HostingWijzer

Mobiele laadsnelheid van websites steeds belangrijker

29 januari 2021 15:03

Google hecht al jaren veel waarde aan een hoge snelheid van websites. Een gebruiker moet de content binnen een seconde zien, om direct te kunnen starten met lezen. Duurt het laden van de website langer, dan heeft dit invloed op de positie van je website in de zoekresultaten. Verschillende factoren hebben invloed op de snelheid van een website. Denk bijvoorbeeld aan de gekozen vormgeving, het aantal gebruikte plug-ins en extensies, de hostingpartij waar je de website hebt staan, enzovoorts.

 

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het verbeteren van de snelheid van je website, is het verstandig om niet alleen naar de desktop-versie hiervan te kijken. Google kijkt steeds meer naar de mobiele laadsnelheid hiervan.

Aantal mobiele gebruikers van websites neemt toe

Het feit dat Google de mobiele laadsnelheid van een website belangrijker is gaan vinden, hangt samen met het groeiende gebruik van mobiele telefoons. We gebruiken de pauze om snel wat kleding te kopen, in de trein controleren we het laatste nieuws en beantwoorden we mailtjes, enzovoorts. Het maakt dat het belangrijk is om je websitesnelheid op orde te krijgen voor mobiele gebruikers.

 

Met de komst van razendsnelle telefoons als de Samsung Galaxy S21 en soortgelijke modellen, irriteert het gebruikers hiervan als zij lang moeten wachten totdat de website geladen is. Wil je zelf een razendsnelle smartphone? Bestel dan snel de nieuwste Samsung Galaxy S21! 

Snelle hostingpartij en beperkt aantal plug-ins

Een goede eerste stap in het verbeteren van de mobiele laadsnelheid van je website, is het kiezen voor een snelle hostingpartij. Zoek online naar partijen die servers in Nederland aanbieden en daarbij een hoge snelheid garanderen. Dit hangt vanzelfsprekend sterk samen met de specificaties van de server. De snelste laadsnelheid haal je door voor een goede VPS te kiezen, in plaats van shared webhosting. Probeer ook te kijken naar het aantal plug-ins en extensies wat je gebruikt. Beperk dit aantal zo goed mogelijk.

Investeer ook in de content van je website

De mobiele laadsnelheid is belangrijker geworden voor Google. Houd er echter rekening mee, dat het slechts een van de vele factoren is. Zo is het minstens zo belangrijk om te investeren in content op je website. Zorg dat de content je doelgroep aanspreekt en dat zij geneigd zijn deze content volledig door te nemen. Des te langer een bezoeker op je website actief blijft, des te beter dit is. In de content kun je verschillende CTA’s opnemen.