banner bhosted
Voordelig

Junda Review

junda hosting logo
Junda heeft verschillende hosting pakketten startend vanaf € 1- per maand. Het Junda Plus pakket is al een serieus pakket en is er vanaf €4,- per maand.
Junda is een nieuwe challenger in de Nederlandse hostingmarkt. Met erg snelle hosting, snelle klantenservice en een scherpe prijsstelling zijn ze zeker een partij om goed in de gaten te houden.
8.9/10 (Expert Score)
Webhoster is de #4 in de categorie Hostingproviders
8.9Expert Score
Junda

Junda is een relatief jonge Nederlandse hosting partij met een breed aanbod. Bij Junda kun je goed terecht voor zowel WordPress, WooCommerce, of standaard webhosting.
Ook hier kan je gebruik maken van een gratis verhuisservice. Junda bestaat nu dik een jaar maar het team achter Junda heeft meer dan 20+ jaar ervaring in de hosting branche. Snelle helpdesk nodig? Dan is Junda zeker een partij die we kunnen aanraden. Ook de shared hosting pakketten laten een goede indruk achter en zijn lekker snel.

50% korting op eerste jaar hosting
Bekijk het Junda aanbod
€1 €2
Junda heeft verschillende hosting pakketten startend vanaf € 1- per maand. Het Junda Plus pakket is al een serieus pakket en is er vanaf €4,- per maand.

Productaanbod
8
Juna prijzen
9.5
Extra functionaliteiten
9
Servers en prestaties
9.5
Hulp en klantenservice
8.5
Ervaringen van gebruikers
9
Voordelen Junda
 • Komt snel uit onze eigen test
 • Overzichtelijk dashboard – CPanel
 • Snelle, vriendelijke LiveChat
 • Goede prijsstelling
 • Litespeed webserver met cache en CDN
 • CPanel met WordPress Toolkit
 • Flinke korting op wat langere contracten
 • Erg voordelige prijzen voor domeinregistratie.
Nadelen Junda
 • Klantenservice heeft geen telefonische bereikbaarheid, we begrijpen zelf ook dat per email en chat zaken makkelijker zijn op te lossen
 • Een kennisbank mist, dat zou nog een mooie aanvulling voor de toekomst zijn.

Productaanbod

Wat biedt Junda qua soorten hosting?

Bij Junda vind je hosting met een focus op shared hosting pakketten. Het meest voordelige pakket is verkrijgbaar vanaf €1,-, geschikt voor eenvoudige websites. Zelf raden ze het het Junda Plus pakket aan voor het gebruik van WordPress, met 43% het meest gebruikte CMS ter wereld [1]Usage statistisch and market share of WordPress, W3Techs.com. Dit pakket is ook geschikt voor WooCommerce, de webshop software van WordPress.

Dus kort gezegd zijn er verschillende shared hosting pakketten die starten vanaf €1,- per maand. Een serieus en goed pakket heb je vanaf €3,99 per maand. Deze pakketten zijn geschikt als WordPress / WooCommerce hosting pakketten waar tegenwoordig veel mensen naar zoeken.

Wat betreft shared hosting kun je bij Junda kiezen tussen Simple, Basic, Plus en Advanced.

De producten van Junda op een rijtje:

Domeinregistratie

Bij Junda.nl kan je net als bij veel andere webhosters simpel en snel een domeinnaam registreren. Vanaf €3,76 per jaar heb je een domeinnaam.

Standaard Webhosting

Junda biedt 3 pakketten aan voor webhosting: Simple, Basic, Plus en Advanced. Vanaf webhosting Plus (€4,) wordt het erg interessant qua features en mogelijkheden. Hier kan je bijvoorbeeld ook WordPress op installeren en een WooCommerce shop goed op laten draaien.

WooCommerce hosting

Bij Junda kun je ook terecht voor hosting die geschikt is voor WooCommerce pakketten.
8/10

Junda productaanbod rating

Junda prijzen

Wat ben je kwijt aan webhosting bij Junda?

Domeinregistratie prijzen bij Junda

In tegenstelling tot bijvoorbeeld prijzen van hostingpakketten worden domeinnaam prijzen vaak per jaar gecommuniceerd. Bij Junda kun je honderden verschillende domeinaam extensties registreren. Qua prijzen zit Junda hierbij aan de onderkant van de markt – ze bieden goedkoop domeinnamen aan. Dus als je bijvoorbeeld alleen op zoek bent naar domeinregistratie dan is Junda een goede partner om mee in zee te gaan.

