banner bhosted

Hostgator Review

HostGator hosting
$ 3,50 $ 9,95 Bekijk de actie
Als je de hosting voor 36 maanden afsluit kun je 65% korting ontvangen op het populairste hostingpakket.
Het Amerikaanse bedrijf HostGator is opgericht in 2002 en gevestigd in Houston, Texas. Het bedrijf is met 500.000 klanten en 9 miljoen domeinen een absolute topper in de wereldwijde hosting markt en behoort in grootte tot de top 10.
7.1/10 (Expert Score)
Webhoster is de #16 in de categorie Hostingproviders
top 5 webhosters
7.1Expert Score
Hostgator in het kort


Hostgator is erg georiënteerd op de Amerikaanse markt. Zo staan de servers in de V.S. en is het niet mogelijk land-specifieke domeinnamen te registreren (op .us na). De website is ook enkel in het Engels beschikbaar. Hiermee maakt HostGator vrij duidelijk dat je er enkel met een Amerikaans of wereldwijd georiënteerde website aan het goede adres bent.

Over het geheel is het productaanbod van Hostgator erg goed en zeer volledig. De kwaliteit, opties en ondersteuning zijn groot en compleet aanwezig. Daarmee is Hostgator direct niet de allergoedkoopste maar indien je een wat langer contract wilt afsluiten kun je toch tegen zeer concurrerende tarieven bij dit bedrijf terecht. Wat domeinen betreft is het aanbod dan weer erg beperkt. De kans is groot dat je elders je domeinen zult moeten registreren.

Hoewel de hosting van Hostgator snel is, is deze dus voornamelijk snel in De VS. De servers staan namelijk op twee plaatsen in de Verenigde Staten. Je kunt wel optioneel gebruik maken van CloudFlare CDN dat een netwerk over de gehele wereld heeft. Dat blijft toch wel een ding om rekening mee te houden. Hierdoor kunnen we Hostgator ook niet de volle punten geven.

De gebruikerservaringen op diverse reviewsites zijn overwegend positief. Hostgator is dus absoluut een aanrader voor iedereen die op zoek is naar – met name – een Amerikaanse of internationale hosting aanbieder. Voor wie zich richt op de Nederlandse markt zijn er wat ons betreft geschiktere alternatieven zoals Cloud86, Siteground of Hostinger.

Hostingwijzer voordeel
Maak handig gebruik van deze actie voor standaard hosting
$ 3,50 $ 9,95
Als je de hosting voor 36 maanden afsluit kun je 65% korting ontvangen op het populairste hostingpakket.

Productaanbod
8
Hostgator prijzen
5.5
Extra functionaliteiten
7.5
Servers en prestaties
7
Hulp en klantenservice
7
Ervaringen van gebruikers
7.5
Voordelen Hostgator
  • Goede uptime >99,99%
  • 24/7 ondersteuning
Nadelen Hostgator
  • Erg beperkte keuze in domeinextensies
  • Serverlocatie alleen in de V.S.

Productaanbod

Is het productaanbod interessant?

Hostgator is behoorlijk gericht op de Amerikaanse markt. Zijn de producten daarmee wel interessant voor ons in Nederland? Het antwoord is: er zijn betere alternatieven, tenzij je echt op zoek bent naar een goede host in de V.S. Dan zijn Hostgator en bijvoorbeeld GoDaddy zeer zeker het overwegen waard.

Domeinregistratie (beperkt)

Domeinregistraties bij Hostgator beperken zich tot Amerikaans georiënteerde domeinen. Een .nl is niet vast te leggen. Natuurlijk kun je deze wel ergens anders registreren, maar dat maakt het er niet makkelijker op.

Standaard webhosting

De shared hosting bij Hostgator is al sinds jaar en dag erg goed te noemen. Daarbij is alles (bandbreedte en opslag) onbeperkt.

VPS

Met een Virtual Private Server host je als het ware op een afgeschermde omgeving op een fysieke server. Hierdoor neemt de flexibiliteit toe en kun je bij de instellingen om bepaalde software of services te kunnen draaien. Zo kun je ook de prestaties verhogen.

WordPress hosting

Hostgator biedt speciale WordPress hosting waardoor alles net wat makkelijker en veiliger wordt. Daarnaast zijn de servers geschikt voor WordPress.

Dedicated Hosting

Wie veel eist van de hosting kan bij Hostgator voor een Dedicated Server kiezen. Deze is volledig naar wens in te richten. Dit kan interessant zijn voor wie een grotere website in de V.S. heeft draaien.

Reseller hosting

Met reseller hosting kun je meerdere hostingpakketten afnemen en beheren of doorverkopen onder je eigen naam. Dit is mogelijk bij Hostgator.

Cloud Hosting

Met cloud hosting worden de gegevens verspreid over meerdere servers/datacenters. Bij Hostgator kun je kiezen uit 3 verschillende Cloud Hosting pakketten.
7/10

Hostgator productaanbod rating

Hostgator prijzen

Wat ben je ongeveer kwijt bij Hostgator?

Hostgator is niet het meest transparante bedrijf als het op prijzen aankomt. Overal staan de vanaf prijzen met hoge korting vermeld, maar pas na doorklikken kun je zien waar je uiteindelijk op uitkomt.

Domeinregistratie prijzen bij Hostgator

De keuze voor domeinen is niet enorm bij Hostgator. Dat is eigenlijk vrij vreemd voor zo'n grote hostingpartij. Maar daar zullen ze hun redenen wel voor hebben.

.nlNiet mogelijk
.beNiet mogelijk
.com$17,99
.euNiet mogelijk
.info$17,99
.org€17,99

Webhosting prijzen Hostgator

Hostgator biedt keuzemogelijkheid uit drie hosting pakketten: Hatchling, Baby Plan en Business plan. Bij het Hatchling plan kun je maar 1 website op je hosting pakket hosten, vanaf het baby plan wordt het wat interessanter. Qua functionaliteit en opties lijken deze pakketten erg op elkaar, echter de hoeveelheid beschikbare schijfruimte, dataverkeer, databases, werkgeheugen loopt op. Hierdoor wordt de hosting per stap een stuk sneller.

Bij het business plan is het ook mogelijk om hulp te krijgen bij de verhuizing van je website naar Hostgator. Een optie die veel partijen sowieso gratis aanbieden.

De daadwerkelijke prijzen liggen hoger dan in de bovenstaande afbeelding. Als je aanbieding vervalt ga je het volgende betalen op maandbasis:

Hatchling Plan$6,95
Baby Plan$9,95
Business Plan$14,95

VPS prijzen Hostgator

Evenals bij de Shared hosting, liggen de VPS prijzen na verloop van tijd een flink stuk hoger dan initieel overeengekomen. In de onderstaande tabel vind je de prijzen voor VPS na 3 jaar gebruik te hebben gemaakt van korting.

Snappy 2000 VPS$79.95
Snappy 4000 VPS$119,95
Snappy 8000 VPS$149,95
5.5/10

Hostgator prijzen rating

Extra functionaliteiten

Zijn er andere dingen waar Hostgator goed op scoort?

De extra functionaliteit die het meeste in het oog springt is de websitebuilder. Net als bij GoDaddy komt er steeds meer focus te liggen op de builder. Hiermee kun je in een handomdraai een website maken. Al bij het voordeligste abonnement van $3,84 per maand kun je met een gratis domein en gratis SSL aan de slag met je site. Voor niet al teveel extra kun je hier ook een webwinkel van maken.

Op dit moment hebben we zelf nog geen volledige site gemaakt voor een uitgebreid review, maar dat gaan we in de nabije toekomst zeker doen.

7/10

Hostgator extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Hostgator Datacenters

HostGator.com gebruikt servers in Provo, Utah (Ace Data Centers) en Houston, Texas (CyrusOne), en sommige bevinden zich op andere locaties. Je kunt optioneel CloudFlare activeren waarmee de content van de website door 23 extra datacenters wereldwijd wordt geleid.

Hoewel een CDN het negatieve effect van een grote fysieke afstand tot een server kan beperken, is het voor de snelheid beter om een server dichtbij de doelgroep te hebben staan.

Omdat er in de hostingwereld zoveel alternatieven zijn, is het daarom geen slecht idee om te kijken naar een webhost die ook een server in Nederland heeft staan. Als Nederland jouw focusland is dan natuurlijk.

Uptimegarantie

Hostgator biedt 99,9% uptime

7/10

Hostgator hosting rating

Hulp en klantenservice

Krijg je eenvoudig contact?

Mogelijkheden voor hulp

  • Telefonisch 24/7/365 te bereiken op +1-713-574-5287. Dat is echter geen nummer dat goedkoop vanuit Nederland te bellen is.
  • De support e-mail is te bereiken via support@gator.com
  • De Livechat is 24/7/365 bereikbaar
  • Naast de verschillende contactmogelijkheden kun je terecht voor informatie bij:1) De kennisbank[1]https://www.hostgator.com/help2) Blog3) YouTube tutorials4) Facebook Community5) Webinars
7,5/10

Hostgator klantenservice rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Hostingwijzer heeft door de jaren heen een handje vol reviews verzameld. Tussen 2006 en 2021 waren dat er voor Hostgator acht stuks. De gemiddelde score lag hoog want gebruikers beoordeelde de webhost met een 9,3.

9,3
Hostingwijzer.nl
Ik had m'n twijfels toen ik wat negatieve recensies las. Maar we zijn nu al een aantal jaren klant bij Hostgator en niets dan lof. Zeer betrouwbaar, snel en een uitstekende klantenservice. De klantenservice chat werkt uitstekend. 
Ralph - 8 februari 2018 - Hostingvergelijken.eu

9.3/10

Hostgator gebruikers rating

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Hostgator

Heeft Hostgator een telefoonnummer?

Je kan Hostgator bellen, echter werken dit soort diensten niet zo goed als in NL, hier kan je Hostgator aan de lijn krijgen: + 1-801-765-9400 (vanzelfsprekend in het Engels)

Hoe weet ik of er een storing is bij Hostgator?

Je kunt dit controleren op het forum van Hostgator, dit is wel allemaal zeer onoverzichtelijk.

Waar is Hostgator gevestigd?


Adres
hostgator.com
5005 Mitchelldale St Suite #100
Houston, TX 77092
Verenigde Staten

Hostingwijzer
Logo