banner bhosted

One.com Review

onecom hosting
€ 1,99 € 4,99 Bekijk de actie
One.com biedt grote kortingen aan voor het eerste jaar. Kortingen van 5 Euro per maand naar 2 Euro per maand.
One.com (B-One) is een van origine Deens bedrijf dat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een groot hosting bedrijf dat ook in Nederland actief is. In Nederland zijn ze ook eigenaar van Hostnet.
6.7/10 (Expert Score)
Webhoster is de #18 in de categorie Hostingproviders

One.com is een bekende speler in de wereld van het registreren van domeinen en kiezen voor de juiste webhosting.. One.com heeft de laatste jaren weinig focus op de Nederland lijkt het. Meer over One.com lees je in deze review.

6.7Expert Score
One.com in het kort


One.com is een in Europa bekende leverancier van hostingdiensten en domeinregistratie. One.com (B-one) werd in 2002 opgericht in Denemarken en is nu een van de meest toonaangevende ondernemingen in Europa voor wat betreft de bemiddeling van domeinnamen en de verkoop van webhostingdiensten.

Ze zijn goed in: laagdrempelige shared hosting tegen marktconforme prijzen. Als je veel eisen aan de hosting stelt, dan zijn er betere alternatieven.

One.com & Hostingwijzer.nl
Maak handig gebruik van deze actie voor diverse pakketten
€ 1,99 € 4,99
One.com biedt grote kortingen aan voor het eerste jaar. Kortingen van 5 Euro per maand naar 2 Euro per maand.

Productaanbod
6.5
One.com prijzen
7
Extra functionaliteiten
7
Servers en prestaties
8
Hulp en klantenservice
5.5
Ervaringen van gebruikers
6
Voordelen One.com
 • Marketgoo integraties en marketing tips
 • Inclusief gratis website builder
 • Chat communicatie lijkt goed te werken
 • Gratis SSL
 • Zeer veel domeinextensies
 • Goede aanbiedingen in het eerste jaar
Nadelen One.com
 • Lijkt weinig focus op Nederland te hebben laatste jaren
 • Robot chat service is onnuttig en onnodig.
 • Voor VPS en managed hosting kan je hier niet terecht.

Productaanbod

Wat biedt One.com voor aan soorten hosting?

Als grote internationale speler heeft One.com vanzelfsprekend veel keuzes en opties rondom hosting. Wel focussen ze zich met name op shared hosting.

Domeinregistratie

Bij iedere webhost vind je domeinregistratie. Ook bij One.com, veel keuze uit domeinextensies.

Standaard webhosting

Standaard webhosting is ook bij One.com shared hosting. Er zijn meerdere pakketten standaard webhosting mogelijk bij One.com

e-Commerce hosting

One.com biedt ook eCommerce hosting aan, alleen zijn op dit vlak geen voorbeelden of uitleg te vinden. Er zou ook een ecommerce webbuilder zijn.

E-mail hosting

Er is een speciale mogelijkheid om e-mail hosting op een eigen domein goedkoop te registreren.

WordPress Hosting

Weet je vooraf al zeker dat je een WordPress website wil hosten bij Argeweb dan kun je gelijk voor WordPress Hosting kiezen. Deze pakketten zijn qua prijs en specificaties gelijk met het grote voordeel dat Argeweb het pakket oplevert met een volledige WordPress installatie. Dit scheelt dus weer enkele stappen en zo kun je gelijk van start.

Office 365

Miscrosoft 365 bestaat uit diverse Microsoft diensten. Dit Office pakket kan je laten hosten bij One.com

One.com gaat al een tijd mee op de hosting markt. Als zeer grote internationale partij nemen ze zelfs andere hosting providers over, waaronder bijvoorbeeld de grote Nederlandse hosting partij: Hostnet. De site van One.com staat er scherp bij. Wel is het een mix van Engels en Nederlands en lijkt het dat ze niet (meer) zo'n grote Nederlandse focus hebben.

Over de hosting producten van One.com: voor Webhosting is er redelijk wat keuze, maar het blijft allemaal shared hosting. Echt grote hosting lijkt vooralsnog onmogelijk bij One.com, dit maakt de producten eigenlijk alleen maar interessant voor beginners of kleine bedrijven.

6.5/10

One.com productaanbod rating

One.com prijzen

Wat ben je ongeveer kwijt bij One.com?

Domeinregistratie prijzen bij One.com

Het prijsniveau van de domeinregistraties bij One.com ligt op Europees niveau en dus wat hoger dan de prijzen van Nederlandse hosting partijen die veelal iets goedkoper zijn. Wel zijn er leuke kortingen voor het eerste jaar te vinden, maar daar heb je maar relatief weinig profijt van als je voor meerdere jaren een site gaat hosten.

Dat zijn deze prijzen:

.nl€ 11,99
.be€ 18,99
.com€ 20,99
.eu€ 18,99

Hosting keuzes bij One.com

One.com biedt een keuzemogelijkheid uit vijf hosting pakketten: Guru, Expert, Enthusiast. Explorer en Beginner. Qua functionaliteit en opties lijken deze pakketten erg op elkaar, echter de hoeveelheid beschikbare schijfruimte, dataverkeer, databases, werkgeheugen loopt op.

Het is onzin dat de ‘1 click wordpress' install aangeboden wordt bij alleen maar duurdere pakketten. Dat hebben we bij meerdere hosters gezien en zo verboden moeten worden gezien WordPress zeer eenvoudig zelf is te installeren en je die one-click-install eigenlijk niet nodig hebt.

One.com Beginner€ 4,99
One.com Explorer€ 8,99
One.com Enthusiast€ 12,99
One.com Expert€ 17,99
One.com Guru€ 22,99
*genoemde prijzen zijn de prijzen zonder instapkortingen.
 • Het eerste jaar zijn er wel mooie aanbiedingen beschikbaar, hier kan je de One.com aanbiedingen bekijken!
One.com biedt wel een gratis SSL certificaat, hierdoor zijn de kosten voor het hosten van One.com iets lager in vergelijking met partijen die deze wel betaald maken.
Bij One.com zijn alle prijzen inclusief 21% BTW, ook dit is dus een meevaller.
Producten van One.com
Overzicht van wat je per pakket aan hosting krijgt bij one.com

Dat je bij One.com gratis SSL krijgt (denk dat dit bij 70% van de hosting bedrijven het geval is) en werkt via SDD schijven zijn voordelen die wel benoemd moeten worden. Ook het exclusief / inclusief BTW kan je bij veel partijen net even op het verkeerde been zetten. Dat gebeurt dus niet bij One.com. Dat is netjes.

Is One.com dan een goedkope webhost? Niet echt. One.com heeft een behoorlijke keuze in shared hosting en het goedkoopste pakket is aantrekkelijk voor wat je ervoor krijgt, maar het is niet de voordeligste provider. Toch bieden ze voldoende kwaliteit en is het ook niet een type bedrijf dat ineens ‘jaarlijks' de prijzen omhoog gooit.

Kortom: One.com is op het gebied van prijs kwaliteit een veilige / goede optie.

7/10

One.com prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt One.com nog meer uit?

One.com heeft een duidelijke focus richting kleinere / MKB partijen en particulieren. De provider is daarmee niet direct geschikt voor grotere internet- en e-commerce bedrijven.

 • Wat ze bij One.com doen (Hosting voor MKB en starters) doen ze goed. Veel keuze, redelijke prijzen.
 • De klantenservice is begripvol en reageert snel en effectief op problemen. Ook veel positieve ervaringen op de livechat van One.com, de kennisbank zit boordevol handige artikelen.
 • De gratis website builder is ideaal voor de echte starters. Ook krijg je goede statistieken te zien bij deze website builder: Dan weet je echt waarvoor je aan het bouwen bent.
 • One.com heeft ook nog een onderdeel dat zich focust en helpt op het gebied van marketing[1]https://www.one.com/nl/online-marketing. Dit is een leuke extra. Hierover vind je onder meer veel informatie in de kennisbank
 • De Marketgoo integratie [2]https://www.one.com/nl/online-marketing/marketgoo helpt je bij het optimaliseren van je website of webshop seo.
7/10

One.com extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de servers bij One.com

One.com Servers

Er zijnde afgelopen jaren best wat issues geweest met servers van One.com maar dan nog praten we over een beperkte downtime. Doordat het een ouder bedrijf is kunnen sommige servers natuurlijk ook wat ouder zijn geworden. Wel werken ze samen met de bekendste partijen op dit gebied: HP, IBM en DELL.

One.com werkt op het gebied van veiligheid samen met Hitachi Data Systems en Juniper Networks, Dat zijn top leveranciers van HDS opslagsystemen en firewalls en routers.

Datacenters van one.com

One.com heeft drie datacenters. Het hoofddatacenter is bij Interxion gelokaliseerd. Interxion heeft datacenters door heel Europa en dus ook in Amsterdam. Interxion zelf is tevens gevestigd in Amsterdam.

8/10

One.com prestaties rating

 • De actuele en meest recente netwerkstatus kun je hier controleren: One.com Status

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

One.com biedt genoeg mogelijkheden om vooruit te komen met je website. Onder meer in de kennisbank vind je veel info, maar ook per live chat, tickets en e-mail zijn ze goed bereikbaar. Ook is de helpdesk telefonisch bereikbaar.

Bereikbaarheid klantenservice

DagLive chatTicketsTelefoon
Ma09:00 – 18:0008:00 – 20:0009:00 – 16:00
Di09:00 – 18:00 08:00 – 20:0009:00 – 16:00
Wo09:00 – 18:00 08:00 – 20:0009:00 – 16:00
Do09:00 – 18:00 08:00 – 20:0009:00 – 16:00
Vr09:00 – 18:00 08:00 – 20:0009:00 – 16:00

Als je alls reviews goed doorleest over One.com lijkt de klantenservice goed te reageren als de problemen niet zeer technisch zijn en als het niet teveel met facturatie en koppelverkoop te maken heeft.

7/10

One.com Klantenservice rating

Andere handige e-mailadressen:

support@one.com

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn de One.com ervaringen en reviews?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.


De oude site van Hostingwijzer heeft door de jaren veel reviews verzameld. Tussen 2006 en 2021 waren dat er 43 voor One.com. De gemiddelde score voor One.com lag laag want gebruikers beoordeelde de Webhost met een 2,8/10. Let wel op dat dit een oude rating was van voornamelijk hele oude en abonnementen

2,8
Hostingwijzer.nl

Een greep uit de reacties

10 jaar klant, steeds dezelfde service en gebruik. De kostprijs hiervoor per jaar was in het begin 30 Euro en steeg de afgelopen jaren naar een nog aanvaardbare 50 Euro, tot onlangs de nieuwe factuur 126 Euro (honderdzesentwintig) bedroeg! Dat is dus maal 2,5! Voor exact dezelfde service en gebruik van mijn website! Omdat "de klanten duidelijkere pakketten willen" en je allerlei zaken bijkrijgt die ik met mijn eenvoudige website en gebruik helemaal niet hoef.
Dominique DC - 31 december 2020 11:45 - Hostingwijzer.nl
Fijne Service - Na het afsluiten van een abonnement wat problemen met inloggegevens. Super snel en netjes geholpen en te woord gestaan!
Annemarie - 11 Juli 2021 - Hostingwijzer.nl
Goede hoster, kwaliteit goed, klantenservice goed, maar een verhoging van de abonnementskosten van 99,90 naar 273! EUR vond ik iets te... Klantenservice: gezien het product wat aangeboden wordt is dit een betere prijs-kwaliteitsverhouding...
MK - 13 Oktober 2020 - Hostingvergelijken.eu
Sinds 2010 gebruik ik one.com. Sinds een paar jaar ook voor mijn klanten. In al die jaren hebben ze de service langzamerhand wel verbeterd, wat je terugvindt in de wat hogere kosten. One.com moet het hebben van massa en standaardisatie. Zolang je niets afwijkends wilt is er niet aan hand, profiteer je van lage kosten en eenvoudig beheer. Bij opzeggingen, verhuizingen en specifieke technische aanpassingen (DNS, MX records) kwam je al snel in bureaucratie of gebrekkige support terecht. Daar was ik na verloop van tijd aan gewend en accepteerde het maar. De reden dat ik nu toch afstap van One.com (laatste domein verhuis ik in april) is hun onvermogen om iets aan spam te doen. Dit probleem nam ieder jaar toe, zodat ik dagelijks bezig was om spam te verwijderen uit een een groter aantal mailboxen. Uiteraard heb ik dit gemeld bij support, maar die kwamen niet verder dan hun standaard scriptjes. De oplossing is simpel maar tijdrovend: de domeinnaam hosting onderbrengen bij een hierin gespecialiseerde provider, idem voor de webhosting , voor de emailhosting gebruik maken van Office 365. Gsuite van Google kan ook, maar is iets lastiger te implementeren en is voor mijn huidige aantal gebruikers iets duurder.
Simon - 1 April 2020 - Hostingvergelijken.eu

Op dit vlak geeft Trustpilot wel een heel ander beeld dan de ratings die op Webhosters staan en op Hostingwijzer.nl stonden. Toch kan je ook zien aan de hand van de ervaringen op Trustpilot dat er rond de koppelverkoop en prijsstijgingen ontevredenheid bestaat.

Wel zijn prijsstijgingen bij hosting wel wat markt breed gaande op het moment, dus of dit als zo negatief moet worden gezien..? Toch geldt: de gebruikerservaringen van One.com zijn niet altijd ijzersterk.

6/10

One.com Externe Ratings

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over One.com

Heeft One.com een telefoonnummer?

One.com is op werkdagen telefonisch goed bereikbaar op het nummer +31 20 899 02 86

Hoe kom ik bij One.com mail of webmail?

One.com Webmail Login: De URL voor e-mail staat bij one.com op een subdomein, namelijk: login.one.com/mail via dit adres kan je met de juiste gegevens de webmail van one.com openen.

Waar kan je inloggen op One.com

De inlog van One.com is opvallend genoeg te vinden op login.one.com. Op de website van One.com is dit soms lastig zelf te vinden door de woordkeuze van ‘aanmelden'. Deze pagina is ook zeg maar de entree naar het configuratiescherm van one.com.

Wat is het contact adres van One.com in Nederland?


Adres
Strawinskylaan 3051
1077 ZX Amsterdam
Nederland

Bronnen

Bronnen
1 https://www.one.com/nl/online-marketing
2 https://www.one.com/nl/online-marketing/marketgoo
Hostingwijzer
Logo