banner bhosted
Voordelig

Mijn.host Review

mijn host hosting
€ 1,99 € 3,99 Bekijk de actie
Het starterpakket van mijn.host is al behoorlijk goed vergeleken met duurdere hosting van andere providers. De eerste 12 maanden betaal je nu een flink stuk minder.
Mijn.host is een webhoster die opereert vanuit Haarlem. Dit hosting bedrijf wordt goed beoordeeld op verschillende review websites en heeft een focus op performance tegen een scherp tarief. Lees hieronder onze review over deze populaire Nederlandse webhoster.
9.1/10 (Expert Score)
Webhoster is de #3 in de categorie Hostingproviders
9.1Expert Score
Mijn.host: Onze Review in het kort

Mijn.host behoort tot de best beoordeelde hostingproviders van Nederland. En dat is niet zonder reden. Je kunt er voor veel verschillende kwalitatieve producten terecht. Dit bieden ze aan op een manier dat het voor jou eenvoudig is en tegen hele scherpe prijzen.

Productaanbod
10
Mijn.host prijzen
9
Extra functionaliteiten
8.5
Servers en prestaties
9.5
Hulp en klantenservice
8.5
Ervaringen van gebruikers
9
Voordelen mijn.host
 • Snelle geoptimaliseerde hosting
 • Prijs kwaliteit is erg goed
 • Servers: zelf samen stellen VPS en Dedicated Server is erg duidelijk
 • Klantenservice ook in het weekend bereikbaar
 • Uptime garantie van 99.9%
 • <strong>Winnaar Snelheidstest 2022</strong>
Nadelen mijn.host
 • Telefonische helpdesk is afwezig.
 • Als je liever met Plesk werkt dan kan je Direct Admin als control panel als een nadeel zien. Voor starters met hosting maakt dit echter niet veel uit.Waar ze zich daarnaast bij Mijn.Host in onderscheiden is dat ze geen verborgen kosten hebben. Deze transparantie is erg prettig in een wereld waar we steeds vaker bij andere hosts slimme trucjes zien om je meer te laten betalen.

Naast de transparantie kun je ervoor kiezen om de hosting maandelijks op te zeggen en hanteert mijn.host een niet-goed-geld-terug garantie. Dat is anders dan bij andere providers waar je vaak een jaar of langer vast zit aan een pakket dat je afneemt. Het loont wel bij mijn.host om per jaar te betalen, dan kan je dus wel niet meer maandelijks opzeggen, maar krijg je wel weer 50% korting voor terug.

De klantenservice is goed en zeven dagen per week bereikbaar. Dus ook als er in het weekend iets mis gaat (dat zul je altijd zien) kun je terecht voor support. Helaas is kan dit niet telefonisch, maar hun ticketsysteem werkt goed. We zien overigens dat de meest voordelige providers geen telefonische helpdesk hebben. Zo'n afdeling is duur om te beheren en dit hoeven ze dan logischerwijze niet door te berekenen aan jou als klant.

Dus… mijn.host is wat ons betreft een hele goede keuze als je voordelige hosting zoekt die ook nog eens kwaliteit biedt.

mijn.host deal
Hosting vanaf €1,99
€ 1,99 € 3,99
Het starterpakket van mijn.host is al behoorlijk goed vergeleken met duurdere hosting van andere providers. De eerste 12 maanden betaal je nu een flink stuk minder.

Productaanbod

Wat biedt Mijn.host aan voor hosting producten?

Domeinregistratie

Je kunt bij mijn.host domeinnamen checken, registreren en vastgelegde domeinnamen verhuizen. voor domeinnamen betaal je vaak jaarlijks een x bedrag

Hosting

Bij mijn.host kun je kiezen voor standaard webhosting, daar binnen heb je 4 verschillende pakketten. Afhankelijk van hoe serieus je website en performance moet zijn kun je hier tussen kiezen.

VPS

Op een VPS heb je afgeschermde ruimte op een server welke je ook weer zelf kan samenstellen. Zo stel je een pakket samen wat aansluit bij jouw wensen

Webshop hosting

het hosten van een webshop kan natuurlijk ook op één van deze pakketten. Ga je met WooCommerce aan de slag kies dan voor WordPress hosting pakketten

Dedicated Server

Je kan bij mijn.host ook een dedicated server afnemen waar je de hardware van je server zelf kiest, maar ook de locatie van waar deze moet staan.

Microsoft 365

Met behulp van de Microsoft 365 hosting van mijn.host werk je altijd en overal met de nieuwste versies van office programma's op elk apparaat.

E-mail hosting

Bij mijn.host kun je kiezen tussen drie verschillende email hosting pakketten: personal, business en enterprise.

WordPress Hosting

mijn.host is een specialist op het gebied van WordPress hosting. Ga je met een WordPress site aan de slag dan is mijn.host dus zeker het overwegen waard. Met onder meer one click install, caching en staging, auto updates en staging.

Reseller hosting

Met reseller hosting kun je meerdere hostingpakketten afnemen en beheren of doorverkopen onder je eigen naam.

Mijn.Host heeft, zoals je hierboven kan zien een zeer breed productaanbod. Voor alle hosting vereisten is er wel een oplossing. Te denken valt aan VPS, een dedicated server, e-mail hosting, domeinnaamregistratie, standaard hosting en vanzelfsprekend ook WordPress hosting.

Het enige wat we eigenlijk missen is webshop hosting. Maar hiervoor kun je ook een pakket standaard hosting kiezen met goede performance.

Speerpunten van mijn.host zijn onder meer: snelle laadtijden, geen setupkosten, scherpe tarieven, beheer van eigen diensten en professionele support. De hosting pakketten lopen op HTTP2.0 wat lang niet overal het geval is en je hebt best wat extra's maar daarover later meer.

10/10

mijn.host productaanbod rating

Mijn.host prijzen

Wat zijn de prijzen bij Mijn.host

Domeinregistratie prijzen bij mijn.host

Mijn.host is een goede provider voor domeinregistratie. Je bespaart al snel €10,- per jaar op een domeinnaam als je deze bij mijn.host stalt i.p.v. één van de andere grote webhosters van Nederland (of internationaal). Mijn.host behoort zelfs tot de top 5 voordeligste domein hosting.

.nl€ 4,99
.be€ 5,99
.com€ 9,99
.eu€ 5,99
.info€ 5,99
.org€11,99

Webhosting prijzen bij mijn.host

De standaard webhosting pakketten bij mijn.host zijn net als de domeinregistraties scherp qua prijs / kwaliteit verhouding. Helemaal als je ziet dat vrijwel alles inclusief is. Dus inclusief gratis ssl, inclusief gratis direct admin, inclusief gratis back-ups.

Je kan kiezen uit 4 verschillende hosting pakketten. Dat zijn: Starter, Basic, Advance en Ultimate. Per upgrade neemt de CPU, RAM en webruimte verder toe en natuurlijk de kosten.

mijn.host starter€ 3,99
mijn.host basic€ 7,99
mijn.host advance€ 12,99
mijn.host ultimate€ 16,99
 • Op het eerste jaar hosting bij mijn.host kan je korting krijgen tot 50%. Je kunt dus al vanaf €1,99 per maand van start.
Je kan bij mijn.host ook kiezen voor een maandelijks opzegbaar hostingpakket. Daarmee vervalt dan wel de 50% korting die je op het jaar abonnement wel hebt.
Al bij het kleinste pakket kan je 3 domeinnamen aan je hosting pakket koppelen.

VPS prijzen mijn.host

Bij mijn.host kun je zelf een VPS samenstellen. Van een VPS XS tot een VPS L. Wanneer je meer resources nodig hebt zijn hier ook oplossingen voor.

Je kiest bij de VPS zelf welk gewenst OS je wilt, van Ubuntu tot CentOS, Debian, Fedora of CoreOS en je kan ook kiezen welk Webcontrol Panel je er bij wilt hebben. Bijvoorbeeld DirectAdmin, Plesk of Vesta.

VPS XS€ 7,50
VPS S€ 12,50
VPS M€ 25
VPS L€ 45

Dedicated Server bij mijn.host

De prijzen voor een dedicated server lopen beginnen bij €69 en lopen op tot €1459. Dat is o.a. afhankelijk van welke hardware en serverlocatie je kiest.

In het bestelproces maak je eerst een keuze voor de hardware ( RAM, HDD, Bandbreedte etc) en vervolgens de locatie van de server. De opties zijn onder meer Amsterdam, Frankfurt en Londen. Voor Nederlandse websites zal het dus veelal Amsterdam betreffen.

Al met al zijn de prijzen voor de pakketten van mijn.host scherp terwijl de functionaliteiten en snelheid niet achteruit gaan. In ons overzicht van beste hosting providers, komt mijn.host dan ook uit op plek 2. En dat is heel erg netjes.

9/10

mijn.host prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarom zou ik voor mijn.host moeten kiezen?

Ieder hostingprovider biedt min of meer hetzelfde product. De kwaliteit en prijsstelling verschilt echter behoorlijk, maar het is van buitenaf vaak moeilijk te zien waarom je nou voor juist die ene of de andere provider zou moeten kiezen. Daarom hebben we gekeken naar extra functionaliteiten en onderscheidend vermogen:

 • mijn.host heeft snelle hosting, met duidelijke pakketten tegen transparante prijzen, geen vesrtopte BTW, geen betaalde ssl. Ze bieden gewoon één all-in prijs.
 • Bij mijn.host kan je kiezen voor een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Daarnaast is er een niet goed geld terug garantie. Wat dit betreft gaat er bij andere hosts nog veel mis[1]Automatische Verlengingen: wat kan je er tegen doen..
 • Ook bij de shared hosting pakketten krijg je een Direct Admin control panel. Hiermee kun je gemakkelijk alle instellingen en diensten omtrent je hosting beheren.
 • Je kan veel zelf configureren maar ook de basis staat goed. Zo gaat je verbinding op HTTP2.0, heb je mod_rewrite ondersteuning, SFTP en FTPS, MySQL databases, ieder uur een back up en kan je 24/7 backups downloaden. Caching en een snel netwerk zorgen voor een goedbereikbare en snelle website.
 • Gebruiksgemak: ook wat betreft gebruiksgemak zit je hier helemaal goed. Het eigen dashboard van mijn.host is lekker simpel, overzichtelijk en duidelijk. Ook het control panel van Direct Admin is eenvoudig te beheren en configureren. Ook van de 1-klik-installaties van meer dan 300 apps zijn we erg onder de indruk. Dat vindt je vaak niet in die mate terug bij andere providers.
8.5/10

mijn.host extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Servers en prestaties van mijn.host

Pure snelheid naar aanzien van de 2022 Snelheidstest.

Mijn.host resultaten uit de snelheidstest van 2022 van webhosters.nl in samenwerking met New Fountain: [2]Snelheidstest 2022 Webhosters.nl Ranking is ten opzichte van de 14 andere beste / grootste hosts van Nederland.

 • Snelste hosting bedrijf op basis van deze test van 2022
 • Time to First Byte (TTFB) #1, Time to First Byte (TTFB) na Optimalisatie #3
 • Laadtijd voor Optimalisatie: #1, Na optimalisatie: #3
 • PageSpeed Insights Score voor optimalisatie: #4, Na optimalisatie: #3
 • K6 beladingstest: #1

Het best mogelijke resultaat van mijn.host, wij zijn zelf super benieuwd of ze dit volgend jaar weer gaan halen.

mijn.host prestaties

mijn.host heeft veel gedaan om webhosting voor jou te optimaliseren. Onder meer voor gewone hosting maar ook voor WordPress hosting en eigen of een virtuele server. Voor de shared webhosting gebruiken ze CloudLinux zodat je geen last hebt van andere websites op de server. Zelfs bij piekbelastingen of bijvoorbeeld slecht gebouwde websites of webshops blijft de stabiliteit en beveiliging behouden. Ervaringen van klanten wat betreft snelheid zijn ook overwegend positief.

mijn.host is transparant wat betreft producten, prijzen en uptime. Geen verborgen kosten & mogelijke problemen waar je als consument tegen aan kan lopen. Daar houden we wel van en het is best een unicum als je dit vergelijkt met veel andere providers.
De storingen van Mijn.Host

Uptime

mijn.host heeft een 99.9% uptime garantie, maar misschien nog wel belangrijker: om dit kracht bij te zetten hebben ze ook een niet-goed-geld-terug actie.

9.5/10

mijn.host servers en prestatie rating.

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp / support

 • Via de klantenservice maak je snel een ticket aan.
 • Via de knowledge base vind je direct de antwoorden op veel voorkomende vragen.
 • In het Control Panel kun je veel zelf regelen.
 • Op de site vind je ook een live chat waar je mee aan de slag kan.
 • Via het contactformulier kun je ook contact opnemen met mijn.host.

Bereikbaarheid klantenservice

DagLive chatTickets
Ma09:00 – 18:0009:00 – 18:00
Di09:00 – 18:00 09:00 – 18:00
Wo09:00 – 18:00 09:00 – 18:00
Do09:00 – 18:00 09:00 – 18:00
Vr09:00 – 18:00 09:00 – 18:00
Za10:00 – 17:0010:00 – 17:00
Zo10:00 – 17:00 10:00 – 17:00

Enige nadeel wat we hier zo snel kunnen ontdekken is dat de klantenservice niet telefonisch bereikbaar lijkt, maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door de snelheid waarmee op de livechat en op tickets wordt geantwoord.

Ook wanneer vragen worden gesteld zijn de antwoorden behulpzaam en kun je er mee uit de voeten. En dat is niet alleen onze ervaring maar ook die van meer dan 200 klanten van mijn.host die hun recensie achterlieten op webhosters.

8.5/10

Klantenservice rating

Handige links:

E-mail: support@mijn.host.nl
Knowledge base / Kennisbank : mijn.host/kb

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.

mijn.host scoort hier erg goed, op het moment van schrijven hebben ze meer dan 200 recensies met een gemiddelde waardering van 4.8 uit 5.


Op de oude hostingwijzer website stond mijn.host zelfs op een 10 o.b.v. 8 ervaringen. En voorheen op hostingvergelijken.eu deed deze hoster het ook erg goed met een 9.2 als gemiddeld cijfer.

9,2
HostingVergelijken.eu

Een greep uit de reacties

Goede bereikbaarheid, zelfs in het weekend. Nog geen problemen gehad met deze provider.
Tame 16 december 2020 16:57 - Hostingwijzer.nl
Ik heb een WordPress website bij mijn.host met veel plugins. Bij mijn vorige provider was de laadtijd erg traag, soms meer dan 10 seconden. Bij mijn.host laad de website binnen 2 seconden! Wat een verbetering!
Cheryl G 11 september 2020 11:20 - Hostingwijzer.nl
Uitstekende service. Klantenservice zeer adequaat. Vragen worden snel (10 minuten) en duidelijk beantwoord, en er wordt zelf meegekeken als ik er niet uit kom.
Bram M 21 Augustus 2020 10:46 - Hostingwijzer.nl
Al 3 jaar klant en erg tevreden met de service. Het klantenservice team is professioneel, vriendelijk en staat altijd paraat je te helpen. Zeker aan te raden!
Peter de Vriend 6 juli 2020 09:24 - Hostingwijzer.nl
Ik ben inmiddels 2 jaar klant bij mijn.host. Dit is de beste ervaring die ik tot nu toe gehad heb bij een hostingpartij. Er wordt net even verder meegedacht, en wanneer ik er niet uitkom staat een medewerker me altijd vriendelijk te woord. Het geeft mij een prettig idee dat er altijd iemand beschikbaar is. Ga zo door.
Martijn Romein 1 juni 2020 12:09 - Hostingwijzer.nl
Ik heb een WP website draaien bij mijn.host. Hierover ben ik erg tevreden, en de laadtijden zijn enorm snel. Er wordt gebruik gemaakt van LiteSpeed. Hiervoor wilde ik een aanpassing in mijn configuratie, waar ik zelf niet kon doen, maar de klantenservice deed hierover niet moeilijk en heeft dit voor mij snel afgehandeld. Nog geen negatieve punten gevonden.
Andre 24 november 2020 - Hostingvergelijken.eu
9/10

mijn.host klantenservice en ervaringen

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Mijn.host

Heeft mijn.host een telefoonnummer?

Mijn.host werkt niet met telefonisch contact, je moet contact opnemen via een formulier. Bij het formulier staat dat er binnen 12 uur een antwoord volgt.

Hoe weet ik of er een Mijn.host storing is?

Je kunt controleren of er een storing is via de pagina status.mijn.host. Hier kan je alle huidige storingen direct inzien. Op dit vlak heeft Mijn.host een bijzonder goed overzicht.

Waar kan je inloggen op mijnhost?

De login omgeving van Mijn.host is te vinden op https://mijn.host/cp/

Hoe log in in op DirectAdmin van mijn.host

Om op de DirectAdmin in te loggen lag je eerst in op mijn.host, vervolgens ga je naar webhosting en klik je op je domein, naast je domein zie je dan een pennetje waar je op drukt. Vervolgens ontvouwd je hosting pakket zich en dan zie je rechts onderin ‘Acties'. Bij dit tabje kies je voor Direct Admin Controlepaneel openen waarna je in het systeem komt.xhoe-log-ik-in-op-directadmin_12.png.pagespeed.ic.5J9_3jUUsa

Waar is mijn.host gevestigd?


Adres
Mijn.host
Thomas R. Malthusstraat 1
1066JR Amsterdam
KvK      89592514
BTW    NL865033353B01

Hostingwijzer
Logo