreken enkele extra opties en functies die beschikbaar zijn in de Pro versie.

Extra functies (Professionele versie)

Zoals genoemd biedt de Pro variant van WP Live Chat Support meer mogelijkheden, wie dit kort wil proberen kan voor $14,99 per maand het Pro abonnement testen en vanaf $39,95 is de onbeperkte licentie voor 1 website beschikbaar, voor $99,95 eenmalig kun je de Pro variant op een onbeperkt aantal websites installeren voor een onbeperkte periode.

Meerdere chats

Er is de mogelijkheid tot het uitvoeren van meerdere chats tegelijkertijd. Grotere websites zullen vaak pieken in bezoekers hebben en met de gratis versie kan dan slechts één persoon tegelijk in een chat worden geholpen.

Beoordelingen

In de Pro versie kunnen bezoekers beoordelingen aan de chat toevoegen, zo kun je monitoren hoe goed je chats bevallen en hoe goed je medewerkers presteren.

Chat geschiedenis

Wanneer je per maand analyses wil uitvoeren en wil kunnen terugkijken in de chats is een geschiedenis erg handig.

Foto van chat medewerker

In de chat kun je een foto de specifieke medewerker, of een helpdesk medewerker in het algemeen, weergeven.

Statistieken

Er is de mogelijkheid tot het inzien van uitgebreide statistieken en rapportages, iets wat in de gratis variant volledig ontbreekt.

Gebruikerservaringen

Er zijn inmiddels meer dan 30.000 gebruikers van deze plugin, deze beoordelen WP Live Chat Support over het algemeen erg goed. 4,5 uit 5 sterren op basis van ruim 300 beoordelingen.

Alternatieven

Één van de bekendste live chat diensten is Zendesk, voorheen Zopim genaamd. Deze wordt redelijk goed beoordeeld door WordPress gebruikers (4/5 sterren) en heeft tevens een gratis versie. Een tweede alternatief is Tawk, deze WordPress chat plugin heeft meer dan 70 duizend installaties en krijgt 5 van de 5 sterren als beoordeling.

Conclusie

Voor een simpele live chat functie doet deze plugin exact wat je verwacht. Er zijn natuurlijk enkele nadelen, zo moet je ingelogd zijn op je website in de WP backend om de meldingen te zien binnenkomen. Tevens zal WP Live Chat Support je website enigszins vertragen, dit doet echter bijna elke plugin.

Voor meer mogelijkheden is de Pro versie ook goede keuze, zeker grote druk bezochte websites zullen de mogelijkheid tot meerdere chats tegelijk absoluut nodig hebben. Voor kleinere websites kan de gratis versie echter ook voldoende zijn.

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo