Onze nr 1.

Cloud86 Review

cloud86 hosting
€ 1,95 € 5,95 Bekijk de actie
Cloud86 heeft verschillende hosting pakketten startend vanaf € 1,95 per maand. Het medium pakket is al een serieus pakket en is ook na verlenging slechts € 5,95
Cloud86 is een Nederlands hosting bedrijf dat goed scoort in zowel snelheidstesten, als op basis van klanten ervaringen en reviews. Premium webhosting tegen een scherpe prijs. Je kunt hier terecht voor webhosting, managed Wordpress en Woocommerce hosting en onder meer voor VPS.
9.3/10 (Expert Score)
Product is gekozen als #1 in de categorie Hostingproviders
Om de content voor onze lezers gratis en zonder banners te kunnen aanbieden worden er soms affiliate urls in onze artikelen verwerkt.
9.3Expert Score
Cloud86 in het kort

Cloud86 is de snelst geteste Nederlandse webhoster van 2020 [1]Webhosters.nl snelheidstest en heeft hele scherpe prijzen voor de hosting pakketten. Maar niet alleen de prijzen zijn goed, de hosting zelf is ook erg goed.

Productaanbod
9
Cloud86 prijzen
9.5
Extra functionaliteiten
9
Servers en prestaties
9.5
Hulp en klantenservice
10
Ervaringen van gebruikers
9
Voordelen Cloud86
 • Snelst geteste webhosting
 • Overzichtelijk dashboard
 • Telefonische klantenservice met veel positieve reviews
 • Scherpe prijzen, helemaal ten opzichte van vergelijkbare pakketten.
 • Litespeed webserver met cache en CDN
 • Plesk Control Panel met WordPress Toolkit
 • Korte contracten, contracten altijd op te zeggen
Nadelen Cloud86
 • Klantenservice in weekend minder bereikbaar
 • Hosten domeinnamen kan goedkoper, maar duur zijn ze ook zeker niet.
Cloud86 hosting aanbieding
Bekijk de aantrekkelijk Cloud86 prijzen
€ 1,95 € 5,95
Cloud86 heeft verschillende hosting pakketten startend vanaf € 1,95 per maand. Het medium pakket is al een serieus pakket en is ook na verlenging slechts € 5,95

Productaanbod

Wat biedt Cloud86 aan soorten hosting?

Voordat je ergens een domein registreert en een webhostingpakket kiest, is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten of ze wel een passende hosting aanbieden.

Ga je aan de slag met WordPress en/of WooCommerce?
Dan kan je kijken of daar specifieke geoptimaliseerde hosting voor is (zoals bij Cloud86 het geval is)

Denk je op de lange termijn echt een groot merk of webshop neer te kunnen zetten?
Dan is het ook goed om te kijken wat de upgrade mogelijkheden zijn. Kan je op den duur overstappen naar cloud- of VPS hosting mocht het nodig zijn?

Bij Cloud86 zit je in ieder geval goed!

Er zijn shared hosting pakketten van slechts €1,95 per maand. Deze hosting is voor de kleine ondernemer een prima oplossing. Daarnaast zijn er speciale WordPress / WooCommerce hosting pakketten waar tegenwoordig veel mensen naar zoeken. Voor de grootse plannen kun je ook een Virtual Private Cloud of Managed VPS afnemen bij Cloud86.

Alle hosting pakketten hebben ook minimaal gratis SSL en SSD, en vanaf het Medium Webhosting plan krijg je er allerlei handige extra tools en extra's bij. En natuurlijk kan je ook hier domeinen registreren.

De producten van Cloud86 op een rijtje:

Domeinregistratie

Bij Cloud86 kan je net als bij veel andere webhosters simpel en snel een domeinnaam registreren. Vanaf €9,95 per jaar heb je een domeinnaam.

Standaard Webhosting

Cloud86 biedt 3 pakketten aan voor webhosting: webhosting start, webhosting medium en webhosting unlimited. Vanaf webhosting medium wordt het erg interessant qua features en mogelijkheden. Hier kan je bijvoorbeeld ook WordPress op installeren.

Cloud Hosting

Wat betreft Cloud Hosting zit je goed bij Cloud86, ze bieden onder meer Virtual Private Servers, Managed VPS en Virtual Private Cloud oplossingen aan.

Managed WordPress Hosting

Naast standaard webhosting waar je ook WordPress kan installeren is er ook de Managed WordPress oplossing van Cloud86. Met CDN, WordPress Support, Backups, automatische updates en lekker snel.

WooCommerce hosting

Ook voor WooCommerce hosting zijn er speciale oplossingen bij Cloud86 die zorgen voor je goede prestaties van jouw webshop. Verder behoorlijk vergelijkbaar met het Managed WordPress pakket.
9/10

Cloud86 productaanbod rating

Cloud86 prijzen

Wat ben je kwijt aan webhosting bij Cloud86?

Domeinregistratie prijzen bij Cloud86

De domeinregistratie prijzen gaan veelal per jaar. Bij hosting pakketten worden de prijzen juist weer vaak per maand gecommuniceerd. Onderstaande prijzen zijn dus de jaarlijkse kosten voor domeinregistratie.

Bij Cloud86 kan je kiezen uit enkele honderden domeinnaam extensies om vast te leggen, de kosten voor domeinregistratie zijn redelijk geprijsd bij Cloud86.nl. Het verhuizen van je domeinnaam naar Cloud86 kan gratis.

DomeinPrijs per jaar
.nl€ 9,95
.be€ 11,95
.com€ 12,95
.eu€ 11,95
.info€ 15,95
.org€ 14,95

Webhosting prijzen Cloud86

Er zijn 3 hosting pakketten die veel mensen zullen gaan kiezen. Hiervoor worden de volgende maandelijkse kosten gehanteerd. Deze pakketten zijn beschikbaar voor (shared) webhosting, WordPress hosting en WooCommerce hosting. Er zijn ook Managed WooCommerce en Managed WordPress oplossingen – die zijn iets duurder, maar daar krijg je dan ook o.a. automatische backups en updates voor terug.

PakketPrijs per maandActieprijs
Webhosting Start€ 1,95€ 1,95
Webhosting Medium€ 2,98€ 5,95
Webhosting Unlimited€ 5,98€ 11,95

Cloud86 hanteert sowieso erg scherpe prijzen maar op verschillende pakketten krijg je ook het eerste jaar 50% korting, daarna kan je elk moment opzeggen, ook een service van Cloud86 omdat ze zelf zo geloven in hun eigen diensten.

Cloud86 biedt o.a. gratis SSL certificaten en back up service bij de hosting pakketten.
De standaard webhosting pakketten en specificaties van Cloud86.

Prijzen Cloud Hosting Pakketten bij Cloud86

Bij Cloud86 kun je – het zit al in de naam – ook terecht voor verschillende cloud hosting oplossingen. Zo kan je onder meer kiezen van Managed VPS, een eigen VPS of een Virtual Private Cloud pakket

Pakket:Prijzen (vanaf):
Virtual Private Server€ 25
Managed VPS€ 114,95
Virtual Private Cloud€ 98,75

Dit zijn schaalbare pakketten die je groter kunt maken en verder kunt – laten – inrichten naar eigen wens.

Dit zijn de managed VPS pakketten, je kan dus ook nog overwegen om te kiezen voor een eigen Virtual Private Server, of een eigen Virtual Private Cloud.

Wanneer je wil upgraden van normale webhosting en je website(s) naar een van de Cloud oplossing wil verhuizen kan de servicedesk van Cloud86 je hierbij ondersteunen.

De prijzen van Cloud86 zijn zeker ten opzichte van de rest van de markt erg goed juist ook op het gebied van prijs kwaliteit.

9.5

Cloud86 prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt Cloud86 uit?

Cloud86 blinkt onder meer uit op snelheid van de websites en de prijzen van de pakketten die daar tegen over staan. Maar prijzen zijn natuurlijk geen functionaliteiten. Wat maakt Cloud86 anders dan andere webhosters? Onder meer het eigen LiteSpeed en Cache systeem, doet Cloud86 goed presteren. Andere functionaliteiten die opvallen zijn onder meer:

 • Bij het goedkoopste pakket – Webhosting Start – krijg je al de beschikking over Plesk
 • Binnen Plesk kun je vrijwel alles beheren, van je PHP versie tot je SSL certificaat tot je email settings. Wel zo makkelijk
 • De helpdesk is goed bereikbaar en vakkundig – je wordt snel geholpen. Zeker als je kijkt naar de reviews op bijvoorbeeld webhosters.nl wordt deze door veel klanten ook hoog aangeschreven.
 • Gratis verhuisservice – ook bij Cloud86 kan je gratis verhuizen en wordt je ondersteund bij de verhuizing van je website.
 • Eerlijke prijzen met snelle hosting het webhosting medium pakket is een serieus goed pakket tegen een scherpe prijs.
 • Eigen caching systeem, WordPress pre-installs, backups bij je hosting. En de klantenservice / kennisbank is duidelijk.
Plesk Cloud86

Cloud86 heeft een duidelijk controle paneel waar je al je producten en diensten kan vinden. In het controlepaneel kan je vervolgens selecteren voor welke website of hosting je zoekt, waarna je naar de Plesk omgeving (zie bovenstaand screenshot) kan waar je verder alles kan configureren. Ook hier is alles overzichtelijk en is het duidelijk wat je waar instelt.

Met behulp van de klantenservice en de support pagina kom je er sowieso wel uit, ook als beginner. Binnen Plesk – software om je hosting te beheren – kun je bijvoorbeeld onder andere de WordPress install vinden. Ook vind je hier je FTP gegevens als je je site op een andere manier wil installeren of uploaden.

plesk-screenshot
cloud86 dashboard – via hier kan je je domeinen en diensten beheren en vervolgens inloggen in Plesk (Hosting software) waarmee je je verdere instellingen per domein kan regelen
9/10

Extra functionaliteiten rating

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Cloud86 servers

Bij Cloud86 zit je bij de standaard pakketten op shared hosting, zoals bij vrijwel alle webhosting bedrijven overigens. Vorig jaar kwam Cloud86 als snelste Nederlandse webhoster uit de test van webhosters.nl, dus wat betreft de kwaliteit zit het wel goed. Dit doen ze, aldus Cloud86 zelf door het toepassen van technieken zoals ultrasnelle SSD opslag, de LiteSpeed webserver, het aanbieden van HTTPv2 en caching.

Cloud86 maakt gebruik van Nederlandse datacenters, en dan met name het QTS datacenter in Groningen.

Eenvoudig te configureren hosting

Via het eerder genoemde Plesk Control panel kan je zelf aan de slag met veel instellingen van je hosting en kan je ook snel zien waar je winst kan behalen. Wil je een groter pakket dan is dat ook zo geregeld.

Cloud86 maakt gebruik van Nederlandse datacenters.
9.5/10

Cloud86 servers & prestaties rating

Hulp en klantenservice Cloud86

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

 • Uitgebreide klantenservice / helpdesk op de eigen website over zowel Cloud86 hosting als het Plesk Control Panel.
 • Klantenservice is zowel per bericht als telefonisch te bereiken, klantenservice wordt ook als uitstekend beoordeeld op webhosters.nl en bijvoorbeeld op Trustpilot
 • Goedgevulde kennisbank en FAQ's die je op weg kunnen helpen.

Bereikbaarheid klantenservice

 • Klantenservice is op verschillende manieren te bereiken, op de website vind je in de footer van Cloud86 alle mogelijkheden: telefonisch, per email en per ticket.
 • Stuur je een bericht? Dan nemen ze binnen maximaal 1 werkdag contact met je op.

In veel van de reviews die we online ook tegen kwamen zien we dat de vriendelijkheid en de deskundigheid van de klantenservice ook wordt benoemd bij de ervaringen met Cloud86 als webhoster.

In onze eigen ervaring is de helpdesk erg kundig, vriendelijk en snel, de kennisbank en faq zijn duidelijk en overzichtelijk.

8.5/10

Cloud 86 klantenservice rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van Webhosters.nl, een zustersite van ons die al bijna 20 jaar reviews en ervaringen van klanten verzameld. Cloud86 doet het ook hier erg goed, de recensies zijn overwegend zeer positief.


Op de oude hostingwijzer.nl scoorde Cloud86 zelfs een 10 en op HostingVergelijken.eu scoort dit bedrijf een 9.2 op basis van klantenreviews.

9.2
HostingVergelijken.eu

Een greep uit de reacties

Na nare ervaring met vorige webhoster . Recent overgestapt naar cloud86. Migratie verliep perfect en snel. Niet eerder ben ik zo'n complete hosting service tegengekomen. De service is geweldig. Helpen je snel en je krijgt hele duidelijke uitleg. Echt een aanrader en heel klantvriendelijk. Ga zo door jullie zijn op de goede weg.
R Graber 3 mei 2021 20:32 - Hostingwijzer.nl
Ben met meerdere websites recent overgestapt van mijn oude hostingpartij naar cloud86. Ben zelf een online marketeer met wat websites voor particuliere klanten. Dus ben zeker bekend met hoe belangrijk goede hosting is, alleen het technische stuk vind ik iets minder leuk.

Nu komt het.. Cloud86 heeft dus letterlijk alle technische handelingen voor mij opgepakt. F*cking blij mee. Kreeg paar uur later een mailtje dat alles was overgezet en up and running. Tevens zeer snelle websites, dikke verbetering door litespeed caching integratie van cloud86.

Kortom: snel, top support en ook nog een aantrekkelijk geprijsd. Zeer blij met deze move en zeker aan te raden voor marketingbedrijven. Maar ook particulieren uiteraard.
I P De Online Marketeer 10 maart 2021 - Hostingvergelijken.eu
Geweldig bedrijf met zeer kundige mensen. Een echte telefonische helpdesk en je word vriendelijk en snel geholpen. De verhuizing van mijn site ging zeer soepel en er word actief meegedacht.
Roos Looy 10 maart 2021 - Hostingvergelijken.eu
We hebben een aantal WordPress sites bij Cloud86 ondergebracht en zijn heel tevreden. Snelle, kundige reacties van de helpdesk en ze hebben zelfs de websites van de oude provider voor ons verhuisd zonder kosten. Aanrader!
Jeroen Knol 19 Juni 2020 - Hostingvergelijken.eu
9/10

Cloud86 Support rating

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Cloud86?

Hoe kom je bij het Cloud86 dashboard / controlepaneel?

Na het inloggen kom je in het Cloud86 dashboard, daar kun je je producten vinden. Hier kan je je product of dienst selecteren in vervolgens inloggen op de Plesk Control Panel omgeving. Vanuit die omgeving kun je veel van je instellingen beheren.

Website verhuizen naar Cloud86?

Het grote probleem van het switchen van je hosting aanbieder is de verhuizing van je website, Cloud86 onderkent dit probleem en helpt je dan ook met het verhuizen van je website naar de eigen servers.

Waar vind je de support / klantenservice?

De klantenservice bij Cloud86 vind je zowel op de website bij de support / klantenservice sectie als per mail en per telefoon. Die zijn hier eerder al genoemd. Telefonisch zijn ze te bereiken via: +31 58 2038374 en per mail op: info@cloud86.nl de complete kennisbank vind je via deze link:

https://support.cloud86.nl/hc/nl

Hoe kun je inloggen op de Cloud86 webmail?

Ben je al klant bij Cloud86 en ben je op zoek naar hoe je moet inloggen op de webmail? Dan kun je naar webmail.jeeigendomein.nl dus bijvoorbeeld webmail@hostingwijzer.nl en dan kun je daar vervolgens inloggen met email en wachtwoord.

Cloud86 e-mail instellen?

Wil je je webmail koppelen aan Gmail of Outlook dan kun je dat vrij makkelijk instellen met deze handleiding.

Bronnen

Bronnen
1Webhosters.nl snelheidstest
   Hostingwijzer
   Logo
   Enable registration in settings - general