banner bhosted

GoDaddy Review

Godaddy hosting
€ 2,99 € 3,99 Bekijk de actie
GoDaddy BASIS: goedkope, betaalbare hosting om aan de slag te gaan. Bij 3 jaar termijn krijg je 25% korting.
Godaddy.com staat al jarenlang bekend als het grootste domeinregistratie bedrijf ter wereld. In totaal registreerden miljoenen klanten al rond de 50 miljoen domeinnamen bij deze hoster. Naast domeinregistraties heeft GoDaddy haar diensten inmiddels uitgebreid met Webdesign, Hosted Exchange email diensten, domein parking en natuurlijk webhosting.
6.6/10 (Expert Score)
Webhoster is de #19 in de categorie Hostingproviders
6.6Expert Score
GoDaddy in het kort

GoDaddy heeft wereldwijd de meeste klanten en is daarmee het grootste webhosting en domeinregistratie bedrijf. Op de homepage van GoDaddy valt ook op dat ze tegenwoordig behoorlijke focus hebben op de website builder.

GoDaddy is – zoals we dat wel vaker zien bij Amerikaanse providers – op het eerste gezicht goed. Alles ziet er lekker uit en de prijzen zijn laag. Als je echter verder kijkt en doorrekent, dan zie je toch dat je erg duur uit bent als je eenmaal bij GoDaddy bent aangemeld. De prijzen van domeinen zijn ongeveer het duurste in de markt.

Ook qua klanttevredenheid scoort GoDaddy niet altijd even goed. Zo zijn er veel klachten te vinden over de klantenservice. Het duurt lang voordat je antwoord krijgt op vragen en medewerkers hebben niet altijd voldoende kennis. Het bedrijf geeft zelf aan dat support tickets vaak pas na 72 uur worden beantwoord. Dat is erg lang als je met een urgent probleem zit.

Al met al raden wij GoDaddy niet echt aan. Er zijn weinig goede redenen om voor GoDaddy te gaan in plaats van een andere dienst. Er zijn te veel klachten online te vinden en het aanbod van de diensten is te ondoorzichtig en vol met upsells. Met name dat laatste vinden we erg storend.

Productaanbod
7
GoDaddy prijzen
6
Extra functionaliteiten
7
Servers en prestaties
7.5
Hulp en klantenservice
6
Ervaringen van gebruikers
6
Voordelen GoDaddy
 • GoDaddy maakt gebruik van het cloud netwerk AWS, dit is het grootste netwerk van datacenters wereldwijd.
 • GoDaddy maakt gebruik van automatische caching, zo hoef je als gebruiker géén caching optimalisatie in te stellen.
 • Grootste Webhosting & Domein bedrijf ter wereld
 • CDN inbegrepen
 • Veel Datacenter locaties waaronder NL (Amsterdam)
Nadelen GoDaddy
 • SSL en essentiële beveiliging zijn dure ‘extra’s bij GoDaddy.
 • GoDaddy is zeer commercieel en doet er alles aan om meer te verdienen aan haar klanten.
 • Matige gebruikerservaringen
 • Onduidelijke voorwaarden en <strong>veel upselling</strong>
GoDaddy 50% korting
Bij GoDaddy heb je hele scherpe prijzen bij het afsluiten van een hosting pakket
€ 2,99 € 3,99
GoDaddy BASIS: goedkope, betaalbare hosting om aan de slag te gaan. Bij 3 jaar termijn krijg je 25% korting.

Productaanbod

Wat biedt Godaddy aan soorten hosting?

De hosting pakketten van GoDaddy zijn standaard ook goed uitgerust. Zo zijn zaken als onbeperkt dataverkeer, 10 databases, Adwords en Facebook credits en automatische CMS installaties allemaal standaard op elk hosting pakket van GoDaddy.

Domeinregistratie

GoDaddy heetf een flink aanbod aan domeinextensies. Wat wel opvalt is dat de prijzen hiervoor best hoog liggen. Hierover kun je in het volgende hoofdstuk meer lezen.

Standaard webhosting

Het goedkoopste waar je bij GoDaddy voor kunt kiezen is de Shared Hosting. Dit is ideaal voor basis websites.

WooCommerce hosting

GoDaddy heeft WooCommerce in het WordPress-platform geïntegreerd, zodat je kunt kiezen uit 75 premium WooCommerce StoreFront-thema‘s en -extensies. Deze zijn allemaal inbegrepen bij je abonnement als je je Ecommerce-winkel host bij ons.

WordPress Hosting

GoDaddy biedt betrouwbare en betaalbare WordPress-hostingabonnementen, installaties met één klik en de nieuwste versies.
7/10

GoDaddy productaanbod rating

GoDaddy prijzen

Wat ben je ongeveer kwijt bij GoDaddy?

Domeinregistratie prijzen bij GoDaddy

Het prijsniveau van de domeinregistraties bij GoDaddy ligt hoger dan gemiddeld. Hoewel de prijzen laag lijken door de aantrekkelijke aanbiedingen, eindig je doorgaans bij flinke bedragen per jaar. Hierdoor is GoDaddy minder geschikt voor mensen die meerdere domeinen willen registreren en daar vervolgens weinig mee doen.

.nl€8,46
.be€19,99
.com€19,99
.eu€19,99
.info€22,99
.org€19,99

Webhosting prijzen GoDaddy

De standaard prijzen van GoDaddy liggen tegenwoordig niet meer zo laag als vroeger, toch is het een voordelige webhoster. Het kan soms wel verwarrend zijn om de daadwerkelijke tarieven te achterhalen aangezien ze met erg veel kortingen werken. We onderscheiden de tarieven voor de Standaard hosting, WordPress Hosting en Zakelijke hosting.

Standaard Hosting

(Goedkoopste pakket: Starter)€2,99 per maand (na het eerste jaar €3,99)
.NL Domein €7,99 per jaar (50% korting eerste jaar)

WordPress Hosting (Goedkoopste pakket: Basis)
€3,99 per maand (na het eerste jaar €6,99)

6/10

GoDaddy prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt GoDaddy nog meer uit?

De focus van GoDaddy komt steeds meer te liggen op de ontwikkeling van een state of the art sitebuilder en webshopbuilder. Hierdoor kunnen steeds meer mensen en bedrijven de keuze voor bepaalde webhosting overslaan en direct een site maken met de builder.

We hebben het gevoel dat Godaddy hier een beetje in een transitiefase is beland. Dat maakt het enigszins lastig om aan te geven waar ze nu precies in uitblinken.

We hebben de website builder van GoDaddy nog niet getest! Hier vind je de builders die we wel geprobeerd hebben
7/10

GoDaddy extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de servers?

Mocht je GoDaddy overwegen dan is een pluspunt dat ze in ieder geval een datacenter in Amsterdam hebben en over het algemeen zijn de hosting prestaties van de GoDaddy ook prima, hier valt weinig op af te dingen, maar ze springen er ook niet boven uit. Het is een ‘OK' webhost. Met redelijk ruime shared hosting pakketten.

GoDaddy server locaties

Verenigde Staten

 • Phoenix (Eigen data center)
 • Ashburn
 • Chicago
 • Los Angeles
 • Mesa
 • Scottsdale
 • Virginia

Europa

 • Amsterdam

Azië

 • Singapore

Uptimegarantie

GoDaddy biedt een uptimegarantie van 99,9%

7.5/10

GoDaddy performance rating

Hulp en klantenservice

Krijg je makkelijk contact met GoDaddy?

Mogelijkheden voor hulp

GoDaddy heeft het aardig voor elkaar als je vastloopt, je kan GoDaddy bellen maar er is ook een goed gevulde kennisbank die je wellicht eerst wil proberen.

 • Een groot voordeel van GoDaddy Hosting is dat je 24/7 met ze kunt bellen naar het nummer 085 888 3143. Een mogelijk nadeel hierbij is dat de support enkel in het Engels is.
 • Ook het GoDaddy helpcenter is goed gevuld met gidsen, tuttorials en how to's [1]https://nl.godaddy.com/help
 • Verder heb je bij GoDaddy als extra oplossing de instructio video's die vind je bij de helpdesk onder bij de how to's [2]hier vind je die instructie video's
6/10

GoDaddy klantenservice rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.

GoDaddy heeft niet veel reviews maar scoort hier toch nog best aardig. Ben jij klant bij GoDaddy of klant geweest dan zouden we het leuk vinden als jij je GoDaddy Review hier kunt achterlaten.


