banner bhosted

SEO Backlink Tools

Een goede website moet goed gevonden worden. Of je het nu leuk vindt of niet, daar hoort SEO gewoon bij. Met SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, zorg je ervoor dat je website technisch goed in elkaar zit en relevante backlinks krijgt. In dit artikel een overview van de beste SEO backlink tools van dit moment.

Google en ook andere zoekmachines baseren nog steeds een groot deel van hun algoritme op basis van de backlinks (inkomende links) die een website heeft. Simpel gezegd zijn meer links meestal beter maar gaat het vooral om relevante links van andere goede websites die zoveel mogelijk autoriteit op het betreffende onderwerp hebben.

Om de SEO van je website te verbeteren kun je gebruik maken van enkele handige SEO tools, ook wel backlink checkers genoemd. Met deze diensten kun je vaak gratis al van een beperkte functionaliteit gebruik maken en tegen betaling uitgebreide rapporten maken. We hebben de afgelopen 10 jaar vele varianten voorbij zien komen en drie diensten uitgelicht die voor ons altijd goed werken.

1. Beste Keuze: SEMrush

Misschien wel de bekendste SEO tool is SEMrush, dit SEO bedrijf bestaat alweer 13 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een dienst met 4 miljoen gebruikers wereldwijd. In tegenstelling tot de hiervoor besproken Mangools biedt SEMrush veel functionaliteiten aan in één tool en in één controlepaneel. Afhankelijk van je persoonlijke gebruik en voorkeur zal het ene je meer aanspreken dan het andere.

De functionaliteiten van SEMrush zijn erg uitgebreid en je kunt jezelf urenlang verliezen in backlink rapporten en keywords inzichten. Het mooie van SEMrush is dat deze tool gebouwd is door internet ondernemers op zoek naar kansen. En dit proberen ze te vertalen in technische ondersteuning voor andere website eigenaren. Zo heeft SEMrush de functie keyword gap waarmee je kansen kunt vinden voor zoektermen waar relatief weinig concurrentie voor is. Ook komen ze met mogelijke kansen voor je CPC campagne en met SEO strategie rapporten voor je website.

Het is mooi om te zien hoe ver SEMrush gaat en dit is dan ook echt niet voor niets de beste SEO tool van dit moment. Echter de prijs is daar ook naar…

SEMrush biedt drie abonnementen aan: Pro, Guru en Business. Het Pro abonnement zal voor veel ondernemers voldoende zijn, hier kun je vijf projecten mee beheren en tot maximaal 3.000 rapporten per dag opvragen. Het Pro abonnement kost wel $99,95 per maand, of $83,28 wanneer je gelijk voor één jaar betaald.

Dit is natuurlijk een flink bedrag, en hoewel de dienst het waard is kun je de goedkopere optie zoals Mangools ook als prima alternatief zien. Mocht je een paar keer per jaar voor een klant een SEO rapport maken dan heb je een dergelijke investering er natuurlijk zo uit.

Direct naar: https://www.semrush.com

2. Beste Prijs/kwaliteit verhouding: Linkminer (van Mangools)

Waar veel bedrijven software vol stoppen met nieuwe opties kiest Mangools ervoor functionaliteiten in verschillende tools onder te brengen. Zo is de Linkminer puur gericht op backlinks vinden en brengt het overzichtelijk specificaties als de autoriteit en eventueel nofollow in beeld. Wil je meer weten over keywords of zoekmachine posities dan zijn daar losse tools voor. In totaal kun je kiezen uit de volgende diensten:

  • Linkminer (één van de beste SEO Backlink tools)
  • SiteProfiler
  • KWfinder
  • SERPchecker
  • SERPwatcher

Met één account kun je alle diensten gebruiken. Een account moet je gelijk aanmaken om de tools te gebruiken, dit kan in eerste instantie gratis. De gratis optie is 10 dagen te gebruiken maar heeft meerdere beperkingen waardoor je zult merken dat je bij serieus gebruik toch gaat upgraden naar een betaald abonnement. De belangrijkste beperking is dat je in de gratis account maar 5 ‘zoekopdrachten’ per 24 uur mag doen. Wie een beetje doorklikt en verschillende websites wil bekijken zit hier binnen 10 minuten aan.

Het gratis account kun je dan ook het beste zien als een soort demonstratie, je kunt door de opties lopen en enkele websites invoeren om te zien hoe het werkt.

Abonnementen:

Je hebt de keuze uit drie abonnementen bij Mangools, deze geven allemaal volledig toegang tot alle vijf hierboven genoemde tools. De beperkingen zitten wederom in het aantal zoekopdrachten per 24 uur. Waar dit bij een gratis account dus op 5 zoekopdrachten is ingesteld begint dit bij het Basic abonnement op 100 keyword zoekopdrachten, 100 SERP zoekopdrachten, 2.000 backlinks regels en 20 site ‘lookups’.

De duurdere abonnementen Premium en Agency verhogen deze aantallen nog verder.

Het Basic abonnement begin bij €29,90 per maand (op jaarbasis), je kunt er ook voor kiezen per maand te betalen maar dan is het maandtarief €49. Binnen 48 uur kun je altijd gebruik maken van een niet goed, geld terug garantie.

Direct naar: https://mangools.com

3 & 4: Majestic en Moz (Ook interessant)

Naast deze twee aanbevolen tools willen we ook nog deze twee erg goede SEO tools kort benoemen, dat zijn Majestic en Moz.

Majestic is eenvoudig en fijn in gebruik. De gratis variant is beperkt maar vanaf €39,16 per maand (op jaarbasis) kun je de volledige tool gebruiken. Majestic hebben we niet als beste beoordeeld omdat deze zich de afgelopen jaren minder heeft ontwikkeld en daardoor ook minder mogelijkheden biedt dan SEMrush.

https://nl.majestic.com

Moz volgen wij al jaren waar in onze ogen met name de blog extreem veel goede informatie biedt voor iedereen die zich met SEO bezig houdt. Moz is in 2004 opgericht door onder meer Rand Fiskin, sinds 2018 is hij echter niet meer bij het bedrijf betrokken en sindsdien richt hij zich op zijn nieuwe bedrijf Sparktoro.

De SEO tool van Moz is een aanrader maar met een vanaf prijs van $79 per maand stevig geprijsd.

https://www.moz.com

Wat voor Nederlandse gebruikers lastig blijft is dat veel van deze tools internationaal zijn en .NL backlinks en Nederlandse websites niet altijd volledig indexeren. Dit wordt wel steeds beter en in veel gevallen is het niveau al erg goed, toch kun je hier zeker met kleine Nederlandse websites nog wel last van hebben.

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo