banner bhosted

Zakelijke hosting: Een nuttige keuze?

Wat is Zakelijke Hosting?

Bedrijven die op zoek zijn naar webhosting voor grotere en belangrijke websites komen regelmatig uit bij een zakelijke hosting dienst. Het hangt in sterke mate van de hosting bedrijven zelf af hoe zakelijke hosting verschilt van standaard shared hosting pakketten. We bespreken de belangrijkste eigenschappen van zakelijke hosting en de verschillen met reguliere diensten.

Wanneer kies je voor een Zakelijke dienst?

Niet geheel verrassend kiezen met name bedrijven voor zakelijke hosting. Het gaat er hier met name om dat bedrijven de kwaliteit en dienstverlening hoog in het vaandel stellen en bereid zijn hiervoor te betalen.

Twijfel je nog of zakelijke hosting bij jouw wensen past, beantwoord dan de volgende 3 vragen met Ja of Nee:

  1. Vind je de kwaliteit en snelheid van webhosting erg belangrijk? Ja/Nee
  2. Wil je 24/7 toegang hebben tot goede klantenservice? Ja/Nee
  3. Ben je bereid hier meer voor te betalen (denk aan >200 euro per jaar extra)? Ja/Nee

Indien je al deze vragen met Ja beantwoord zal zakelijke webhosting goed bij je website eisen en wensen kunnen passen.

4 Verschillen met Shared Hosting

Voordat we de verschillen bespreken willen we nogmaals benoemen dat dit erg bedrijf afhankelijk is en het soms zelfs kan voorkomen dat hosters nagenoeg hetzelfde hosting pakket zowel zakelijk als particulier aanbieden.

  1. Één van de onderdelen die in onze ogen wel echt onder een professioneel zakelijk hosting abonnement vallen is goede service. Dit kan bijvoorbeeld een 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonische ondersteuning voor noodgevallen.
  2. Een tweede verschil met shared hosting is dat je bij zakelijke hosting regelmatig een SLA kunt afnemen. Het kan hier ook om een SLA gaan met harde garanties over de uptime en prestaties van de website. Afhankelijk van het hosting bedrijf zijn er standaard SLA aanbiedingen of kun je in overleg een SLA afspreken.
  3. Daarmee komen we gelijk bij het derde punt wat wezenlijk anders is, het gaat bij zakelijke hosting veelal om maatwerk en niet zozeer om standaard pakketten. Wanneer je op zoek gaat naar zakelijke hosting zul je snel genoeg merken dat er vaak een beschrijving van hun diensten wordt gegeven met vervolgens de optie tot contact en/of offerte, specifieke pakketten ontbreken vaak.
  4. Tot slot is zakelijke hosting eigenlijk altijd een stuk duurder dan shared hosting. Dit is niet gek aangezien persoonlijke support voor bedrijven een grote kostenpost is en dit precies het onderdeel is waarin zakelijke hosting voorop loopt.

Bedrijven die zich op Zakelijke Hosting richten

Hoewel er diverse hosting bedrijven die zakelijke hosting aanbieden al op onze website staan ontbreken er ook meerdere en misschien juist wel de meest gespecialiseerde. Dit komt grotendeels doordat er bij zakelijke hosting vaak géén details over pakket en prijs worden gegeven, vaak vragen bedrijven hun klanten om een offerte op maat op te vragen. Dat is op zich géén probleem maar maakt het vergelijken voor ons een stuk minder goed werkbaar.

Oxilion Zakelijke hosting

Het bedrijf Oxilion uit Enschede noemt hun zakelijke hosting ook wel bedrijfskritische of solide hosting. Zij bieden enkel Managed Hosting aan en werken voor klanten zoals FC Twente, OHRA en Adwise. Neem voor meer informatie contact op met sales@oxilion.nl of 088 – 7877680.

Qua website en look & feel ziet Oxilion er overigens wel wat verouderd uit.

Yourhosting Zakelijk

Yourhosting is het grootste webhosting bedrijf in Nederland en heeft veel aanbod in het middeldure shared hosting segment. Daarnaast richten zij zich ook sterk op de verkoop van domeinregistraties. Wat betreft zakelijke hosting biedt het bedrijf Managed Hosting, Magento Hosting en Azure Cloud. Magento wordt aangeboden vanaf €99,- per maand, Managed Hosting (VPS) vanaf €125,- per maand en bij Azure is het afhankelijk van de gewenste producten.

True Zakelijke hosting

Hosting bedrijf True biedt enkel Managed hosting aan voor grote zware websites. Ze zullen bij veel tech liefhebbers bekend staan als hosting bedrijf van Tweakers.net. Deze aanbieder weet het voor elkaar te krijgen op hun hele website géén cijfers en/of prijzen te noemen. Je kunt contact opnemen en in overleg een dienst samenstellen maar verwacht niet onder de €100 per maand uit te komen.

True is ook bekend voor Dedicated hosting diensten.

Waarop letten bij het kiezen van Zakelijke Hosting?

Let bij de keuze van een dienstverlener op de volgende punten:

  1. Je kiest zeker bij zakelijke hosting een partner voor de lange termijn, behandel het dus ook zo. Het is niet vreemd om eerst een paar keer te bellen, wellicht een testomgeving aan te vragen en of nog een fysiek bezoekje te brengen aan de hoster. Bij al deze kleine contactmomenten kun je de kennis en kunde van het bedrijf ervaren.
  2. Kies een bedrijf met minstens vijf medewerkers, dit is uiteraard arbitrair maar het principe is dat een bedrijf pas 24 uur per dag, 7 dagen per week support kan leveren met meerdere mensen. Een eenmanszaak zal het in dit geval niet aan kunnen en wellicht weer deels uitbesteden.
  3. Vraag specifiek naar de expertise van het hosting bedrijf op het gebied van het gewenste systeem, dit kan zijn WordPress, Magento, Prestashop of iets anders. Aangezien je bij zakelijke hosting vaak ook inhoudelijke ondersteuning krijgt op het gebied van updates rondom prestaties of security is dergelijke kennis vereist.

Conclusie over Zakelijke hosting

Zakelijke hosting biedt zeker meerwaarde ten opzichte van standaard shared hosting. Dit geldt met name op het gebied van klantenservice, garanties en soms ook prestaties. Het vergelijken en kiezen van zakelijke diensten is vaak lastiger aangezien het veelal maatwerk betreft. Met dit artikel proberen we het keuzeproces weer een stapje in de juiste richting te brengen.

Geen reacties

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo