Specialist

Kinsta Review

kinsta hosting
Bij Kinsta kun je kiezen voor een maand- of een jaarabonnement. Het voordeel van het maandabonnement is dat je elke maand kunt opzeggen, het jaarabonnement krijg je 2 maanden gratis hosting,
Kinsta focust zich puur op Wordpress hosting en de performance daarvan. Dat snelle hosting van groot belang is mag duidelijk zijn. Kinsta maakt hier dan ook flink werk van. Dit doet Kinsta enerzijds met flexibele schaalbare infrastructuur en anderzijds met optimalisatie van elke WordPress website die zij hosten.
8/10 (Expert Score)
Webhoster is de #7 in de categorie Hostingproviders
8Expert Score
Kinsta in het kort

Kinsta is een pure specialist op managed WordPress hosting, wil je dus aan de slag met WordPress of WooCommerce voor jouw platform, dan is Kinsta het overwegen waard. Dat geldt zeker als het om een site gaat die gebaat is bij supersnelle hosting. Het is overigens het enige soort hosting dat ze aanbieden. Je kunt onze beste providers bekijken als je iets anders zoekt.

Zoals ook uit onderstaande Kinsta review zal blijken, scoort Kinsta goed wat betreft snelheid, beheer, beveiliging en backups. Daarmee bieden ze eigenlijk een volledige ontzorging van je hosting perikelen.

Sinds begin 2020 heeft Kinsta ook een Nederlandstalige support waardoor het nu voor Nederlanders plotseling een stuk interessanter is geworden om Kinsta te overwegen.

Ben je specifiek op zoek naar supersnelle WordPress hosting? Dan is er naast Kinsta eigenlijk nog maar één provider die een vergelijkbaar product aanbiedt. Dat is WP Engine. Als je Kinsta of WP Engine wat te duur vindt, dan kun je Siteground of Hostinger overwegen.

Kinsta hosting
2 maanden gratis bij jaarabonnement
$300 $360
Bij Kinsta kun je kiezen voor een maand- of een jaarabonnement. Het voordeel van het maandabonnement is dat je elke maand kunt opzeggen, het jaarabonnement krijg je 2 maanden gratis hosting,

Productaanbod
7.5
Kinsta prijzen
6
Extra functionaliteiten
8.5
Servers en prestaties
9.5
Hulp en klantenservice
8
Ervaringen van gebruikers
8.5
Voordelen Kinsta
 • Pure WordPress hosting, duidelijke focus
 • Snelst geteste WordPress hosting Webhosters.nl snelheidstest 2020
 • Full page caching / WordPress staging
 • Veel extra features: hack beveiling, MyKinsta, schaalbare hosting
 • <strong>Nederlandse support</strong>
 • Inclusief: SSL / SSH / CDN / Git
Nadelen Kinsta
 • Goedkoopste pakket is €25,- per maand
 • Bieden alleen managed WordPress hosting aan en geen domeinregistratie

Productaanbod

Wat biedt Kinsta aan voor soorten hosting?

In tegenstelling tot veel andere hosting partijen heeft Kinsta zich alleen toegelegd op WordPress hosting. Je domein verwijs je dan dus naar je managed hosting pakket door de nameservers naar Kinsta in te stellen.

Het productaanbod is dus niet echt ruim maar wat ze doen, doen ze goed. Zo scoorden ze in 2020 als snelste WordPress webhost.[1]WordPress Webhosting Snelheidstest 2020 Daar moet wel bij aangetekend worden dat ze aanmerkelijk duurder zijn dan de andere hosting partijen in dat onderzoek.

Wat betreft de Managed WordPress Hosting pakketten zijn er wel 10 verschillende opties. Maar daarover later meer in deze Kinsta review.

8/10

Kinsta productaanbod rating

Argeweb prijzen

Wat ben je ongeveer kwijt bij Kinsta?

Domeinregistratie prijzen bij Kinsta

Je kan bij Kinsta geen domein registreren, ze bieden dus echt alleen WordPress hosting aan. Wanneer je jouw WordPress website host met Kinsta moet je jouw domein en/of DNS naar Kinsta verwijzen. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

Managed WordPress hosting prijzen Kinsta

Kinsta biedt wat betreft de managed WordPress hosting pakketten maatwerk met maar liefst 10 verschillende pakketten

Hosting PakketPrijs per maand
Starter$30
Pro$60
Business 1$100
Business 2 $200
Business 3$300
Business 4 $400
Enterprise 1$600
Enterprise 2 $900
Enterprise 3$1200
Enterprise 4 $1500
 • Op alle pakketten zit een 30 dagen niet goed geld terug garantie. De pakketten zijn maandelijks op te zeggen tenzij je voor een jaarabonnement betaalt. In dat laatste geval krijg je wel 2 maanden gratis hosting.
Bij de pakketten van Kinsta zit (onder meer) gratis SSL en CDN inbegrepen
Ook bij de pakketten: dagelijkse backups en updates van plugins.
Let op: de prijzen zijn excl. btw
De kinsta managed wordpress pakketten en prijzen

Met een instaptarief van $30 per maand is Kinsta één van de duurste webhosters wat betreft starterspakketten. Daar krijg je natuurlijk wel veel voor terug met managed hosting, snelle servers, goede beveiliging etc.

6/10

Kinsta prijzen rating

Extra functionaliteiten

Wat zijn de opvallende / goede opties van Kinsta

Kinsta focust zich dus specifiek op WordPress en dan managed wordpress hosting.

 • Snelheid: Kinsta optimaliseert voor snelheid. Enerzijds met flexibele schaalbare infrastructuur en anderzijds met optimalisatie van elke WordPress website die zij hosten.
 • Voor de infrastructuur maakt Kinsta gebruik van het Google Cloud Platform. Het Google Cloud Platform is naast AWS (Amazon) en Azure (Microsoft) één van de grote (en beste) wereldwijde cloud netwerken. Hiermee kan Kinsta gebruik maken van de 24 datacenter locaties wereldwijd waaronder één locatie in Nederland (Eemshaven).
 • Kinsta neemt de volledige snelheidsoptimalisatie van de WordPress website voor haar rekening. Het is dus niet nodig om ook maar één WordPress caching plugin te installeren. Kinsta maakt gebruik van volledige pagina caching op server niveau. Deze caching is standaard inbegrepen in elk pakket.
 • Gebruiksgemak MyKinsta: Kinsta heeft een eigen dashboard ontwikkeld: MyKinsta waar je makkelijk en overzichtelijk al je websites kan beheren. Hier kan je per website de belangrijkste gegevens vinden zoals bezoekers, bandbreedte en laadtijden van de websites.
 • Kinsta heeft verschillende extra features: zoals hack herstel, backups, schaalbare hosting, inbegrepen caching en het MyKinsta dashboard. Hierdoor scoren ze goed op performance en beveiliging. Een voorbeeld hiervan is dat zij elke 2 minuten de status van een website controleren.
8.5/10

Kinsta extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Zoals we al eerder benoemden zit het met de servers en prestaties bij Kinsta wel goed. Kinsta doet zelf veel optimalisaties voor de gehoste WordPress sites en scoort op het gebied van snelheid dan ook erg goed. Het is dus niet nodig om ook maar één WordPress caching plugin te installeren. Kinsta maakt gebruik van volledige pagina caching op server niveau. Deze caching is standaard inbegrepen in elk pakket.

In uitgebreide snelheidstests van ReviewSignal (2019) en Webhosters (2020) komt de hosting van Kinsta als snelste naar voren. Het betreffen hier enkel tests van providers waar een WordPress website is gehost.

Naast snelheid is ook de beveiliging van groot belang. Het voordeel van Managed Hosting is dat Kinsta ook dit voor haar rekening neemt. Om de veiligheid van je website te garanderen maakt Kinsta gebruik van hardware firewalls, DDos detectie, blokkeren ze IP-adressen na 6 mislukte login pogingen in 1 minuut (er is géén WP limit attempt plugin meer nodig). Ook worden enkel beveiligde SFTP- en SSH verbindingen gebruikt en géén reguliere FTP. Verder worden kleine beveiligingsupdates van WordPress automatisch geïnstalleerd.

 • SFTP & SSH standaard (FTP niet toegestaan)
 • DDos detectie en firewalls inbegrepen
 • WordPress beveiligingsupdates automatisch geïnstalleerd

Kinsta Servers

Voor de hosting gebruikt Kinsta technologie zoals Nginx, PHP 8.0, LXD software containers, MariaDB en compute-geoptimaliseerde VM's om te verzekeren dat jouw website razendsnel is. Inclusief volledig geïsoleerde resources, schaalbare infrastructuur en hoge uptime.

Kinsta maakt gebruik van het Google Cloud netwerk met 28 datacenters wereldwijd waaronder één in de Eemshaven in de provincie Groningen.

Kinsta heeft veel goede features. Zoals hack-herstel, schaalbare hosting, backups en meer.

Uptime

Kinsta biedt een SLA uptime garantie van 99,9%.

9.5/10

Kinsta servers en prestaties

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost bij Kinsta? In het Nederlands?

Mogelijkheden voor hulp

 • Kennisbank en demo account
 • Live chat in MyKinsta
 • Tickets sturen via
 • Per e-mail en contactformulier

Bereikbaarheid klantenservice

DagKlantenservice bereikbaar?
Ma06:00 – 14:00
Di06:00 – 14:00
Wo06:00 – 14:00
Do06:00 – 14:00
Vr06:00 – 14:00

Sinds het begin van 2020 is er ook een Nederlandse klantenservice beschikbaar bij Kinsta. De Nederlandse klantenservice is bereikbaar van 06:00 tot 14:00, buiten deze tijden kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de Engelstalige klantenservice. Op Trustpilot wordt Kinsta beoordeeld met een 4,6/5 op basis van ruim 400 beoordelingen.[2]Trustpilot Kinsta

8/10

Kinsta klantenservice rating

Handige e-mailadressen en links

Kennisbank: kinsta.com/nl/kennisbank
Contact: kinsta.com/nl/contact

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van Kinsta?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders. Omdat Kinsta nog niet zo lang echt actief is in Nederland zijn er niet veel ratings. Maar de gebruikerservaringen die er zijn, zijn behoorlijk positief.


Op hostingvergelijken.eu kreeg Kinsta in het verleden een 8,4. Op Hostingwijzer.nl was Kinsta voorheen nog niet te vinden..

8,4
Hostingvergelijker.eu

Een greep uit de reacties

Draai al een tijdje via Kinsta mijn WordPress websites en deze managed hosting oplossing doet wat het beloofd. Goede hosting voor een goede prijs. Heb tot zover ik weet nog 0,0% downtime en twee support tickets werden binnen het uur beantwoord.
Karsten K 26 juli 2021 - Webhosters.nl
8.4/10

Kinsta rating gebruikers

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Kinsta?

Heeft Kinsta een telefoonnummer?

Kinsta is niet telefonisch bereikbaar en kenmerkt zich juist door digitale klantenservice. Support berichten moeten via de account die je bij Kinsta zelf hebt worden ingeschoten.

Hoe weet ik of er een Kinsta storing is?

Kinsta heeft een zeer geavanceerde status pagina waar je de uptime van alle diensten kan monitoren. Hier kan je overigens ook de uptime zijn van de laatste 90 dagen. Heel interessant als je de uptime wilt monitoren.

Waar is Kinsta gevestigd?

Kinsta is een echte cloudhoster en is daardoor ook niet in Nederland fysiek aanwezig. Het hoofdkantoor van Kinsta staat wel in Europa in Boedapest / Hongarije.

Hostingwijzer
Logo