banner bhosted

Mijndomein Review

mijndomein hosting
Mijndomein: Weinig betalen voor het eerste jaar, maar daarna krijg je direct een dikke factuur!
MijnDomein is een prijsvechter met onduidelijke proposities. Wij zouden deze host op dit moment niet aanraden, Lees altijd de voorwaarden goed door.
5/10 (Expert Score)
Webhoster is de #21 in de categorie Hostingproviders
5Expert Score
Mijndomein in het kort

Mijndomein is in Nederland één van de grootste webhosting bedrijven met maar liefst 250.000 klanten en 800.000 domeinnamen in beheer. Het is door de naamsbekendheid en de scherpe introductieprijzen waarschijnlijk een provider waar veel starters terecht zullen komen. Is mijndomein hiervoor ook de juiste keuze?

Wij vinden van niet, MijnDomein doet mee met alle trucjes die er bestaan om klanten aan domeinen en pakketten te krijgen die ze helemaal niet nodig hebben. Het voelt alsof je bij alles moet opletten: dat is niet wat een host hoort te doen.

Leuk een actie voor 0,01 cent in het eerste jaar, maar na 12 maanden krijg je uit het niets een factuur die je absoluut niet meer kan annuleren. 57 Euro ben je dan kwijt voor een pakketje met een .nl en een .online domein. En wat staat er op dat .online domein? Niets.. Want niemand gebruikt .online pakketten.

We denken dat Mijndomein nu geen ideale keuze is, er zijn betere alternatieven. Je kunt hierbij denken aan: Mijn.host en Hostinger.nl (voor hosting) of Xel (voor domein registraties). Lees hier over andere goedkope hosters.

Mijndomein
Mijndomein
€ 0,01
Mijndomein: Weinig betalen voor het eerste jaar, maar daarna krijg je direct een dikke factuur!

Productaanbod
7
Mijndomein prijzen
4
Extra functionaliteiten
6
Servers en prestaties
2
Hulp en klantenservice
7
Ervaringen van gebruikers
4
Mijndomein Positief
 • Zeer goedkoop in het eerste jaar
 • Joomla & WordPress one click installs
 • Goede gratis Websitebuilder
 • Uptime is ok
Mijndomein Negatief
 • Prijzen kunnen soms hoog uitvallen
 • Opzegging contact is niet goed
 • Domeinverhuizing kost € 5,-
 • Geen telefonisch support
 • Chat alleen van 10:00 tot 16:00
 • Blinkt nergens echt in uit

Productaanbod

Wat biedt Mijndomein aan hosting?

Bij mijndomein zijn de producten zeer overzichtelijk in 6 producten ingedeeld. Binnen elke groep kan je bepaalde zaken selecteren en kiezen. Overal moet je wel opletten of je niet per ongeluk ineens iets koopt of aan iets vast zit.

Domeinnaam registratie

Bij iedere webhost vind je domeinregistratie. Ook bij Mijndomein.

Webhosting

Standaard webhosting is ook bij Mijndomein shared hosting. Dat betekent dat jouw project met andere websites op één webserver staat. Dit is relatief goedkoop maar heeft wel wat beperkingen. Ook kan bijvoorbeeld een DDOS aanval op een andere site voor downtime op jouw project zorgen.

Website Maker

De website maker van MijnDomein is uitermate geschikt voor beginnende website makers.

E-mail hosting

Bij Mijndomein kun je kiezen voor e-mail hosting. Dat betekent dat je een e-mail adres en -inbox kunt beheren op je eigen domein.

Webshop

Het is bij Mijndomein ook mogelijk om 12 maanden gratis een Webshop te laten draaien via Mijndomein.

WordPress Hosting

Weet je vooraf al zeker dat je een WordPress website wil hosten dan kan dat eenvoudig via een one-click install en een maatpakket bij Mijndomein
7/10

Mijndomein productaanbod rating

Mijndomein prijzen

Wat kost een domein ongeveer bij Mijndomein?

Let er bij Mijndomein wel goed op dat de introductie prijzen lokkertjes zijn en dat die prijzen niet in verhouding staan tot wat je uiteindelijk kan verwachten aan kosten.

Mijndomein.nl is als hosting partij wat ondoorzichtig over de prijzen. In tegenstelling tot vrijwel alle providers, meldt Mijndomein de registratie per maand. Hierdoor valt maar moeilijk te zien wat je per jaar kwijt bent. Daar komt nog eens bij dat de aanbiedingen in schril contrast staan met de prijzen die je in het tweede jaar gaat betalen. Hiermee staat Mijndomein in ieder geval niet hoog op de lijst met beste providers voor goedkope domeinhosting.

