banner bhosted
Zeer goed

Hostinger Review

hostinger hosting
€ 2,99 € 5,99 Bekijk de actie
Als je bij Hostinger voor een langere periode een pakket afneemt, kun je zeer voordelig uit zijn.
Hostinger is een internationale provider die dankzij schaalvergroting goedkope hosting van hoog niveau aanbiedt. De webhost biedt speciale soorten hosting voor optimale prestaties. Zo kun je er terecht voor snelle Wordpress hosting en kun je er zelfs een Minecraft server huren. Ook hun cloudhosting vinden we een erg mooi product. Dit hebben ze zeer toegankelijk en eenvoudig gemaakt.
8.6/10 (Expert Score)
Webhoster is de #6 in de categorie Hostingproviders
8.6Expert Score
Hostinger in het kort

Het wereldwijd actieve Hostinger is in 2004 opgericht in Litouwen[1]Oprichting Hostinger, Wikipedia. Sinds de start is het bedrijf erg snel gegroeid en inmiddels bedienen ze volgens hen zelf ruim 29 miljoen klanten. Hostinger biedt erg veel verschillende webhosting pakketten aan, ze hebben aparte pagina’s met pakketten voor Shared hosting, Cloud hosting, VPS, WordPress, Minecraft, Webshop, Magento en meer.

Gemiddeld scoort Hostinger erg hoog op alle onderdelen. Met name de hoeveelheid opties die ze bieden tegen zeer lage tarieven zijn een reden om te kiezen voor Hostinger. Dit Shared hostingpakket vanaf €2,99 per maand, is bijvoorbeeld al erg aantrekkelijk. Een fijne bijkomstigheid is dat er een server staat in Nederland.

Het ontbreken van telefonische support zal voor gebruikers op zoek naar een budget oplossing te overkomen zijn. Want hoe je het wendt of keert: Hostinger biedt kwaliteit en keuze voor weinig. Dit is dan ook de reden dat het bedrijf in de top 5 eindigt van beste hostingproviders. Hostinger is daarmee zeer zeker het overwegen waard. Een webhost die je ook zou kunnen overwegen als alternatief voor Hostinger is Siteground.

Productaanbod
9.5
Hostinger prijzen
9
Extra functionaliteiten
9
Servers en prestaties
9
Hulp en klantenservice
7
Ervaringen van gebruikers
8
Voordelen Hostinger
 • Goedkope domeinregistraties
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Gratis SSL
 • Erg goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Makkelijk opschalen
 • Uniek soort cloudhosting
Nadelen Hostinger
 • Maximale snelheid pas vanaf pakket 'Maximaal'
 • Géén DDos beveiliging in pakket Medium, pas vanaf Plus
 • Geen telefonische support

Hoewel we erg positief zijn over Hostinger, zijn er natuurlijk ook enkele puntjes om over na te denken. Zo biedt Hostinger bijvoorbeeld geen telefonische klantenservice en is deze ook niet in het Nederlands beschikbaar. Alle vragen dien je via de chat op de website te stellen. In onze test werd deze chat overigens snel en adequaat beantwoord.

Hostinger Voordeel
Maak handig gebruik van deze actie voor extra voordeel
€ 2,99 € 5,99
Als je bij Hostinger voor een langere periode een pakket afneemt, kun je zeer voordelig uit zijn.

Productaanbod

Wat biedt Hostinger aan soorten hosting?

Hostinger heeft een relatief groot aanbod hostingproducten. Ook vind je er vormen van hosting die je niet altijd terugvindt bij andere hostingbedrijven.

Domeinregistratie

Hostinger biedt wat minder extensies dan veel andere providers. Toch zijn de tarieven aantrekkelijk en is het eenvoudig om te registreren.

Standaard webhosting

De shared hosting van Hostinger is voordelig en snel. Er zitten wel enige beperkingen aan de pakketten, maar dat zal voor veel websites geen probleem zijn.

VPS

Hostinger biedt lage VPS vanaf prijzen. Als jouw website wat meer prestaties vergt, kun je kiezen uit maar liefst 8 verschillende VPS pakketten. De instappakketten beginnen met 1 CPU, 1 GB RAM en 20 GGB SSD. Je kunt dus al voor een hele kleine site een Virtual Private Server afnemen.

WordPress hosting

Hostinger heeft de servers goed ingericht voor WordPress hosting met o.a. LiteSpeed ​​(met plug-in) caching, GZIP-compressie, spam- en bedreigingsdetectie.

cPanel Hosting

cPanel staat bekend als gebruiksvriendelijk. Het biedt een verscheidenheid aan functies op het gebied van bestanden, MySQL, e-mail, statistieken, traceergegevens en SEO-optimalisatie.

Cloud Hosting

De vervolgstap van shared hosting is bij Hostinger de Cloud hosting. Dit is een eenvoudig uit te voeren upgrade. Hierbij heb je de kracht en betrouwbaarheid van een VPS met de eenvoudigheid van shared hosting.

Minecraft Hosting

Als je zelf een Minecraft server wilt hosten, dan kun je bij Hostinger eenvoudig terecht.

Cyberpanel VPS hosting

CyberPanel is een webhosting controlepaneel. Het wordt aangedreven door OpenLiteSpeed en heeft een reeks noemenswaardige functies, zoals automatische back-ups, auto-SSL, FTP-server, PHP-beheer en meer.

E-mail hosting

Ontvang een eigen Google Workspace e-mail of kies voor Titan e-mail hosting.

Binnen de pakketten biedt Hostinger ontzettend veel opties en functionaliteiten.

De getoonde afbeelding van de standaard webhosting was zelfs dusdanig lang, dat we deze als kleine afbeelding in deze pagina konden verwerken. Dat zegt natuurlijk wel wat.

Wat er uitspringt is wat ons betreft de functionaliteten die de producten versnellen. Dat zijn bijvoorbeeld:

 • WordPress accelaratie
 • Cloudflare
 • Gratis CDN
9.5/10

Hostinger productaanbod rating

Hostinger prijzen

Wat ben je ongeveer kwijt bij Hostinger?

Voor alle pakketten bij Hostinger geldt dat je op de eerste bestelling tussen de 60% en de 90% korting krijgt. Deze korting wordt echter wel gebaseerd op een contract van maar liefst 4 jaar. Je moet dan ook gelijk voor 4 jaar vooruitbetalen. De tarieven die wij hieronder weergeven zijn altijd op basis van een 1-jarig contract en dus iets hoger dan waar je waarschijnlijk op uit zult komen.

Als je ook gelijk een domeinnaam wil bestellen bij Hostinger, dan is dit behoorlijk scherp geprijsd. Een .NL domein kost €5,99 per jaar, het eerste jaar geldt een lager tarief van €4,99 per jaar. Bij een hosting pakket krijg je ook een gratis domeinnaam, dit geldt echter niet voor een .NL domein. Je kunt kiezen uit diverse tld’s zoals .COM, .SHOP, .ONLINE.

Domeinregistratie prijzen bij Hostinger

.nl€5,99
.be€6,99
.com€11,99
.eu€6,99
.info€13,99
.org€8,99

Webhosting prijzen

Single Webhosting€3,99
Premium Webhosting€7,49
Business Webhosting€9,99
Hostinger biedt gratis SSL certificaten op alle hosting pakketten.

VPS prijzen Hostinger

Voor VPS hanteert Hostinger 8 verschillende pakketten. De prijzen lopen uiteen van €11,65 tot €187,99 per maand. Ook hier geldt dat als je vooraf betaalt, je een hele mooie korting kunt opstrijken.

9/10

Hostinger prijzen rating

 • Bekijk ook eens de cloud hosting pakketten van Hostinger. Wat grotere en internationale projecten kun je hier behoorlijk voordelig hosten zonder dat je al teveel technische kennis nodig hebt.

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt Hostinger nog meer uit?

 • Hostinger is een geschikte partij als het aankomt op snelheid. Overal op internet kun je positive ervaringen lezen over de laadsnelheden van de gehoste websites.
 • Zoals we al eerder genoemd hebben, vinden we de Cloud hosting van Hostinger erg interessant. Waar dit doorgaans best complex is, heeft Hostinger dit makkelijk gemaakt voor je gemaakt. Over cloud hosting kun je hier ook meer vinden.
 • Doordat Hostinger is uitgegroeid tot een enorm grote provider zijn er schaalvoordelen ontstaan. Ze beschikken over een groot netwerk aan servers, je kunt gebruik maken van een gratis CDN, en last but not least: de prijzen zijn heel erg scherp. Zeker als je een overeenkomst voor 4 jaar kiest. Zorg er dan wel voor dat je goed kan opschalen als dat later nodig blijkt.
9/10

Hostinger prijzen rating

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Hostinger servers

Hostinger maakt gebruik van datacenters in zeven landen waaronder in Nederland. Voor optimale prestaties is er HTTP/2, HTTP/3 (Quic) en IPv6 ingeschakeld, PHP7, Litespeed (met plugin) caching, GZIP-compressie, spam en detectie van bedreigingen. Voor de technologie van de Cloud Hosting pakketten maakt Hostinger sinds begin 2020 ook gebruik van Google Cloud datacenters.

Hostinger maakt gebruik van een groene stroomvoorziening.

Hostinger heeft – naast Nederland – servers in:

 • Verenigd Koningkrijk
 • Verenigde Staten
 • Brazilië
 • Singapore
 • Indonesië
 • Letland
Data centers locations
9/10

Prestatie rating

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

 • Help Center (Engels)
 • Tutorials
 • Tickets

Hostinger is 24/7/365 bereikbaar. Dat is erg prettig, maar de manieren van contact zijn beperkt vergeleken met andere hostingbedrijven. Waar mensen toch wel af en toe moeite mee lijken te hebben is goed contact met de klantenservice krijgen.

Soms duurt het ook net even te lang voor dat de klantenservice reageert (+/- 15 min)

7/10

Hostinger Support rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Online doet Hostinger het best wel goed als het aankomt op review scores. Hostinger wordt alom geprezen om hun prijzen. Waar hostinger het beter kan doen volgens velen is de klantenservice en soms toch ook wel de prestaties. Op papier ziet het er allemaal erg goed uit, maar mensen verwachten soms toch wel wat meer van deze hardware specificaties.

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.

8/10

Gebruikerservaringen rating

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Hostinger?

Heeft Hostinger een telefoonnummer?

Hostinger is niet telefonisch bereikbaar voor support.

Hoe weet ik of er een Hostinger storing is?

Je kunt controleren of er een storing is via de “hostinger infrastructure status”.
https://statuspage.hostinger.com/

Waar kan je inloggen op Hostinger Webmail?

De Hostinger webmail is te vinden door in te loggen op de volgende pagina:
Hostinger Webmail Login

Waar is Hostinger gevestigd?


Hostinger, UAB
Jonavos g. 60C, 44192
Kaunas, Lithuania

Bronnen

Bronnen
1 Oprichting Hostinger, Wikipedia
Hostingwijzer
Logo