HostingWijzer

Strato hosting reviews vergelijken

Er zijn 534 ervaringen achtergelaten door klanten van Strato. De gemiddelde, algemene beoordeling die Strato heeft gekregen is 7,6.

0 10
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato BasicWeb

Diverse pakketten bij strato, en over het algemeen tevreden.

Een vraag stellen per email gaat traag. Een maal bleef mijn server hangen, ik kon niets doen, en de helpdesk was wel aardig, maar de techneuten liet op zich wachten (leken ook geen haast te hebben), is opgelost na ander have dag!

24 mei 2020 08:19
Support
7,0
Kwaliteit
8,0
Prijs
8,0
Algemeen
8,0
0 10 8,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato anders

Ik snap niet wat iedereen zo goed vindt aan Strato! Niet aan beginnen jongens, het is echt heel beperkt qua mogelijkheden en doorgroeien vanuit een basiswebsite. Gewoon lekker een andere hostingssite pakken, ik ben er klaar me!! Ze huren ook nog mensen in die constant 10 sterren geven, die reviews slaan helemaal nergens op en zijn altijd heel kort. Ik zou zeggen: wegwezen.nl

18 mei 2020 20:58
Support
1,0
Kwaliteit
1,0
Prijs
2,0
Algemeen
1,0
0 10 1,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato BasicWeb

Goed

18 mei 2020 18:53
Support
3,0
Kwaliteit
4,0
Prijs
3,0
Algemeen
5,0
0 10 5,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato BasicWeb

Tot zo ver heb ik alleen maar goede dienst ontvangen van Strato. Ik had een foutje gemaakt wat makkelijk opgelost kon worden. Ik heb nu een domein bij jullie en maak nu klanten-domeinen bij jullie aan.

Nadeel van strato vind ik dat je een Nederlands telefoonnummer en adres moet hebben. Ik woon in Zuid-Afrika dus gebruik mijn ouders' adres en een vriendin haar telefoon nummer. Zou fijn zijn als dit iets uitgebreider wordt!

16 mei 2020 09:39
Support
10,0
Kwaliteit
10,0
Prijs
10,0
Algemeen
10,0
0 10 10,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato anders

Erg erg slecht. De webspace die ik had, waarin ik een GIT repository hoste, gaf elke keer als er een change was in de git repository fouten bij het automatisch syncen. Erger nog was de VPS die ik had. Die wordt gewoon afgeknepen, maar je wordt vervolgens wel verplicht je abonnement af te maken. Dus service = 0, je wordt gewoon opgelicht door deze gasten.

13 mei 2020 05:06
Support
2,0
Kwaliteit
2,0
Prijs
2,0
Algemeen
2,0
0 10 2,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato anders

Een tijd terug heb ik wat domeinnamen laten registreren en ben ik begonnen met het bouwen van websites voor kleine projecten en onderneminkjes waar ik mee bezig ben. Dit leek allemaal aardig te gaan via Strato en de back-end is op zich prima te begrijpen (is bij elke aanbieder zo) maar ik zou iedereen die nadenkt over het beginnen van een eigen website of webshop absoluut niet Strato aanraden.

De mogelijkheden tot implementatie van verschillende tools om stappen te zetten voor je website/webshop zijn minimaal. Mijn voorkeur zou achteraf volledig uitgaan naar Shopify of zelfs Wix bij het starten van een nieuwe website/webshop. Strato is erg goedkoop en daar ben ik zelf in het begin ook voor gevallen (omdat natuurlijk bij een beginnende onderneming of project het budget laag is). Echter is de service hier ook naar en zit je al gauw verwikkeld in niet duidelijk aangegeven contractverlengingen (ook als bedrijf) van langere tijd waar je gewoonweg niet onderuit komt. Dit loopt uiteindelijk flink op, en resulteert nu in het betalen van facturen voor domeinnamen en andere tools (voor een extra jaar!) die niet gebruikt worden.

Kortom, mijn tip zou zijn om meteen goed te beginnen bij een platform als Shopify (of Wix), ondanks dat Strato op het eerste moment ook OK (en goedkoop) lijkt. Niets is minder waar, Strato stelt enorm teleur in mogelijkheden, service en kleine lettertjes dus is absoluut geen aanrader! Ik ben momenteel alles aan het overzetten naar Shopify, loop aub niet in dezelfde val als ik ;)

11 mei 2020 16:12
Support
2,0
Kwaliteit
3,0
Prijs
7,0
Algemeen
3,0
0 10 3,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato anders

Heb diverse pakketten bij Strato, Alles van prima kwaliteit maar van de website builder maak ik momenteel geen gebruik meer omdat ik daar een betere oplossing voor heb gevonden. Support is snel en inhoudelijk heel goed.

28 april 2020 16:37
Support
10,0
Kwaliteit
9,0
Prijs
10,0
Algemeen
9,0
0 10 9,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato anders

Ik gebruik de sitebuilder van strato en binnen een half uur had ik de opzet van de webiste gereed zonder enige technische kennis.

24 april 2020 08:01
Support
7,0
Kwaliteit
7,0
Prijs
8,0
Algemeen
8,0
0 10 8,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato anders

Als je een probleem hebt waar je niet uitkomt stuur je een mail naar de klantenservice. In mijn geval moet ik 2 dagen wachten. Het antwoord dat ik kreeg kon ik niks mee. Mijn vraag: Ik kan in mijn klantenpaneel een DNS invoeren, krijg een foutmelding. In plaats van een antwoord krijg ik een constatering dat er inderdaad iets fout is en dat ik je juiste DNS moet invoeren. Zo frustrerend. Weer een mail sturen dan maar, en weer 2 dagen wachten??

Ze doen er veel aan om het je als klant zo moeilijk mogelijk te maken. Ik heb 20+ ervaring met hosting maar bij Strato lukken de simpeste dingetjes mij gewoon niet. Ook als je een domein wil verhuizen moet je dit via de klantenservice aanvagen, in tegenstelling tot providers als Vimexx of Godaddy waar je dat gemakkelijk zelf opvragen in je klantenpaneel en je direct de beschikking hebt over de authorisatiecode.

Maar nee, bij Strato moet je dus contact opnemen zodat je je de codes toesturen. En je raad het al: minimaal weer 1 a 2 dagen wachten totdat je een reactie hebt. Ik wilde ook een andere domein koppelen aan mijn hostingpakket. En weer: bij andere providers kun je dit in CPANEL zelf doen. Bij Strato dus contact met klantenservice. Krijg ik een reactie terug dat mij dit 5 euro kost. Belachelijk. Ik heb toen WEER een mail gestuurd en toen kon het plots wel gratis. Maar dan ben je dus wel een aantal dagen verder.

DUS pas op met Strato. Als je eenmaal gebruik heb gemaakt van een goedkope aanbieding zit je in de val en laten ze je niet zo maar gaan. Ze doen er alles aan om je als klant te houden. En daarmee bedoel ik: ze doen alles ingewikkeld zodat je afhankelijk bent van hun klantenservice en laten je lang wachten. Dus ga niet naar Strato.

23 april 2020 10:57
Support
1,0
Kwaliteit
4,0
Prijs
2,0
Algemeen
4,0
0 10 4,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato BasicWeb

Ik heb een goede ervaring met strato

16 april 2020 23:12
Support
10,0
Kwaliteit
10,0
Prijs
10,0
Algemeen
10,0
0 10 10,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato PowerWeb

PowerWeb Basic pakket is super slecht. Ten eerste komen ze de beloftes op hun site niet na. Ik heb 2 dagen (16 uur werkuren) verspild aan het opzetten van mijn website op deze host. Na 2 dagen heb ik mijn geld terug gevraagd (1 euro) en die kan ik binnen een week 4 verwachten. Wat ging er mis? Ten eerste staat er op hun site dat je gebruik kunt maken van FTP. Schijnbaar weten deze lui niet waar ze het over hebben want slechts SFTP is beschikbaar. FTP moet je nog eens EXTRA voor betalen. LOL. Intergratie met welk systeem dan ook kun je 100% vergeten. Er is geen cPanel of iets deregelijks. Nee. Die appwizard kon ik ook nergens vinden. Zou je de hosting graag willen koppelen met een domein? Pech. Dat kan ook niet. Ja het kan wel, maar dan mag je jouw domein wel ff doorverhuizen naar hun.

Geloof mij je kunt harstikke goede hosting krijgen met controle over je website voor 1 euro. Je kunt bijvoorbeeld naar securehoster, namecheap of vimexx gaan. Als je goed en gratis wilt, ga dan naar Vultr. Krijg je ook nog eens $50 credit (zonder verpichtingen) waar je ongeveer een jaar gratis van zou kunnen hosten, voorwaarde is wel dat je zelf je linux op gaat zetten, al is het volgens mij ook mogelijk om meteen cPanel te installeren via een image.

Ik word niet gesponsord voor bovenstaande maar ik vind het gewoon belachelijk wat een slechte hosting strato is. Dus als je dit leest, neem aan van een ervaren web developer dat je dit beter niet kunt doen. Zoek iets anders.

Toevoeging: Support draait om vragen heen, beantwoord geen een van de bovenstaande punten.

14 april 2020 13:50
Support
1,0
Kwaliteit
1,0
Prijs
1,0
Algemeen
1,0
0 10 1,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato BasicWeb

Ik heb niets te klagen. Ik heb voor Strato gekozen omdat, mensen om mij heen goede ervaringen hebben. Hij wordt nu gebouwd.

11 april 2020 09:41
Support
9,0
Kwaliteit
8,0
Prijs
9,0
Algemeen
10,0
0 10 10,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato BasicWeb

Weinig klachten met Strato. Wat ik wel vervelend vind is hun reclame. 1,2,3 klaar website!!?!?! HOE DAN!! Ik maak ook website... en ben soms al 1 dag bezig met het vergarend en maken van content voor een klant zijn website... hoe kan je site dan in 3 sec klaar zijn!! #lol Strato zijn ook wel een beetje grappenmakers!

6 april 2020 11:14
Support
6,0
Kwaliteit
9,0
Prijs
10,0
Algemeen
9,0
0 10 9,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato BasicWeb

Had eerst gratis webhosting via googiehost, was een dram. Nu super tevreden, kleine eigen website en op subdomienen kan ik mooi wat uitproberen. Als ik ergens niet uitkom even zoeken op Strato en kan ik weer verder. En dat voor paar euro in de maand incl. domein naam.

3 april 2020 23:11
Support
9,0
Kwaliteit
9,0
Prijs
9,0
Algemeen
8,0
0 10 8,0
Strato

Strato review door

Ervaring met hostingpakket:
Strato PowerWeb

Er word snel en goed gewerkt. Het enige wat nog verbeterd kan worden is de telefonische bereikbaarheid.

3 april 2020 08:57
Support
8,0
Kwaliteit
10,0
Prijs
10,0
Algemeen
8,0
0 10 8,0