banner bhosted

Snellere Website? PHP 7 en PHP 8

Wat is PHP 7

Aangezien PHP 6 nooit is uitgekomen is na PHP 5.6 in december 2015 PHP 7 uitgegeven. PHP 7 werkt met de Zend engine 3. Nu zijn we echter alweer bij PHP 8.2. De prestatieverbeteringen zijn enorm en afhankelijk van het onderzoek dat wordt gedaan zijn er verbeteringen zichtbaar van 25% tot meer dan 100%.

Update: in dit artikel lees je meer over PHP versies updaten en wat het voordeel er van is.

Wordt de website echt sneller?

Het algemene antwoord is: Ja. Uiteraard zijn er tal van afhankelijkheden en kan het zijn dat er een plugin juist slecht met PHP 7 werkt maar in de basis zorgt deze PHP versie voor een veel snellere website. Dit geldt zowel voor websites op basis van WordPress als ook op Drupal en Magento. PHP 7 doet het ook een stuk beter in vergelijking met andere scripttaal zoals Perl en Ruby.

Zie deze infographic voor diverse vergelijkingen van snelheid, naast de duidelijke snelheidswinst die PHP 7 meebrengt gebruikt het ook minder geheugen en zal je website minder last van fouten.

Wat is de aanbeveling van je CMS?

WordPress PHP 7 of 8

WordPress raadt aan PHP 7.4 of hoger  te gebruiken. [1]Websites op basis van WordPress laden een stuk sneller met PHP 7 volgens deze test van Savvii

Drupal PHP 5.5.9

Vanaf Drupal 8 is PHP 5.5.9 of hoger minimaal nodig, PHP 7+ wordt aanbevolen. Bekijk het specifieke overzicht van wat de vereisten zijn van Drupal op de officiele website van Drupal met aanbevelingen.

Joomla PHP 7

Joomla werkt enkel op PHP 7 vanaf versie Joomla 3.5 of nieuwer. Joomla zelf geeft de aanbeveling om voor Joomla! 3.x minimaal PHP 7.3 of hoger te gebruiken.

Magento: PHP 7.4

Voor Magento 2.4 ondersteunt dit CMS PHP 7.4. Kijk hier nog wel even om te zien welke Magento versie welke PHP versie ondersteunt.

Wat is het nadeel?

Bij elke nieuwe versie kan het zijn dat je oude plugins en of templates gebruikt die niet 100% correct functioneren. Enkel aan PHP 7 is géén nadeel ten opzichtte van de vorige versies. Er is ook géén keuze op de lange termijn om niet over te stappen aangezien de support van alle oude versies al is verlopen of binnenkort (waarschijnlijk volgende maand) verloopt.

Hoever zijn de Hosting Bedrijven met PHP 7?

We bekijken de webhosting specificaties van onze Top 10 hosting bedrijven om te zien welke PHP versie zij standaard aanbieden of uberhaupt ondersteunen.

Ondersteuning voor PHP 7.2 is reeds verlopen.
Ondersteuning voor PHP 7.3 loopt tot en met 06- december-2020
Ondersteuning voor PHP 7.4 loopt tot en met 28-november-2021

Bekijk hier per PHP versie tot wanneer de ondersteuning loopt. Voordat je overstapt kunt je het WordPress template en de plugins controleren op compatibiliteit met PHP 7, gebruik daarvoor deze gratis plugin.

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo