HostingWijzer

Hoe verhuis ik mijn .nl domeinnaam naar een andere provider?

M. Bremer 25 april 2012 20:29

Ik wil mijn domeinnaam graag verhuizen naar een andere provider, hoe gaat dit in zijn werk? Ik wil ook voorkomen dat mijn webshop offline is tijdens de verhuizing, is dat ook mogelijk?

Categorie
domeinnamen
Tags
Antwoorden
Up
2
Down

Peter Langenkamp 27 april 2012 19:26

Het beste kun je bij de andere provider het hostingpakket al helemaal inrichten met je website of webshop. Vaak is het via een alternatieve url mogelijk om dat hostingpakket te bekijken, zonder dat er een domeinnaam aan gekoppeld is. Als alles ingericht is, is het veiligste de database op het actieve domein even op slot te zetten en de site offline te halen. Kopieer de database naar de nieuwe hostingprovider. Verwijs daarna het domein via een redirect door naar de nieuwe hostingprovider. Vervolgens wijzig je de DNS of nameservers naar de nieuw provider.

Ten slotte is de verhuizing van het domein zelf meestal heel eenvoudig te regelen. We gaan hier uit van een .nl domein. Bij de oude hostingprovider vraag je een verhuistoken voor het domein aan. Deze geef je door aan de nieuwe provider, Daarmee kan het domein verhuisd worden. Meestal kan dit binnen enkele dagen.

Ik realiseer me dat in bovenstaand een aantal technische termen staan. Wellicht kunnen deze elders uitgelegd worden op deze site? Hoop dat dit antwoord je helpt! De meeste hostingproviders kunnen je hierbij goed ondersteunen.

Up
1
Down

Hans Roden 2 juli 2012 14:35

Beste M. Bremer.

Het verhuizen van een website kan inderdaad een offline periode opleveren van enkele uren. U kunt ook bij ons tokenvrij een aanvraag doen. U krijgt direct na de bestelling alle gegevens binnen en u kunt uw website overplaatsen zonder dat deze offline gaat. Zodra alles klaar is stuurt u de verhuiscode toe en uw website zal de komende 24 uur draaien vanaf verschillende ip adressen op de oude server en de nieuwe server. Na 24 uur bent u er zeker van dat uw domeinnaam 100% verwijst naar de nieuwe server.

De 24 uur heeft te maken bij bv een .nl met de sidn, zij voeren om de 2 uur een dns refresh uit. Doorgaans is uw domeinnaam na 2 uur wel online maar het kan tot 24 uur duren voor de dns wijziging wereldwijd doorgevoerd en bereikbaar is.

Vanzelfsprekend kunnen wij u hierbij verder helpen
M.v.g. Wned.nl

Antwoord geven