banner bhosted

WordPress Website Versnellen met (Gratis) Cache Plugins

  • Voorbereiding
  • Plugin: SuperCacher (Statisch)
  • Plugin: SuperCacher
  • Plugin: WP Super Cache (Gratis)
  • Leren & Controleren

In dit artikel bespreken we enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je WordPress website sneller te maken. WordPress is een prima CMS maar is niet altijd standaard voor snelheid geoptimaliseerd. Met deze cache plugins hebben wij de snelheid van deze website (en andere) drastisch verbetert. En zoals bekend is een snelle pagina belangrijk voor je bezoekers en natuurlijk ook voor Google. 

Let Op: Enkele van onderstaande gratis plugins worden niet altijd tijdig van updates voorzien. Dat is een nadeel wat vaker bij gratis plugins voorkomt, heb je géén zin in gedoe en wil je een professionele WordPress Cache plugin? Kijk dan eens bij WP Rocket.

Voorbereiding

Voordat je begint met het versnellen van je WordPress website raden we aan zowel de geïnstalleerde plugins te updaten als wel de WordPress versie zelf. Bedenk echter goed dat een plugin weliswaar kan helpen maar géén wonderen kan verrichten. In de basis is een goede website op een snelle server met de meest recente updates van o.a. WordPress en PHP het belangrijkste om een website snel te laden.

Voorbereiding:

  • Maak een backup van de website voordat je Cache plugins installeert
  • Update WordPress naar de meest recente versie
  • Controleer wat je huidige webhosting aanbieder aan cache mogelijkheden aanbiedt

Plugin: SuperCacher (Statisch)

Standaard beschikt elke website bij SiteGround over niveau 1 van de SuperCacher. In deze cache zorgt SiteGround voor cache van statische content.

Gratis inbegrepen bij SiteGround StartUp (Webhosting vanaf €3,95 per maand)

Plugin: SuperCacher

Vanaf het GrowBig pakket bij SiteGround krijg je alle 3 de niveau’s van de SuperCacher, dit is dus zowel de statische cache als ook Dynamische database cache en Database queries results cache. Hiermee heb je in één keer je volledige website en database van snelle cache voorzien.

Gratis inbegrepen bij SiteGround GrowBig (Webhosting vanaf €6,45 per maand)

Plugin: WP Super Cache (Gratis)

Let op: Deze plugin is ruim 4 maanden niet van een update voorzien en nog niet met WP 5.1+ getest.

Vervolgens kun je de plugin WP Super Cache gebruiken om je website van snelle cache te voorzien. Deze plugin bestaat al langer en wordt regelmatig van een update voorzien. Inmiddels gebruiken ruim 1 miljoen websites de plugin en wordt deze op WordPress.org met een 4.2/5 beoordeeld. Wij hebben op een testpagina een verbetering van 87/100 naar 90/100 gerealiseerd, niet schokkend maar toch 3% sneller.

Plugin: W3 Total Cache (Gratis)

Naast WP Super Cache is een andere bekende cache plugin het W3 Total Cache. Ook deze plugin is meer dan 1 miljoen keer geïnstalleerd en kent veel positieve reacties. De installatie is gemakkelijk, er zijn echter veel opties waardoor een goede configuratie flink wat tijd in beslag kan nemen.

Leren & Controleren

Zoals gezegd kun je de snelheid van je WordPress website testen via: gtmetrix.com en developers.google.com/speed. Mochten deze plugins er in het geheel niet voor zorgen dat je website sneller laadt en behaal je nog steeds slechte scores van onder de 80%? Dan is het misschien toch beter om over te stappen naar een ander webhosting bedrijf. Je kunt ook altijd even contact met ons opnemen en wellicht kunnen we je verder helpen.

Een veelgemaakte fout onder WordPress gebruikers is dat er teveel (matige) plugins geactiveerd staan. Zeker wanneer je plugins niet gebruikt kun je deze beter deactiveren. Elke plugin die actief is wordt door de website geladen en kost weer tijd. Succes met de verbeteringen en mocht je mooie resultaten behalen zouden we het leuk vinden als je deze hieronder met ons deelt!

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo