banner bhosted

Websites op een IP / Server bekijken

Soms wil je weten welke sites er nog meer op een server gehost zijn. Voor veel tools moet je dan eerst de IP achterhalen en kan je vervolgens via die IP zijn welke server eraan verbonden is en dus welke andere sites er ook op die server staan.

Zoals vaak besproken is snelheid cruciaal voor het goed presteren van een website. Niet alleen haken bezoekers af als een pagina te langzaam laadt, ook zoekmachines als google waarderen een snelle website.[1]Pagespeed belangrijk voor Google Ranking – Braincandy

Nu zijn er veel factoren die bepalen hoe snel je website wordt geladen. Eén daarvan is het aantal websites dat samen met jouw website op één server staan. Hoe meer: Hoe lastiger de server het zal hebben. Althans de gemiddelde server, je hebt natuurlijk ook Ferrari's onder de dedicated servers.

Bekijken welke sites er nog meer staan op een server

Om te controleren hoeveel websites er op jouw server staan kun je erg gemakkelijk de tool van YouGetSignal gebruiken. Dit werkt als volgt:

  • Ga naar YouGetSignal.
  • Vul bovenin je domeinnaam in ( gewoon met www. ervoor)
  • Klik op check

Binnen enkele momenten zul je een lijst te zien krijgen met domeinnamen, als het goed is staat je eigen website hier ook weer tussen. Heel soms werkt de tool niet, dan moet je gewoon nog een keer op ‘check' klikken totdat hij het wel doet. Zo kun je niet alleen het aantal websites op je server bekijken maar ook precies welke websites.

Sta je toevallig tussen erg veel schimmige websites zou dit ook je rankings negatief kunnen beïnvloeden.

Veelgestelde vragen rondom hosting servers en IP adressen

Hoe achterhaal ik het IP Adres van mijn server?

Dit kan via dezelfde tool van YouGetSignal, als je via die tool zoekt naar een domein dan zie je achter het domeinnaam ook de IP staan. Je eigen IP adres kan je overigens ook via YouGetSignal achterhalen, dan moet je op die site even naar de homepage klikken.

Waar is mijn domeinnaam geregistreerd?

Dit is een andere vraag en voor deze vraag moet je kijken op ons artikel: Wie host mijn website. Via deze tool kan je achterhalen waar de site gehost staat en waar de domeinnaam geregistreerd is.

Hoe kan ik mijn servernaam vinden?

Deze kan je vinden in de login van jouw webhosting provider. Je moet dan een login verkrijgen en via deze login kan je onder het domeinnaam zien wat voor server eraan gekoppeld is en wat de naam van deze server is.

Hoe kom ik in mijn Server?

Dit is specifiek afhankelijk van waar je de website host. Na het inloggen of via contact met jouw webhost is dit goed te achterhalen. Ook is het soms mogelijk om in een server te komen met de tool Putty, wel moet je dan alle gegevens van jouw webhosting bedrijf in bezit hebben. Putty is een vrije Telnet- en SSH client.

Waar staat mijn Server?

Als je de locatie van jouw server wilt achterhalen dan moet je inloggen op de server en een dos boxje openen en daar vervolgens het commando: “ipconfig /all” intypen. Alle relevante info zal vervolgens naar boven komen.

Bronnen

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo