HostingWijzer

Wat kun je allemaal doen met 3D online?

Voorheen zou je een 3D model van je idee in elkaar moeten zetten met papier, karton en zachthout. Tijd inefficiënt en milieuonvriendelijk. Verder loop je nog het risico dat het fragiele model uit elkaar valt. Nog voor je het hebt kunnen presenteren. Gelukkig hoeft dat gedoe nu niet meer want de mogelijkheden met 3D online, zijn onbegrensd. En natuurlijk met een 3D printer voor het uitprinten van het model.

Snel van creatie naar van alles en nog wat

 

Heb je een idee voor een product? Online zijn er diverse aanbieders die hun software ter beschikking stellen voor jouw ideeën. Zo kun je 3D modellen creëren en jouw idee visualiseren. Het is minder tijdrovend want de software beschikt over vele gereedgemaakte onderdelen. Zo komt jouw idee sneller tot leven. Ideeën voor simpel speelgoed tot wel ingewikkelde constructieontwerpen voor gebouwen.

 

Gratis ontwerpen

 

De verschillende aanbieders van 3D ontwerp software bieden je tevens de mogelijkheid om gratis te ontwerpen. Het kost je dus niets om jouw idee te ontwikkelen. Zit er daadwerkelijk iets in het idee van jou, dan kun je er weliswaar geld mee verdienen. En andere afspraken maken met de software-eigenaar.

 

Het verslag

 

Sommige bedrijven bieden je tevens de mogelijkheid meteen met 2D tekeningen van jouw ontwerp, een rapport op te maken. Los van je ontwerp en de visualisaties, kun je een compleet rapport opstellen. Deze heb je dan gereed om mee te doen aan een aanbesteding bijvoorbeeld. Jouw voorstel is binnen een mum van tijd gereed. Voor grote projecten is het zelfs mogelijk de duur van het project te schatten.

 

Het idee presenteren

 

Er zijn verschillende manieren om jouw idee te presenteren aan geïnteresseerden. Je kunt het met beamer en laptop doen. Er zijn mogelijkheden voor zelfs VR (Virtual Reality) visualisaties van jouw ontwerpen. Je kunt ook een 3D print maken als voorbeeld van het ontwerp. De
beste 3D printer
op dit moment is de CEL-UK RoboxPro. Niet geschikt voor printen op grote schaal maar deze krijgt het werk gedaan.

 

Mogelijkheden te over online, voor het tot leven roepen van jouw ideeën. Creëer, ontwerp en presenteer jouw 3D creaties. Voeg het rapport erbij voor een projectvoorstel en doe bijvoorbeeld mee aan een aanbesteding. Gratis, snel in elkaar gezet en milieuvriendelijk gedaan. Je kunt je presentatie met beeldmateriaal doen zoals met video’s en foto’s. En ook met miniatuur 3D modellen uitgeprint met een 3d printer.