Ze halen ook nog een trucje uit de kast om je voor een bundelactie te laten kiezen. NIET DOEN! Hoewel die 1 cent er goed uitziet, betaal je in het tweede jaar aanzienlijk veel meer. En waarom zou je ruim €35,- betalen voor een .online domein?

Domein prijzen en kosten van Mijndomein.nl na het eerste jaar:

 • .NL €9,24
 • .BE €9,24
 • .EU €12,24
 • .COM €15,36
 • .NET €16,08
19-4-2024 Update
Let op: Mijndomein communiceert de prijzen zonder btw per maand, als consument / niet ondernemer kan je daardoor wellicht verrast worden bij het afrekenen.

Voor de pakketten bij Mijndomein betaal je het volgende na het eerste jaar:

 • E-mail pakket € 25,32 per jaar.
 • Webhosting pakket: € 50,52 per jaar.
 • WordPress Hosting: € 63,12
 • Websitemaker pakket: € 75,72  per jaar.
 • Webshop: € 191,88 per jaar.
19-4-2024 Update
Let op: Als je downgrade bij MijnDomein dan maak je ook een nieuw abonnement aan, dus dan zit je direct weer 12 maanden aan ze vast bovenop het restant van het vorige pakket.
4/10

Mijndomein prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt Mijndomein echt uit?

 • De prijzen zijn bij Mijndomein redelijk. Mijndomein blinkt uit in de acties rondom het eerste jaar. Deze zorgen alleen al voor een behoorlijke besparing. Houd er wel rekening mee dat deze acties worden omgezet in hoge tarieven. Maar niet in de ‘allerhoogste' tarieven. Mijndomein blijft dus op het vlak van prijs wel aantrekkelijk.
 • Mijndomein biedt tegenwoordig een webshop en website builder. Deze hebben we nog niet getest, maar het is wel erg interessant dat ze dit aanbieden. Al is ook dit niet heel vernieuwend in de markt.
6/10

Mijndomein extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Pure Snelheid MijnDomein 2022 Snelheidstest

Mijndomein resultaten uit de snelheidstest van 2022 van webhosters.nl in samenwerking met new Fountain: [1]Snelheidstest 2022 Webhosters.nl Ranking is ten opzichte van de 14 andere beste / grootste hosts van Nederland.

 • Time to First Byte (TTFB) #8, Time to First Byte (TTFB) na Optimalisatie #8
 • Laadtijd voor Optimalisatie: #8 (opvallend lage score) , Na optimalisatie: #8
 • PageSpeed Insights Score voor optimalisatie: #8, Na optimalisatie: #9
 • K6 beladingstest: #4

Hoe constant Mijndomein rond de 8ste plaats hangt is opvallend. Redelijke prestaties.

Mijndomein servers

Mijndomein heeft een redundante infrastructuur

MijnDomein compenseert de CO2 uitstoot via het Fair Climate Fund en werkt zoveel mogelijk groen.
24/7 Bewaring op de systemen tegen DDOS aanvallen en andere zaken: Alles om de websites te laten draaien.

Uptime

Waar veel webhosters een uptime garantie afgeven is dit bij Mijndomein niet het geval. Wel geeft Mijndomein aan meer dan 99,9% uptime te hebben.

Vertrouwen in Hosting bedrijven

Wij kennen de trucjes en upsells van de bedrijven en zelden lopen we tegen bedrijven aan die echt alles proberen uit te halen, de kern is dan gewoon zoek: Het gaat dan maar om één ding geld verdienen en niet om klanten tevreden te houden.

Dit soort reviews vind je op de sites waar de reviews niet ondergesneeuwd worden:

Hier vonden wij deze review: ervaringensite.nl/mijndomein-reviews

Zijn deze negatieve reviews dan altijd terecht? Nee, deze reviews krijg je van klanten als ze zich opgelicht voelen maar eigenlijk zelf niet hebben nagedacht toen ze de bestellingen afnamen. Dus het komt van twee kanten, maar toch kan je ook op dit vlak te ver gaan.

2/10

Servers en prestatie rating

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

 • Kennisbank
 • Live chat
 • Tickets sturen

Bereikbaarheid klantenservice

DagLive chatTicketsTelefoon
Ma08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 16:30
Di08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 16:30
Wo08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 16:30
Do08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 16:30
Vr08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 16:30

De klantenservice is ok bij Mijndomein. Zo werd er bij ons onlangs direct een ontwikkelaar ingezet om mee te kijken waarom een server trager werd. Nog niet zo lang geleden was het überhaupt lastig om contact te krijgen. Wij hebben dat zelf als een wereld van verschil ervaren. Ook als je gebruikerservaringen leest, zie je dat Mijndomein dit best goed doet.

7/10

Mijndomein prijzen rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Mijndomein op de oude website van Hostingwijzer.nl

Er zijn op de oude site van Hostingwijzer 723 ervaringen achtergelaten door klanten van Mijndomein. De gemiddelde, algemene beoordeling die Mijndomein heeft gekregen van 2006 tot 2021 is een  7,2.

De laatste tijd wordt Mijndomein wat positiever beoordeeld dan voorheen. Gebruikers klagen er wel eens over dat het lastig is om op te zeggen. Met name de stilzwijgende verlengingen zijn voor velen een doorn in het oog. Dat is ook niet zo gek als je voor enkele centen in het eerste jaar, naar behoorlijk wat meer kosten in jaar twee gaat.

Een negatieve en positieve quote van Mijndomein uit ons archief:

Toen ik uiteindelijk contact kreeg via de mail was mijn probleem (website en webmail niet te openen) redelijk snel opgelost.
Ik moet toegeven dat ikzelf niet helemaal vrijuit ging. Destijds is via een ander mail adres dan ik nu gebruik onze site aangemeld.

Joke de Wijs – 30 juni 2018 12:43

verlengen stilzwijgend je contract telkens voor een jaar waardoor je er aan vast zit. Ze maken het expres ingewikkeld om iets op te zeggen en schrijven gewoon af.

Slechte service en communicatie via irritante 'tickets' en dreigen direct met een incassoprocedure. Hun ‘goede' (??) naam is minder waard dan een paar tientjes.

Thomas van de spek – 17 augustus 2020 12:36

Mijndomein op Webhosters:

Wij raden iedereen nu altijd aan om op Webhosters klantenreviews achter te laten, dat kan hier: Mijndomein op Webhosters. Webhosters is de #1 website op het gebied van hosting reviews.

7/10

Mijndomein gebruikers rating

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Mijndomein

Mijndomein telefonisch bereikbaar?


Mijndomein levert geen support via de telefoon en ook geen online support. Alles gaat via een ticket systeem. Het e-mail adres om contact te krijgen met Mijndomein is support@mijndomein.nl.

Waar is Mijndomein adres gevestigd?


Mijndomein
Postbus 2448
8203AK Lelystad
Website: www.mijndomein.nl

Hoe kan ik mijndomein webmail vinden?

De login van webmail van mijndomein is te vinden via de URL mail.mijndomein.nl/appsuite/

3 Comments
 1. Ben al jaren klant bij mijndomein.nl en heb zelfs vele kennissen doorgestuurd om daar een domein registratie te doen.

  Helaas heeft mijndomein.nl op basis van een administratieve verandering, al mijn accounts geblokkeerd en al mijn websites offline gehaald. Ik spreek van 2 accounts en meer dan 20 domeinen.

  Mijn accounts zijn gekoppeld aan een bedrijf en KvK vermelding. Ik ben 2 jaar geleden verhuisd naar Duitsland en op basis daarvan heeft de KvK mijn inschrijving ongedaan gemaakt (het gaat om een eenmanszaak).

  Blijkbaar heeft mijndomein.nl nu een KvK check gedaan en mij als,niet zijnde een bedrijf, afgesloten. Alle domeinen zijn door mij persoonlijk betaald met mijn persoonlijk bankpas en ook gekoppeld aan mijn persoonlijke emailadres.

  ONGELOOFELIJK….. Ondanks bewijs dat het van mij is!

  Er zit meer dan 10 jaar jaar historie in deze websites. En die leveren per maand ook geld op. Dit is zomaar door mijndomein.nl geblokkeerd.

  SCHANDALIG

  Dus denk goed na!!

  • Dit is wel een heel opvallende case.. Om wat voor websites gaat het en wat ben je nu van plan te doen? Wat voor soort blokkade is het? Ben je de domeinen ook volledig kwijt?

 2. Wat een hel. Ik ben systeembeheerder voor een x aantal bedrijven en MijnDomein weet de email continue te verprutsen. Continue worden hele domeinen stilzwijgend geblocked, dan zijn alle emailaccounts geblokkeerd, dan is er weer stiekem een limiet ingevoerd. Het is minimaal 1 keer per week mis. Veruit de slechtste webhoster die ik ken, en ik heb ervaring met de meeste.

Leave a reply

Hostingwijzer
Logo