Verhuizen van je domeinen naar Junda kan in de meeste gevallen ook gratis, maar is ook afhankelijk van de extensie

DomeinPrijs per jaar
.nl€ 3,76
.be€ 4
.com€ 9,58
.eu€ 4
.info€ 15,87
.org€ 9,93
Bovenstaande prijzen zijn ex btw

Webhosting prijzen Junda

Junda biedt 4 hosting pakketten waar men uit kan kiezen. Het gaat hier om Shared Hosting pakketten: Simple, Basic, Plus en Advanced. In onderstaande tabel zijn de prijzen te vinden per maand per pakket (ex btw). De pakketten hebben allen de beschikking over back-ups, bij de duurdere pakketten heb je daar een langere periode voor. De duurdere pakketten bieden, logischerwijs) wat meer snelheid en mogelijkheden dan de voordelige pakketten

PakketPrijs per maandActieprijs
Webhosting Simple€ 2€ 1
Webhosting Basic€ 4€ 2
Webhosting Plus€ 8€ 4
Webhosting Advanced€ 12€ 6

Bij Junda zijn er pakketten vanaf €2,- als je direct hosting voor 3 jaar vastlegt krijg je over de hele periode 50% korting. Een mooie korting, dus als je er vertrouwen in hebt zou je ook direct voor langere termijn kunne vastleggen

Junda biedt onder meer onbeperkt dataverkeer, databases en emailadressen in de pakketten.
De standaard webhosting pakketten en specificaties van Junda.nl.

Prijzen VPS Pakketten bij Junda?

Voor zover wij het correct hebben kunnen uitvogelen biedt Junda op het moment van schrijven (2023) nog geen VPS of managed hosting pakketten aan.

De prijzen van Junda zijn erg competatief, al zie je vaak dat Nederlandse webhosters een goede prijssetting hebben.

9.5

Junda prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt Junda uit?

Junda focust zich met name op Shared Hosting en dan meer specifiek voor WordPress en WooCommerce hosting. Daarnaast zijn ze dus erg voordelig met betrekking tot domeinnaamregistratie. Maar prijzen zijn natuurlijk geen functionaliteiten.

Dus wat maakt Junda anders dan andere webhosters? Waar draaien de websites op en van welke functionaliteiten kun je gebruiken? Handige eigenschappen van Junda hostingpakketten die voor jou van toegevoegde waarde kunnen zijn, zijn onder meer:

 • Prijzen voor domeinnamen zijn erg competitief – Junda is een jonge ambitieuze hosting groep, en dit is waarschijnlijk één van de manieren om klaten binnen te halen.
 • Bij de Junda pakketten kun je via CPanel zelf er veel instellen, dit zit al bij de goedkoopste pakketten. Je hebt al een pakket vanaf €1 a €2 per maand.
 • De helpdesk is goed bereikbaar en vakkundig: ik was al blij verrast dat we niet direct een bot kregen die ons nog door moest verwijzen maar – althans naar ons idee – gewoon een support medewerker die binnen de minuut reageerde
 • Gratis verhuisservice – Junda helpt met het overzetten van je websites en domeinnamen en kan je helpen met het verhuizen van je website en domeinen.
 • Scherpe prijzen met snelle hosting: het Junda Plus pakket is een serieus goed pakket tegen een eerlijke prijs.
 • Bij alle pakketten zit de WP Toolkit om je WordPress automatisch goed te onderhouden en beveiligen.
 • Junda valt 100 dagen uit te proberen. Niet goed? Geld terug!
 • Een echt behoorlijk pakket is het Plus pakket, daar draai je al een webshop op vanaf €4,- per maand.
CPanel omgeving die je bij elk Junda hosting pakket krijgt – overzichtelijk en duidelijk.

Junda heeft een duidelijk controlepaneel waar producten, dashboard, webhosting en andere accountgegevens zijn te vinden. In dit controlepaneel kan je vervolgens selecteren voor welke website of hosting je zoekt, en wordt je doorverwezen naar de CPanel omgeving (zie bovenstaand screenshot) waar je zelf veel kan instellen, maar ook gebruik kan maken van handige tools zoals Softaculous Installer om eenvoudig software als bijvoorbeeld WordPress te installeren.

In het CPanel is alles overzichtelijk en is het duidelijk wat je waar instelt. Zo kun je zelf bij de PHP en zijn er allerhande optimalisatie tools en beveiligings mogelijkheden.

Met behulp van de klantenservice en de support pagina kom je er sowieso wel uit, ook als beginner. Binnen Plesk – software om je hosting te beheren – kun je bijvoorbeeld onder andere de WordPress install vinden. Ook vind je hier je FTP gegevens als je je site op een andere manier wil installeren of uploaden.

Junda dashboard – via hier kan je je domeinen en diensten inloggen en beheren en vervolgens configureren in CPanel waarmee je je verdere instellingen per domein kan regelen
9/10

Extra functionaliteiten rating

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Omdat Junda nieuw is hebben we ze nog niet eerder voorbij zien komen in de WordPress Snelheidstest van Webhosters.nl. Maar we merkten al snel met door de site heen navigeren snel was. Na het installeren van een demo webshop op ons testdomein.

We hebben wat standaard plugins geïnstalleerd en hebben vervolgens gekeken naar de prestaties zonder een enkele verdere optimalisatie. De scores die Junda behaalt zijn dan behoorlijk indrukwekkend. Zeker een partij om mee te nemen bij de volgende wordpress webhosting snelheidstest.

Junda servers

Bij Junda specialiseren ze zich shared hosting. Bij de standaard pakketten zit je dan ook Shared Hosting. Desalniettemin in de performance erg goed. Via CPanel kun je ook nog verdere optimalisatie slagen maken en eventueel met caching plugins etc nog wat verder verbeteren.

Ook bij GT Metrix komt onze test webshop behoorlijk goed uit de resultaten, dit is dus nogmaals zonder verdere optimalisaties.

Eenvoudig te configureren hosting

Via CPanel kan je zelf aan de slag met veel instellingen van je hosting en kan je ook snel zien waar je winst kan behalen. Wil je een groter pakket dan is dat ook zo geregeld.

Ook bij testen via Pingdom en GTMetrix scoorde de niet geoptimaliseerde test webshop die we hebben opgezet bij Junda behoorlijk
9.5/10

Junda servers & prestaties rating

 • Goed getest: we hebben ons testdomein met een demowebshop getest en daar kwam behoorlijke performance naar voren.
 • Via het CPanel extra optimalisatie slagen nog te maken, alles zelf in te stellen maar al behoorlijk snel zonder dit.

Hulp en klantenservice Junda

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

 • Natuurlijk zijn we zelf ook even in de chat geklommen, ook omdat we niet alles wisten over Junda, en eigenlijk ook niet alles op de website staat. Het goede nieuws: binnen de halve minuut hadden we al antwoord via de chat.
 • Klantenservice is zowel per chat als email te bereiken, de klantenservice / chat hebben we als uitstekend ervaren. De klantenservice is via chat op maandag tot en met vrijdag bereikbaar vanaf 09:00 tot 17:00 en in het weekend tussen 11:00 en 16:00
 • Wat we missen is een kennisbank: maar met een chat die zo snel reageert is dat niet per se nodig, toch lijkt dit voor de toekomst een mooie toevoeging.

Bereikbaarheid klantenservice

 • Klantenservice is op verschillende manieren te bereiken, op de website vind je op de contactpagina van Junda.nl alle mogelijkheden: per email en per ticket.
 • Stuur je een email? Dan nemen ze normaliter binnen enkel uren contact met je op.

In onze eigen ervaring is de helpdesk erg snel, vriendelijk en goed geïnformeerd.

8.5/10

Junda klantenservice rating

 • Junda is per email te bereiken op: hallo@junda.nl en op de website via de LiveChat.

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van Webhosters.nl, een zustersite van ons die al bijna 20 jaar reviews en ervaringen van klanten verzameld. Junda.nl is hier nieuw dus we wachten nog even wat reviews af, maar vooralsnog doen ze het ook hier erg goed, de recensies zijn overwegend zeer positief, ook die van onszelf


Een greep uit de reacties

Onlangs overgestapt! Dik tevreden.
Ben Bakker
Razendsnelle reactie in de livechat van Sander, uitstekend en snel geholpen
Webhosters.nl
9/10

Junda Support rating

 • Goede recente reviews
 • Nederlandse support inclusief maatwerk

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Junda?

Hoe kom je bij het Junda dashboard / controlepaneel?

Na het inloggen kom je in het Junda dashboard, daar kun je je producten vinden. Hier kan je je product of dienst selecteren in vervolgens inloggen op de CPanel Control Panel Vanuit die omgeving kun je veel van je instellingen beheren.

Website verhuizen naar Junda?

Vaak is het verhuizen van je website het grootste obstakel bij het daadwerkelijk doorzetten van deze move. Junda heeft hier toe ook een gratis verhuisservice, net als enkele andere hostingproviders, maar dit is zeker een meerwaarde

Waar vind je de support / klantenservice?

De klantenservice bij Junda vind je zowel op de website bij de support / klantenservice sectie als per mail en livechat. Die zijn hier eerder al genoemd. Per email is junda te bereiken op hallo@junda.nl

Hostingwijzer
Logo