banner bhosted

Bluehost Review

bluehost hosting
€ 2,50 € 7,62 Bekijk Bluehost
Bluehost is op dit moment 'hot' in Amerika. Voor de Nederlandse klant is het nog niet perfect maar zeker wel een interessante partij.
Bluehost is de meest geliefde host op het moment uit Amerika. Dit komt voornamelijk door de prijzen en de ongelimiteerde storage en aantal websites die je kwijt kan en mag op de hosting pakketten. Lees alles over deze provider in deze Bluehost review.

Waarom wel of niet kiezen voor Bluehost

Voordelen Bluehost
  • Zeer groot ontwikkelde en bekende webhost op voor WordPress! Bekijk ook andere goede wordpress hosting.
  • Bij de Amerikaanse hosting advies portals staat Bluehost vaak op #1.
  • Ongelimiteerde websites en opslag op hosting pakketten vanaf 5 Euro per maand.
  • Gratis SSL
  • Lijkt geen focus op .NL domeinen te hebben in het standaard registratie pad
Nadelen Bluehost
  • Backups lijken niet standaard te zijn.
  • 36 maanden contract geeft een forse korting, maar een site voor 3 jaar vastleggen is wel lang.
  • Geen enkele korting
  • Support op afstand van 22,50 per kwartier.
  • WordPress managed hosting basispakket heeft een hoge prijs voor wat je krijgt. Zie hier onze top 5 van WordPress hosting.

Bluehost is onderdeel van de Endurance Group, wat weer onderdeel is van Clearlake Capital Group[1]Merge tussen Clearlake Capital & Endurance. Hostgator maakt ook onderdeel uit van deze groep.

Bluehost behoort tot de hosting bedrijven waar we (nog) geen expert review hebben geschreven. Hierdoor vind je Bluehost ook nog niet terug in de overzichten waarin we verschillende soorten hosting uitgebreid vergelijken. We hebben wel alvast enkele positieve en negatieve punten en de prijzen behandeld zodat je wél een goede indruk krijgt van wat deze webhost voor jou kan betekenen. Lees meer over hoe wij werken.

Bluehost Prijzen

De prijzen lopen uiteen van € 3 tot € 12 per maand

BlueHost biedt keuze uit vier shared hosting pakketten: Basic, Plus, Choice Plus en Pro. Deze pakketten zijn zeer uitgebreid, vanaf Plus kun je al een onbeperkt aantal websites in één pakket onderbrengen.

De prijzen van Bluehost voor Webhosting.

Meer over Bluehost

De reviews en ervaringen van Bluehost

Wie kunnen we beter vragen wat de beste webhosting voor WordPress is dan… de mensen achter WordPress? Zo komen we terecht bij webhosting bedrijf Bluehost. Want op WordPress.org wordt deze aanbieder samen met twee anderen (SiteGround en WP Engine) aangeraden voor WordPress webhosting.

Extra Diensten tijdens Bestelproces

Tijdens het bestelproces kunnen hier nog wel enkele extra diensten aan worden toegevoegd. We raden aan erg kritisch te zijn voordat je deze diensten toevoegt aan je bestelling:

Extra 1: Domain Privacy

Met domain privacy kun je voorkomen dat je eigen persoonsgegevens te vinden zijn in de Whois. Het grote voordeel hiervan is dat je minder e-mail zult ontvangen op basis van je domeinregistratie. Bijvoorbeeld van mensen die je een vergelijkbare domeinnaam willen verkopen. Dit geeft tegelijkertijd ook het nadeel dat wanneer je wellicht zelf bereid bent om je domeinnaam te verkopen, potentiële kopers niet zo makkelijk je gegevens kunnen vinden. Afhankelijk van je plannen kan deze optie wel de moeite waard zijn!

Toevoegen: Ja

Extra 2: Codeguard basic

Wij zijn helemaal voor een backup en het liefst een automatische backup dienst.[2]Meer over backups op backupvergelijker.nl Toch zijn we géén voorstander van de Codeguard Basic van Bluehost zelf. Ten eerste maakt Bluehost namelijk standaard al een backup van elke website en server. Ten tweede raden wij altijd aan een backup bij een externe partij te hebben staan. Kortom zelf een backup maken of een losse dienst afsluiten. De dienst heeft ook een 1-klik restore als functie, dat kan nog wel een reden zijn om deze extra aan te vinken.

Toevoegen: Kan als je 1-klik restore waardeert

Extra 3: SEO tool start

Over deze extra optie kunnen we kort zijn: deze is het niet waard om te nemen. Ze geven voornamelijk eenmalig een e-book en wat tips waar je vervolgens elk jaar voor moet betalen. Automatische SEO van webhosting bedrijven is eigenlijk nooit aan te raden, dus niet doen.

Toevoegen: Nee

Extra 4: Microsoft 365

Dit is een 30 dagen trial voor Microsoft 365, dit kan je nemen, maar deze trials zijn overal te verkrijgen, dus dat hoeft absoluut niet op dat moment.

Toevoegen: Nee

Extra 5: Sitelock Security

Sitelock security kost bij Bluehost €30 per jaar en zou volgens het bedrijf extra vertrouwen geven. Daarnaast wordt hiermee je website automatisch op malware gescand. Hoewel het niet erg duur is voegt het in onze ogen ook weinig toe. We gaan er ook vanuit dat Bluehost zelf de website ook goed scant en beschermt tegen malware maar een extra scan kan wellicht geen kwaad. Toch zouden wij deze toevoeging achterwege laten.

Toevoegen: Nee

Bluehost ondersteuning

De support van grote bedrijven als Bluehost is erg goed. Je kunt ze dag en nacht bellen/mailen en via de live-chat benaderen. Op het moment van schrijven staat de gemiddelde wachttijd voor de telefonische support van Bluehost op 3 seconden en de laatste e-mail op 10 uur. Kortom je krijgt altijd snel antwoord. Als je belt kan het nog wel eens gebeuren dat je een in Engels met een Indiaas accent te woord wordt gestaan. Dat maakt het er niet altijd makkelijker opp. Wij raden de live-chat aan!

Conclusie

Samenvattend zijn de specificaties in het aanbod van Bluehost erg indrukwekkend. Ook voor ondernemers en internet marketeers die meerdere (kleinere) websites willen opzetten is Bluehost erg voordelig. Dit samen met de aanbeveling van WordPress.org zelf zijn we erg onder de indruk. Voor Nederlanders is er echter géén Nederlandse ondersteuning en ook de registratie van .nl domeinen kan niet bij Bluehost. Het is wel weer gemakkelijk om een .NL domein ergens anders te registreren en vervolgens bij Bluehost te hosten.

We horen graag jullie ervaring met betrekking tot de kwaliteit en snelheid van de webhosting bij deze partij!

Veelgestelde vragen

Overige vragen en antwoorden over Bluehost

Heeft Bluehost servers in Nederland?

Nee, de servers staan in Amerika, de snelheid is overigens nog wel goed: Namelijk 0,230 sec tot de first byte er is vanuit Nederland.

Waarom heeft Bluehost zulke hoge ratings?

Bluehost heeft een aantrekkelijk partnerprogramma voor partijen die reviews schrijven over webhosts. Daardoor komt Bluehost bij veel sites naar boven drijven. Of dit dan de echte / eerlijke reviews zijn moet je zelf beredeneren. Wij hopen dit op onze site wel te doen! Lees meer: Over ons.

Hostingwijzer
Logo