HostingWijzer

Bestaan er verzekeringen voor je hosting?

Een hosting provider biedt voor zakelijke en particuliere klanten een online ruimte aan. Hierin kunnen zij hun informatie opslaan, hun websites hosten en ook intranetten en extranetten. Omdat zo een provider belangrijke informatie van klanten en bedrijven opslaat is het handig voor hen om bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen af te sluiten. Deze dekt jou tegen onverwachte gevolgen van je geleverde diensten. Betrouwbare hosting providers waarderen hun hardware regelmatig op voor betere prestaties en betere beveiliging. Experts controleren de uptime van de server elke dag om de sites van klanten te beschermen tegen schadelijke virussen en malware-aanvallen. Maar je kunt niet voorkomen dat er iets fout gaat waarvoor jij dan aansprakelijk bent.

Verzekering voor webhosting

Webhosting is het plaatsen van een website of webapplicatie op een server zodat iedereen het op internet kan gebruiken. Het gebruik van een webhosting provider heeft veel voordelen. Als klant of bedrijf huur je een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server bij je webhoster. De webhoster zorgt ervoor dat je website en e-mail blijven werken door updates uit te voeren, de server te beveiligingen en de server zo te configureren dat elke website snel draait. Bedrijven hebben hosting nodig wanneer ze een website willen gaan opzetten zodat hun klanten hen kunnen bereiken, kunnen e-mailen of kunnen winkelen via de website. Met een hosting provider wordt zo een website bereikbaar voor iedereen. Heb je een eigen domeinnaam waarmee je wilt e-mailen dan heb je ook hosting nodig. E-mails die naar jouw e-mailadres worden verzonden, worden opgeslagen in je hosting pakket.

Goede verzekering voor hosting

Voor veel kleine en middelgrote hosting bedrijven lijkt het moeilijk om een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Tussenpersonen en verzekeraars zijn niet altijd bekend met de specifieke eisen van een hostingbedrijf. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is belangrijk voor het verzekeren van je beroepsrisico. Als je als hosting provider bijvoorbeeld advies geeft dat niet helemaal blijkt te kloppen, dan kan de verzekering dit dekken. Voor hosting bedrijven is er wel een aanbod van goede verzekeraars voor hosters. Deze zijn vaak zeer gespecialiseerde partijen die dit aanbieden. Het is verstandig om dan ook een gespecialiseerde tussenpersoon te gebruiken die bekend is met jouw wensen als hosting provider.