banner bhosted

Wie host mijn website?

Wanneer je een website tegenkomt en je afvraagt waar deze is gehost, dan kun je dat erg gemakkelijk achterhalen met deze 6 tools. De ideale tools om de vraag: Wie host mijn website te beantwoorden. Deze tools helpen ook voor als je even niet meer weet waar je eigen site gehost is.

Tool 1: Hostinger.nl Whois

De Whois tool op Hostinger, klik hier om bij deze tool te komen.

Hostinger heeft een sterke who-is tool waar je zeer snel kan zien waar een website gehost is.

Het resultaat ziet er als volgt uit:

Bij punt 1 zie je wie of welke host de registratie heeft gedaan, het gaat hier dus om de registratie van het domeinnaam. In veel gevallen staat de website ook gehost op deze site. Soms worden sites echter ergens anders gehost. Dit kan je vervolgens spotten bij punt 2 de naamservers. Hier wordt de site zeg maar naar toe geleid, en als deze totaal anders zijn moet je daar weer even naar googlen wie er bij die nameservers hoort. In dit geval is het overduidelijk dezelfde partij. Als je kijkt bij punt 3 zie je welk bedrijf ‘de eigenaar is' van deze gegevens. In dit geval is dat SIDN, daar kan je dus vaak ‘nog meer' gegevens achterhalen.

Bekijk het zelf bij Hostinger!

Tool 2: GoDaddy Whois

Zoek in de zoekmachine op een domein en de ‘wie host mijn website' data komt direct naar boven.

Vervolgens zie je een Registrar staan, dat is de partij waar de domeinnaam geregistreerd staat. In 90% van de gevallen is dat ook de hostingpartij, Om er zeker van te zijn moet je toch nog even bij de Nameservers kijken, als die niet gelijk zijn aan de registrar kan het namelijk zo zijn dat de website toch nog ergens anders gehost wordt.

Tool 3: Digital.com

Deze tool van Digital.com werkt voor veel verschillende soorten domein extensies en daarmee is dit een erg handige website om te achterhalen waar jouw (of een) website of domein wordt gehost.

Soms lijkt de informatie niet te kloppen of krijg je enkel Cloudflare als naam te zien. Dat betekent dat de whois gegevens zijn afgeschermd. Het kan zijn dat je het een paar keer moet proberen omdat de zoekknop het niet altijd even goed doet door spam bescherming.

Tool 4: HostingChecker

Bij deze andere tool HostingChecker krijg je direct wat meer informatie te zien en iets minder reclame. Naast de hosting aanbieder toont checkwebsitehosting.nl ook de plaats waar de hosting server staat. Voorbeeld van een resultaat dat Hostingchecker geeft voor als je op zoek bent naar de hosting provider. In het geval van Nu.nl is dat Amazon:

5. Tool voor Wie host mijn website uit Nederland: SIDN

Voor .nl domeinen kunt u ook de WHO IS functie van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) gebruiken. Zij organiseren en beheren het .nl-domein. https://www.sidn.nl/whois. De hosting is niet altijd even goed te vinden als bij de 2 bovenstaande tools, maar toch is SIDN handig in gebruik om te achterhalen wie er achter een bepaald domein zit.

Naast antwoord op de vraag: “Waar wordt mijn website gehost” zijn de genoemde tools ook erg handig om te gebruiken wanneer je een website tegenkomt die erg snel of juist erg traag laadt en je daarom dus direct wilt achterhalen bij welk hosting bedrijf deze website gehost wordt.

6. Andere tools:

Wil je zelf nooit in de problemen komen met websites die traag hosten? Bekijk onze overzicht van de beste webhosting van Nederland.

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo