banner bhosted
Specialist

OVH Cloud Review

OVH Cloud is een echte dedicated hosting of cloud specialist met een groot aanbod aan servers.

Waarom wel of niet kiezen voor OVH Cloud

Voordelen OVH Cloud
  • Marktleider op het vlak van dedicated hosting in Europa als ‘pure player' ( AWS, Azure en Google zijn wel groter)
  • Overzichtelijke marktplaats waar je jouw server kan selecteren.
  • Lage prijzen!
  • Heel veel keuzes en opties, teveel om hier op te noemen. Dan moet je echt op Ovh.nl zelf kijken.
Nadelen OVH Cloud
  • Reviews op klantenservice vlak zijn niet altijd positief. Let wel op dat je veelal te maken hebt met dedicated hosting of cloud hosting en dus niet altijd perfect service kan verwachten. (Immers je moet zelf alles eigenlijk inrichten)
  • Geen Nederlandse Support (Ondanks Ovh.nl)

OVH Cloud is een groot hosting bedrijf uit Frankrijk met de moederorganisatie: OVH Groupe SAS. De grootste concurrenten in Nederland zijn Leaseweb en Mijn.host. Internationaal zijn de concurrenten AWS en Azure. OVH was begin 2021 in het nieuws door een brand in groot datacenter. [1]Brand bij OVH

OVH Cloud behoort tot de hosting bedrijven waar we (nog) geen expert review hebben geschreven. Hierdoor vind je OVH Cloud ook nog niet terug in de overzichten waarin we verschillende soorten hosting uitgebreid vergelijken. We hebben wel alvast enkele positieve en negatieve punten en de prijzen behandeld zodat je wél een goede indruk krijgt van wat deze dedicated hoster voor jou kan betekenen. Lees meer over hoe wij werken.

OVH Cloud Prijzen

De prijzen lopen uiteen van € 40 tot € 1000+ per maand

Bij OVH Cloud betaal je per server. Je huurt deze ‘as it is' en krijgt vervolgens toegang na een akkoord. Verwacht geen uitvoerige service, dat mag je voor deze prijzen en deze dienst (dedicated hosting) ook niet echt verwachten. Naast de dedicated hosting, zijn er ook Cloud hosting opties beschikbaar.

De prijzen van OVH Cloud beginnen bij ongeveer €40,- per maand.

Meer over OVH Cloud

De reviews en ervaringen van OVH Cloud

Op Hostingwijzer werken wij met de reviews van Webhosters. OVH Cloud heeft hier nog geen listing, zodra deze aanwezig is plaatsen wij deze op deze pagina. OVH Cloud heeft overigens wel op Google wat reviews. Deze kan je hier bekijken.

Als je deze reviews zou moeten samenvatten is er bij OVH toch nog werk aan de winkel. Het lijkt voornamelijk een prijsvechter te zijn met de voor- en nadelen die dat met zich meebrengt.

Veelgestelde vragen

Overige vragen en antwoorden over OVH Cloud

Is SoYouStart en Kimsufi onderdeel van de OVH Cloud?

So You Start en Kimsufi hebben de servers bij OVH Cloud onder gebracht. Daardoor waren ook zij slachtoffer van de brand in de servers van OVH Cloud.

Wat kan je het beste doen tegen brand en risico's van brandschade?

Host de back-up van jouw server niet op dezelfde server. Dat is de beste manier om grote schade door serverbranden te voorkomen.

Bronnen

Hostingwijzer
Logo