banner bhosted

Minecraft Hosting

Bij het starten van een Minecraft multiplayer server heb je twee dingen nodig: Eerst moet je aan de slag met jouw server, deze moet gemaakt zijn en op de juiste manier klaargezet worden. Vervolgens heb je een partij nodig die zo goedkoop mogelijk jouw Minecraft wereld wil hosten.

Via een aantal omwegen is het mogelijk om van jouw eigen computer een server te maken, maar dat is niet de veiligste en beste methode om een mooie Minecraft multiplayer server op te zetten.

Beter kan je dit doen via een externe service met een duidelijke focus op Minecraft Hosting. Dit hoeft echter niet: Elk hosting bedrijf kan je gebruiken als Minecraft  server.

Dit onderzoek gaat ook op voor eigen Runescape hosting servers, Discord bot servers, Rust hosting, Ark survival evolved servers, Valheim hosting of Hytale hosting.

Een goede Minecraft host selecteren

Er zijn een aantal hostingbedrijfjes slim ingesprongen op deze trend van het starten van eigen Minecraft servers. Ook zijn er een aantal grote hosting partijen die met deze trend mee hebben gedaan. Van beide mogelijkheden belichten wij de best mogelijke partij. De volgende criteria hebben ervoor gekozen dat we voor deze Minecraft hosting bedrijven zijn gegaan:

 • 0 Lag, ook als je je met al je vrienden speelt of met streamers.
 • Zo makkelijk mogelijk om in te stellen en zo snel mogelijk kunnen gamen.
 • De servers moeten zeer snel zijn.
 • Focus op zeer goede klantenservice. ( snel problemen oplossen)
 • DDoS Protectie
 • SSD Schijven
 • Geen downtime

Pas als je aan deze eisen voldoet ben je een goede host voor Minecraft, mits natuurlijk de prijs ook goed is. Het doet er verder niet toe of je mooie Minecraft plaatjes op de website hebt staan, het gaat echt om de bovenstaande specs, te gebruikerservaringen en de prijs-settings.

Minecraft hosting is eigenlijk een soort van goedkope VPS hosting,

Een goede Minecraft host selecteren

Er is wereldwijd op dit moment één partij het sterkste op het vlak van Minecraft Server hosting. Dat is Hostinger, ook al op andere vlakken overigens een populaire partij maar nu dus ook met een volledige focus op Minecraft diensten. Je leest er alles over op de Nederlandse Minecraft pagina die ze zelf gemaakt hebben. Maar in het kort:

 • Hostinger heeft een speciaal Multicraft paneel waarmee je flexibele deamons mods en volledige root toegang makkelijk kan instellen en gebruiken. ( Niet bij alle Minecraft hosts het geval )
 • Met enkele kliks kan je plugins managen
 • DDoS Beveiliging ( ook nuttig als een bekende streamer ineens jouw kanaal streamt )
 • Gratis MySQL, Snelle SSD, Backups met razendsnel herstel.

Je kan met het  Multicraft-panel de razendsnel installeren, ook kan het via de  handmatige set-up met Ubuntu 18, Centos 7 of Debian 9 OS.

De prijzen van Minecraft Hosting

Een minimale Minecraft hosting server heeft 3 GB aan RAM nodig. ( mits SSD, maar dat zijn deze servers )  wil je alleen maar testen ed. dan kan je met 1 GB wel aan de slag. Wil je het echt groot aan gaan pakken dan zouden wij alsnog met 3GB starten. Dit kan best wat hebben gezien de servers van Hostinger wel beter zijn dan de gemiddelde Minecraft servers.

Een gratis Minecraft server?

Zoals alles in de wereld is ook hier ‘gratis’ best wel onhandig met veel nadelen. Als jij 24 uur per dag thuis je computer aan & open moet hebben staan, wat kost dat dan aan stroom en wat geef je van voor veiligheid weg voor Minecraft alleen? Let daarop met jouw keuze om volledig te focussen op een free Minecraft server.

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo