HostingWijzer

  Dedicated server

Ben je zoek naar eigen dedicated server hosting? Een eigen dedicated server is de beste oplossing als je een eigen server wilt managen zonder dat deze zal worden gedeeld met andere gebruikers. Je hebt hiermee recht op een gehele server met hoge specificaties om grote websites te managen. Een dedicated server is het tegenovergestelde als een Shared Hostingpakket qua eisen.

Voor wie is een dedicated server?

Een dedicated server is niet voor iedereen, dat is duidelijk. Voor velen is het te veel, omdat het beheren van een eigen server niet nodig is en er ook een bepaalde mate van kennis is vereist om dit te managen en onderhouden. Een dedicated server is voor personen en bedrijven met serieuze websites. Het zorgt er namelijk voor dat je veel gegevens kunt verwerken, hoge bezoekersaantallen kunt verwerken en een hoge mate van performance en veiligheid hebt. Met name grote organisaties maken daarom gebruik hiervan, omdat zij een hoge uptime nodig hebben, vele gegevens moeten verwerken, veel schijfruimte nodig hebben en vanzelfsprekend een razendsnelle server nodig hebben.

Het afnemen van een dedicated server is namelijk niet goedkoop, helemaal niet ten opzichte van een standaard hostingpakket welke je al kan vinden voor €1,- per maand. Een dedicated server kost al snel tientallen euro’s per maand. Wanneer een dedicated server te veel is, dan is een VPS hosting de beste oplossing vaak. Je hebt hiermee ook een deel van je eigen server, zonder dat er teveel kennis en onderhoud vereist is zoals bij een dedicated server, met daarbij ook lagere kosten per maand.

Voor- en nadelen dedicated server

Zoals elke hosting keuze zijn er verschillende voor- en nadelen. Alles hangt af van wat jij of je organisatie nodig hebt. Daarom is het goed altijd eerst na te gaan wat je allemaal zou willen.

Voordelen

  • Controle en flexibiliteit
  • Betrouwbaarheid & Veiligheid
  • Beste prestaties op hosting gebied
  • Makkelijker uitbreiden in toekomst bij groei

Nadelen

  • Duur ten opzichte van andere hostingpakketten
  • Technische kennis vereist

Dedicated server vergelijken

Er is een groot aanbod aan hosting providers in Nederland welke dedicated servers aanbiedt. Dit maakt het soms wat lastiger de juiste oplossing te vinden. Op Hostingwijzer vergelijken honderden providers en lichten wij de beste oplossingen toe. Zo kan je altijd een goede oplossing vinden voor jouw hosting vragen. 

Overtuigd om te kiezen van een dedicated server? Dan is het goed om de verschillende providers en pakketten te vergelijken, zodat je de beste keuze kan maken. Wanneer je geen Dedicated Server nodig hebt, dan raden wij aan om andere opties te vergelijken op Hostingwijzer.

Wij lichten hieronder een aantal van de beste Dedicated Server oplossingen aan.

Beste Dedicated server pakketten 2019

Hosting provider

Versio

Vimexx

Yourhosting

Neostrada

SoHosted

Aantal pakketten

8

4

4

1

5

Prijs vanaf

€ 6,74 per maand

€ 5,99 per maand

€ 8,- per maand

€ 9,95 per maand

€ 17,95 per maand

Meer informatie

Meer informatie

Meer informatie

Meer informatie

Meer informatie

Meer informatie