Een greep uit de reacties

Ik had toentertijd mijn domeinen verhuisd naar godaddy gratis en kwam er na verhuizing achter dat ik voor een jaar moest betalen en ik kon het niet terugverhuizen, want er zat een 60 dagen lock op de .nl domeinen. Ok geen probleem. Nameservers veranderen kon niet via mijn account backend dus moest contact opnemen. Mensen aan de lijn wisten gewoon niet eens wat een nameserver was! Uiteindelijk moest ik dagen lang wachten op een email waarin ze de primaire nameserver moesten hebben nadat ze dat eindelijk hadden kon het veranderd worden. En dat voor elk domein. Het was een drama. Ik heb die 60 dagen geteld en ben zo snel mogelijk weg gegaan. Ik kon op het eind zelfs een domein niet verhuizen, want de verhuiscode klopte niet! Daar moest ik dan dagen op wachten. Echt …. don't go to godaddy. Mensen in de klantenservice hebben echt geen idee waar ze het over hebben.
Joselina - 17 Juni 2021 - Hostingvergelijken.eu
Ze hebben weer wat nieuws gevonden om hun klanten te naaien. Je koopt een ssl certificaat maar daarna mag je nog het installeren daarvan kopen. Dat betekent in mijn geval 12,50 per maand voor 5 domeinen, ik heb er 10 dus dat is weer 280 euro erbij per jaar. Ik zei maar vorige keer wees die jongen het zo aan hoe ik het moest doen en was binnen 2 minuten klaar, dat mag niet meer worden gezegd hoe het wordt gedaan om zo weer hun zakken te vullen, misselijkmakende hosting
Jermain Fiunce - 1 April 2020 - Hostingvergelijken.eu
Hosting afgenomen bij GoDaddy en kwamen bij hun alles in een pakketten ineens allemaal extra zaken bij. Uiteindelijk konden we beter bij de huidige hosting blijven. Geannuleerd en nu een half jaar later nog steeds € 250,- niet terug van hun. Klantenservice kost elke keer minimaal 45 minuten en dan beloven ze beterschap. Ik voel me gigantisch genaaid door dit bedrijf.
Nander - 5 Februari 2020 - Hostingvergelijken.eu

Als we afgaan op de ervaringen van twee internationale hosting vergelijkingswebsites (Webhostingjury & WebhostingGeeks) dan moet je niet al te veel verwachten van de kwaliteit van GoDaddy en dan met name de klantenservice.

Op het onderdeel support scoort GoDaddy op deze beide websites vaak matig. Veelgehoorde klachten zijn extra kosten die in rekening worden gebracht indien er iets gebeurd. Zelf kennen wij deze ervaring ook met Amerikaanse webhosting providers.

Waar GoDaddy natuurlijk erg veel goedmaakt zijn de ruime specificaties tegen een scherpe prijs. Is de belangrijkste wens dan ook veel ruimte en bandbreedte voor niet teveel geld dan zit je bij GoDaddy best goed.

6/10

GoDaddy ervaringen rating

GoDaddy 50% korting
Bij GoDaddy heb je hele scherpe prijzen bij het afsluiten van een hosting pakket
€ 2,99 € 3,99
GoDaddy BASIS: goedkope, betaalbare hosting om aan de slag te gaan. Bij 3 jaar termijn krijg je 25% korting.

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over GoDaddy Nederland?

Heeft GoDaddy een telefoonnummer?

GoDaddy is ook in Nederland bereikbaar, wel moet je er rekening mee houden dat de support volledig in het Engels is. Het volgende telefoonnummer kan je bellen: +31 85 888 3143

Hoe weet ik of er een storing is bij GoDaddy?

Je kunt controleren dit controleren op een moeilijk te vinden systeemstatus pagina, gelukkig hebben wij deze wel gevonden: https://nl.godaddy.com/system-status. op deze pagina kan je zien of er storingen zijn.systeemstatus godaddy

Is het GoDaddy of Godaddy og Go Daddy?

De juiste benaming van GoDaddy is: GoDaddy

Waar is GoDaddy gevestigd in Nederland en heeft GoDaddy Nederlandse servers?

GoDaddy heeft Nederlandse servers beschikbaar voor NL klanten. Ook heeft GoDaddy een adres in Nederland

Adres
GoDaddy
‘s-Gravelandseweg 696
3119 RG Schiedam

Bronnen

Bronnen
1 https://nl.godaddy.com/help
2 hier vind je die instructie video's
Hostingwijzer
Logo