banner bhosted

Over Hostingwijzer

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar een webhostingpakket voor je website, kom je er al snel achter dat het behoorlijk ingewikkeld vergelijken is. Webhosters maken het je niet makkelijk, vaak bewust, soms onbewust.

Hostingwijzer.nl brengt daar verandering in. Door duidelijke, recht toe recht aan reviews te leveren die jou helpen met de beslissing of een webhoster geschikt is voor jouw plan.

Hostingwijzer.nl is een combinatie van de oude site Hostingwijzer.nl en de vergelijker: Hostingvergelijken.eu. Duizenden verouderde reviews & jarenlange kennis is samengevoegd in onze uitgebreide reviews.

We hebben als doelstelling om het kiezen van hosting te vergemakkelijken voor consumenten en bedrijven. We brengen web hosting terug tot de essentie: hoe is het control panel, hoe is de klantenservice, werkt alles goed en zijn de prijzen in orde?

De volgende punten zien wij als de unieke kracht van Hostingwijzer.nl

De meerwaarde van Hostingwijzer

  • Wij willen jouw keuze voor webhosting versimpelen.
  • Bij Hostingwijzer vind je reviews van de 30 relevantste en bekendste hosting partijen van Nederland, een soort van preselectie waarbij je eigenlijk al zeker weet dat je goed zit.
  • Wij willen deze analyse doen vanaf Nederlandse bodem. Je ziet steeds meer ‘lege' review sites van hosting pakketten, deze ‘review' vervuiling wilde wij tegengaan. SiteGround, GoDaddy en Hostgator zijn interessant, maar absoluut niet de enige keuze die je in Nederland hebt.
  • Hosting verandert veel in Nederland, mede door overnames en enorme prijsstijgingen. Deze monitoren wij en plaatsen wij in onze reviews. Wij willen de consumenten beschermen.
  • Op het gebied van echte gebruikservaringen en onderzoeken werken wij samen met onze zuster site met duizenden reviews: Webhosters.nl.

Het helpen met het versimpelen van een hostingkeuze

Vaak zit de keuze hem toch in de prijs van het hosting pakket, dit kan zeer ondoorzichtig zijn:

  • Hosting prijzen inclusief btw, exclusief btw, per maand of per jaar.
  • Prijzen voor opvolgende jaren die verborgen zijn, verborgen kosten (zoals SSL kosten ), etc.
  • Prijzen die niet vastliggen dus het daaropvolgende jaar ineens zeer hard kunnen stijgen.

Aanbiedingen in het eerste jaar kunnen zomaar vernietigd worden door een grote prijsverhoging in het tweede jaar. Daarom nemen wij die aanbiedingen ook niet zo serieus: Je kan beter met betrouwbare partners samenwerken die niet bekend staan om voortdurende prijsverhogingen. Daar letten wij op!

Grote focus op gebuikerservaringen

En wat vinden andere gebruikers een goede keus? Niet onbelangrijk, want eenmaal besteld, zit je vaak een jaar lang aan een hostingpakket vast. Niks mis mee, tenzij de webhoster toch niet zo fantastisch was als hij zich voor deed.

Op HostingWijzer kun je je verder verdiepen in het kiezen van de verschillende vormen van hosting, en welke het beste aansluit bij jouw wensen. Zo is de ene webhoster een betere match als je op zoek bent naar een pakket voor WordPress webhosting en kan je bij de andere partij weer beter terecht voor het starten van een webshop.

Of wellicht heb je zelf onderschat wat je nodig had en was telefonische support alsnog wel een belangrijke meerwaarde. Laat daarom andere gebruikers van hostingproviders jou vertellen wie de beste prijs, kwaliteit en support levert.

Eerlijk en transparant. Appels met appels, en peren met peren. Dat is HostingWijzer.nl

Oude website Hostingvergelijken.eu

Hostingvergelijken.eu

Oude website Hostingwijzer.nl

Screenshot oude hostingwijzer

Hier kan je nog een overzicht zien van alle oude reviews van Hostingwijzer.nl.

Ons verdienmodel

En mocht je je afvragen waar wij ons geld mee verdienen en waardoor we deze reviews gratis in de lucht kunnen houden? Een aantal van de hostingproviders op onze site, geeft ons een commissie per aangeleverde klant. Ze weten zelf ook, dat dat hun score niet zal beïnvloeden. Wij houden het graag zuiver. Maar we stellen het wel op prijs.

HostingWijzer is een initiatief van Refermedia B.V.

Hostingwijzer
Logo