HostingWijzer

Magento versus WooCommerce

Wanneer je ervoor kiest om een eigen webshop te beginnen dan is de keuze van de juiste software en de ondersteunende hosting van het grootste belang. Op dit ogenblik kent de markt twee grote spelers: Magento van Adobe en WooCommerce, een plugin voor WordPress. We maken voor jouw graag de vergelijken tussen de twee.

WooCommerce, klein maar dapper.

 

Deze plugin voor WordPress is eenvoudig in gebruik, grotendeels gratis en heeft heel wat extra modules waardoor het niet moet inboeten qua functionaliteit. Als je echter gebruik wenst te maken van deze plugin dien je WordPress te installeren via je website en dit is niet altijd een mogelijkheid voor grotere webshops.

 

Het basispakket is gratis en dat is zeker voldoende wanneer je een beperkt gamma aan producten hebt die je aan de man (of vrouw) wil brengen. Van zodra je echter extra functies wenst te implementeren zoals meertaligheid, klantenkaarten en een uitgebreid stockbeheer wordt het iets moeilijker. Dan dien je te kiezen voor extra (betaalde) extensies die niet altijd compatibel zijn of gelijktijdig worden bijgewerkt.

Magento, groot maar veelzijdig.

 

Voor grotere webshops die de nodige flexibiliteit verwachten van een softwareoplossing is er Magento van Adobe. Deze reus onder de webshopprogramma's heeft heel wat meer functionaliteiten en is geschreven in PHP waardoor het makkelijker implementeerbaar is in bestaande websites.

 

Een van de grotere voordelen van Magento is dat het beschikt over een krachtige productbeheermodule waardoor je nooit je stock uit het oog verliest. Zo kan je al bestaande processen binnen je bedrijf implementeren in Magento (scansoftware, koppeling met een externe logistieke partner, ERP-systemen, enzovoort).

 

Rapporten laten dan weer toe dat je een beter zicht krijgt op het marketingaspect van je webshop. Deze rapporten gunnen je een beter inzicht op de omzet van je webshop.

 

Wanneer je op zoek bent naar een product dat internationaal kan ingezet worden, meer marketingmogelijkheden heeft, zoekmachinevriendelijk is en mee kan groeien met jouw onderneming, dan is Magento ongetwijfeld de betere keuze.

Wat je keuze ook is, alles begint met een goede hosting.

 

De juiste hosting is het fundament van elke goed draaiende webshop. Als ondernemer kan je het je niet veroorloven dat je website offline komt te staan.

 

Kies daarom voor de juiste partner wanneer het aankomt voor hosting van je Magento webshop of WooCommerce shop.

 

Een betrouwbaar hostingbedrijf doet er dan ook alles aan om de up-time van jouw website te garanderen. Bovendien staat hun supportafdeling je met raad en daad bij.