HostingWijzer

Zo snel moet je internet zijn om goed te kunnen ga

7 januari 2021 00:00

Gamen is voor veel mensen een ontsnapping uit de realiteit. Na een dag hard werken of een stressvolle dag op school, is het altijd een plezier om ons in een spel te verdiepen. Vroeger had je eenvoudige spellen die we alleen speelden, maar door de astronomische groei van internet zijn de meesten van ons tegenwoordig bezig met online spellen. Online gamen is een opmerkelijke manier voor mensen over de hele wereld om virtueel met elkaar te communiceren via games, ook al zijn ze fysiek duizenden kilometers van elkaar verwijderd. Het is veel meer dan gamen, want hierdoor kunnen we vrienden maken.

Online gamen stelt mensen in staat virtuele menselijke interactie te ervaren door het comfort van hun stoel op hun game bureau, bovendien geeft het mensen de mogelijkheid om echt te ontspannen door samen met hun vrienden van hun favoriete spel te genieten. Gezien de aard van online games is een betrouwbare internetverbinding echter vereist. Het internet is de weg waardoor games de mogelijkheid krijgen om online te functioneren. Met andere woorden, de snelheid van ons internet bepaalt de kwaliteit van onze online game-ervaring. Als de snelheid van ons internet erg laag is, is de kans groot dat we extreme lag gaan ervaren tijdens online games, omdat onze ping hoog zal zijn.

 Een hoge ping zal als nadeel dienen, omdat andere spelers met lagere pings alles in het spel een paar milliseconden sneller zullen kunnen waarnemen. Dat klinkt misschien als een onbeduidend verschil, maar bij online gaming maakt dat een enorm verschil. Uw algehele ervaring zal door vertraging onaangenaam zijn. Dat voorkomt dat je echt je vaardigheden laat zien, omdat je wordt beperkt door je internetsnelheid. Hoe snel moet uw internetsnelheid zijn om een prettige en soepele online game-ervaring te hebben? Als je alleen bent, zou een internetsnelheid van 25 MB / s voldoende zijn. Maar bent u met meer personen, dan is een internetsnelheid van 50 MB / s aan te raden.