banner bhosted

Onafhankelijke Hosting Providers

Zoals in vele andere branches is er ook in Nederland een overname golf aan de gang van hosting providers. Althans aan de gang: Het lijkt er voornamelijk op dat deze golf achter ons is gezien er nog maar enkele onafhankelijke hosting providers actief zijn en de grote groepen voornamelijk buitenlandse hosting bedrijven overnemen.

Er zijn twee grote hosting groepen in Nederland actief:

  • Team Blue[1]Lees meer over de bedrijven van Team Blue, – bekend van Transip en Vimexx
  • Total Webhosting Solutions[2]Lees meer over de bedrijven van TWS – bekend van Yourhosting en Versio)

Daarnaast heb je kleinere groepen als Techone, Group.one, Endurance (alleen kleiner in Nederland), United Internet, the infrastructure group en Host Today.

Onafhankelijke Providers

Onafhankelijke providers zijn er gelukkig ook nog best veel in Nederland. De bekendste namen op dit vlak zijn:

Cloud86Onafhankelijk + Dé partij op dit moment met de wind in de zeilen.
Snel.comOnafhankelijk + Interessante partij met ook veel technische mogelijkheden en oa. dedicated servers.
Mijn.hostOnafhankelijk + Toetreder met goede voorwaarden en aantrekkelijke tarieven.
WebOke.nlOnafhankelijk + Aantrekkelijke tarieven in combinatie met NL Service.
Hosting2goOnafhankelijk + Hosting vanuit een grote televisie toren =)
Bhosted Onafhankelijk + Goede tests en reviews

Het is opvallend dat de onafhankelijke partijen allemaal werkende partner / affiliate programma's hebben en dat de providers die aangesloten zijn bij de hosting groepen dit totaal niet op orde hebben. Doordat deze programma's zo slecht zijn geven de hosting groepen deze onafhankelijke partijen + buitenlandse toetreders veel ruimte.

Voordelen onafhankelijke hosting

Laten we er niet omheen draaien, onderdeel zijn van een hosting groep heeft nadelen op het gebied van prijs (prijzen komen vaak in een standaard systeem terecht van €5, € 10, € 15 en € 20 per maand voor hosting ) en klantenservice (op dit vlak volgen vaak besparingen, mede om de earn-out van de verkopende partij te pushen). Neostrada is hiervan het bekendste voorbeeld en in onze ogen een smet op de hosting overname industrie.[3]Neostrada: Eén van de vele topics over de prijsverhogingen

Wel een hele belangrijke voetnoot op dit vlak: De hosting kosten zijn in Nederland relatief laag, zelfs NA prijsverhogingen en na overnames zijn de prijzen nog relatief laag. Zo slecht heb je het dus niet in Nederland qua hosting!

Onafhankelijke hosting zorgt ervoor dat je met kleinere ondernemers direct zaken doet, dit heeft voordeel op het vlak van passie en hart voor de zaak, maar ook weer het nadeel dat het bedrijf sneller in de problemen kan komen: Stel een belangrijke technicus gaat weg bij de onafhankelijke host en vervolgens is dat persoon moeilijk te vervangen en zijn er ineens DDOS aanvallen te verwerken. Kijk dan zit je beter bij een hosting groep die altijd hulptroepen op kan roepen.

Bovenstaand voorbeeld klinkt wellicht als een scenario wat zich niet snel zal voordoen: maar het zijn juist die problemen die echt tot problemen zorgen voor jouw website. Het lang down gaan van jouw website zal altijd voortkomen uit ‘problemen die ze niet hadden kunnen zien aankomen'. Grotere bedrijven kunnen dit nou eenmaal beter afdekken.

Toch zijn wij groot aanhanger van de passie van ondernemerschap en blijft daar het mooiste uit voortkomen. Wij zouden dus in principe een onafhankelijke hosting parti prefereren boven een hosting bedrijf uit een groep. Dit is wel een mening die zo weer kan veranderen! Dus blijf ons blog in de gaten houden en we houden vanzelfsprekend de hosting bedrijven goed in de gaten houden.

Conclusie Onafhankelijke Hosting Nederland

Je weet natuurlijk nooit of onafhankelijke hosting voor eeuwig is. Immers: Veel hosting bedrijven worden overgenomen en bovenstaande partijen zijn de meest interessante partijen om over te nemen in Nederland.

En als er dan sprake is van deelname aan een groep dan zegt dit nog niet heel veel: Het kan zowel negatief als positief uitvallen. Dat de prijs gaat stijgen is wel een zekerheidje na de overname: Immers die grote som geld moet ergens worden terugverdiend, en die moet jij als hosting klant gaan betalen. =) (Maak je geen zorgen op dit vlak hosting is in Nederland nog altijd veel goedkoper dan in het buitenland)

Onze lijst van Onafhankelijke hosting bedrijven in Nederland:

Bronnen

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo